divendres, 19 de febrer del 2016

Prèvia Europa - Sabadell B; el calendari fa pujada

L'Europa comença diumenge, davant la revelació de la temporada, un tram de calendari aparentment força complicat. Sabadell B, la visita a Sant Andreu i el derbi a casa davant la Montañesa seran 3 partits que marcaran molt el camí i les opcions reals de play-off, un cop els superis i et plantis a 10 jornades per al final del campionat. Sisens a només 1 punt del play-off virtual que marca ara mateix el Gavà (aquesta setmana la Federació Catalana va corroborar el que explicàvem en aquest blog ara fa un parell de setmanes, respecte al cas Sabadell B), i a 4 punts del segon, tercer i quart classificat, els escapulats jugaran per 3 punts que poden ser un trampolí: apropar-se als de dalt és igual d'important com obrir forat amb els que et persegueixen, de manera que el partit contra el filial arlequinat cobra molta importància. I no hem d'oblidar que guanyar el màxim de goal-average particulars amb els equips implicats en la lluita pel play-off incrementarà les teves opcions en cas d'empats múltiples a punts (així es va classificar per al play-off el Figueres l'any passat, guanyant un quàdruple empat a punts en la classificació final).

L'ex-arlequinat Uri González buscarà repetir el gol de l'any passat, però ara com a escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa rebrà el Sabadell B després de deixar-se 2 punts a Can Rosés, per culpa d'un 0-0 que es va quedar curt per als mèrits fets per l'equip d'Albert Poch en aquell partit. Amb tot, continua la bona dinàmica escapulada, que ha sumat 24 dels últims 30 punts en aquesta ratxa de 10 partits invictes. A més, ja són 376 minuts sense encaixar cap gol, a només 12 minuts de la millor marca de l'Europa en el present campionat de lliga. Per tant, poc o res ha de variar la manera de fer dels graciencs respecte als últims partits, més enllà de tenir la punteria una mica més afinada. Especialment si tenim en compte que el rival és un dels més sòlids del campionat a nivell defensiu.

David López torna després de sanció 
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El tècnic Albert Poch continua sense poder comptar amb els lesionats Javi Iglesias, Abel Rita i Iván Vidal
. Això sí, recupera David López després de sanció, i Rovira ja ha superat la malaltia comuna que el va impedir estar en plenes condicions per al partit a Can Rosés. Hauran d'estar ben atents els 4 jugadors apercebuts, i que si veuen una targeta groga diumenge, es perdrien el súperderbi de la setmana següent al Narcís Sala: Uri, Nils, Montoro i el capità Cano.

A mode de curiositat, el porter escapulat Gianni i el lateral Oriol Dot han gravat un anunci amb el crack brasiler Neymar, tal i com recull el web oficial de l'Europa:

FONT: Youtube Channel Panasonic Official


EL RIVAL:

FOTO: CESabadell.cat

El Sabadell B està sent, segurament, la gran revelació de la temporada al grup català de Tercera divisió. Segurament pocs pensaven en ells en les travesses de principis de temporada, però el cert és que l'equip de José Solivelles és segon classificat amb tot mereixement. Les 12 victòries sumades, els 20 gols encaixats (només el líder Prat ha rebut menys gols), o els 37 gols marcats (només 1 menys que l'Europa) són dades que parlen molt bé d'un equip jove, amb talent, i que intenta jugar a futbol i pulir a futbolistes que puguin servir per al primer equip arlequinat. El cas més clar i recent és el del fins llavors pitxitxi de Tercera Manel Martínez, a qui els seus 13 gols marcats en 18 partits el van catapultar al Sabadell de Segona B. En el seu lloc, els arlequinats han incorporat el davanter sabadellenc Joel Méndez, fins ara al filial del Saragossa, i també un home molt conegut per Albert Poch i que va poder fitxar per l'Europa a l'estiu: Xavi Civil.

Xavi Civil ja es va enfrontar a l'Europa a l'agost, jugant amb el Badalona en els Històrics
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després de 12 partits invictes, el Sabadell B fa 5 jornades que no guanya, havent sumat només 2 dels últims 12 punts. Possiblement, la gran incògnita que puguin despertar ara mateix els de Solivelles és si aguantaran en aquesta zona alta, tenint en compte també que no podran fer play-off si el primer equip no el fa per pujar a Segona (ara, el Sabadell es troba a 7 punts del play-off al grup 3 de Segona B). Aquest va ser un dels temes tractats en l'entrevista que vam publicar dimecres amb el porter arlequinat i ex de l'Europa Sergio Fernández. També han parlat amb ell a Ràdio Sabadell (minut 20 del player):

FONT: Ràdio Sabadell

De cara a aquest partit, són baixa per sanció el capità Adrià Parera i Albert Estellés. També es perdran el partit el lesionat Adrián Peña, i el porter Aliaga, que anirà convocat amb el primer equip per suplir l'absència de Sergi Tienda. En canvi, el filial arlequinat recuperaria Civil i Josep Díez. Amb tot, els tècnics arlequinats segurament hauran de convocar juvenils per completar la convocatòria.

L'atacant sabadellenc Joel Méndez ha arribat procedent del filial del Saragossa
(FOTO: CESabadell.cat)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Sabadell B, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a un partit íntegre del rival escapulat:


FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:


FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Sabadell B només s'han enfrontat 3 vegades en partit oficial, i ha estat a la lliga de les dues darreres temporades. Curiosament, tots tres partits van acabar amb empat, tot i que l'Europa va poder-los guanyar els tres (l'any passat va rebre els respectius gols de l'empat als minuts finals). Aquesta serà la primera vegada que el filial arlequinat visiti oficialment el Nou Sardenya, ja que la passada campanya el partit es va disputar a Can Peixauet per les obres a l'estadi gracienc.

L'ara escapulat Uri va empatar en temps afegit i de penal, en l'únic precedent amb l'Europa com a local
(FOTO: twitter Futbol Base CE Sabadell)


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va sumar 1 punt de la visita al Pepín Valls tot i jugar amb 10 homes, en un partit on l'ex-escapulat Sergio Fernández va evitar el triomf gracienc amb les seves aturades:




FONT: BTV Esports


ESTADI:
NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 21 febrer, 12h.

  10 euros General.
  5 euros Pensionistes (+ 65 anys), i socis Montañesa.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.
FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge 
(FONT: meteosat.com)


JORNADA 26:

FONT: FCF.cat

ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat