dilluns, 29 de febrer del 2016

Sant Andreu 1 - Europa 1; castigats per perdonar

Indignació escapulada al final del partit; un penal inexistent i els errors propis han impedit el triomf al derbi
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Com tantes altres vegades aquesta temporada, l'Europa ha tornat a perdre punts en un partit on ha estat superior. L'equip gracienc ha desaprofitat una magnífica oportunitat per retallar diferències amb els rivals directes, ja que 4 dels 5 equips que estaven per sobre a la classificació havien punxat, però ha tornat a ser esclau de la seva pròpia condescendència i falta de punteria. Per acabar-ho d'adobar, un penal inventat per Kevin Gissy i mal xiulat per l'àrbitre en temps afegit ha suposat el gol del definitiu empat 1-1, en l'única rematada entre pals del Sant Andreu en tot el partit. Poc botí per a un bon Europa que s'havia avançat a la mitja hora amb gol del pitxitxi Poves (onzena diana en aquesta lliga), i que hauria pogut rematar el triomf en altres clares ocasions del mateix Poves, un u contra u de Rovira, una triple rematada Fran Bea-Montoro-Dot (amb més que possible agressió del porter Segovia al lateral escapulat quan vol rematar d'esquenes a porteria), o un travesser de Padilla. L'alegria local i l'enuig escapulat al final del partit eren fidel reflex del que havia estat un partit en què el porter local ha estat l'home més decisiu amb les seves aturades salvadores, per a un Sant Andreu que ha tirat d'esforç i coratge per sobreposar-se a les lesions de Llamas i Xavi Jiménez a la primera part. Amb tot, la dotzena jornada invictes dels escapulats deixa un regust amarg, i la sensació d'haver perdonat al rival en un derbi intens però poc brillant. L'imbatibilitat de Gianni acaba després de 555 minuts, i l'Europa perd a 3 futbolistes per acumulació de targetes de cara a la visita a Cerdanyola del pròxim diumenge: Cano, Nils i Montoro. L'altra mala notícia és que, tot i que guanya una posició i ara és cinquè, l'equip d'Albert Poch veu com el play-off s'allunya una mica i queda ara a 3 punts. Això sí, l'Europa continua depenent de sí mateix per assolir l'objectiu.

Pugna fora de l'àrea, i amb Alberto al terra i a 1 metre, Gissy s'inventa el penal
(FOTOS: Captures BTV)

Menció apart per als aficionats de l'Europa desplaçats al Narcís Sala i que, com ja va passar en el partit de la primera volta, han hagut d'aguantar tota mena d'insults per part d'un grupuscle molt determinat de l'afició quadribarrada. Mentre clubs i federació continuïn mirant cap a una altra banda i ignorant fets com aquests (denunciats repetidament en aquest blog en casos diversos durant les últimes 3 temporades), i jugadors, tècnics o periodistes callin o fins i tot elogiïn a aquests grups, continuaran sent còmplices de tot plegat, per molt que es facin pancartes-paripès antiviolència només per sortir bonics a la fotografia, o hipòcrites campanyes contra els insults que es queden només en paraules buides. Les voluntats es demostren amb fets, no amb paraules. I és cosa de tots acabar amb aquesta xacra al futbol català, vingui d'on vingui i es disfressi amb els colors que sigui. I el dia que això passi al Nou Sardenya, tolerància zero amb qui tingui aquests comportaments incívics, irrespectuosos i intolerables.

'Edificants' pintades i enganxines al Nou Sardenya i al Narcís Sala, aquest diumenge
(FOTO-COLLAGE: 'Vamos, escapulados!')

FONT: BTV Esports (Pablo Agudo)


FONT: FCF.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'


Zona Mixta:

Aquestes són les valoracions en roda de premsa dels tècnics Albert Poch i Joan Esteva, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

  

FONT: CEEuropa.cat


Així ho han vist:


-Galeria imatges (Fran Capell)

-FCF
-L'Esportiu
-El Travesser


El parTUIT de la grada:

FONT: twitter


Resultats Jornada 27:

 FONT: FCF.cat

Montañesa - Prat


FONT: BTV Esports

Figueres - Júpiter


FONT: BTV Esports

Cerdanyola - Terrassa

  FONT: Cerdanyola FC

Vilafranca - Santfeliuenc


FONT: La Xarxa


L'Europa femení ha guanyat a Cerdanyola
(FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat)

Pel que fa a la resta d'equips principals escapulats, l'Europa B ha tornat a perdre, 0-2 amb l'Unificació Llefià; els escapulats perden dues places més i cauen ja fins a la vuitena posició, amb 35 punts. L'Europa juvenil ha empatat 3-3 a Mataró, i continua al catorzè lloc, amb 26 punts. I l'Europa femení ha sumat un gran triomf a Cerdanyola per 2-4, i puja tres posicions: ara les escapulades són cinquenes, amb 25 punts.