divendres, 5 de febrer del 2016

Prèvia Europa - Manlleu; la prova del nou

L'Europa més fiable de la temporada rep el millor visitant de la lliga, el Manlleu, en un duel clau per començar a agafar posicions entre els rivals en la lluita pel play-off. Els escapulats, cinquens, i els osonencs, sisens, estan empatats a 36 punts, a 2 de les places de privilegi que ara tanca el Vilafranca. Per tant, els punts de diumenge tenen valor doble, pels 3 que pots guanyar tu, els 3 que deixaria de guanyar un rival directe, i per acabar-ho d'afegir, el punt extra del goal-average (molt ben encarat, després del triomf per 1-4 a Manlleu en el partit de la primera volta). La reacció espectacular de l'equip als 2 últims mesos no es pot aturar, i menys en una jornada en què, per primer cop des de la primera jornada de lliga, tens l'oportunitat de tornar a zona de play-off, en cas de triomf i derrota del Vilafranca.

L'Europa vol seguir sumant per novena jornada consecutiva
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'equip d'Albert Poch arriba al duel de diumenge en el millor moment de la temporada: diumenge passat, golejada 0-5 a Peralada. A les 8 últimes jornades, 20 punts sumats de 24 possibles, esdevenint el millor equip de la lliga en aquest tram de calendari, juntament amb el líder Prat. I sensacions immillorables de joc, un cop els jugadors s'han tret angoixes i pressions classificatòries per gaudir jugant a futbol, que és del que es tracta. Un cop fet el més difícil (passar de la dissetena plaça amb els mateixos punts de la zona de descens, a la cinquena a 2 punts del play-off), ara toca culminar el procés de reacció i assaltar les 4 primeres places. I això passa per prolongar la bona ratxa a 9 partits, i continuar el procés de fortificació del Nou Sardenya començat davant el Morell. Amb 8 partits i 24 punts en joc a casa d'aquí a final de temporada, tota opció de play-off comença per no deixar escapar més punts a la Vila de Gràcia.

Fran Bea és baixa per un esquinç al genoll
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

El tècnic Albert Poch té fianlment 4 baixes per a aquest partit: Javi Iglesias ja ha començat a córrer suau, però encara té per a mesos de recuperació. Aquesta setmana tampoc podrà jugar Fran Bea, per culpa d'un esquinç al genoll. I aquest mateix dissabte s'ha fet públic també que Abel Rita pot estar-se unes 5 setmanes de baixa per un trencament muscular al quàdriceps de la cama dreta. El mal menor és que l'altre davanter de baixa, Iván Vidal, ja fa dies que entrena amb el grup, i dilluns hauria de rebre l'alta mèdica. David López és l'únic apercebut ara mateix, i es perdria el partit a Rubí de la pròxima jornada si veu una groga diumenge.


EL RIVAL:

El millor visitant de la lliga amenaça el Nou Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Li va costar arrencar, però el Manlleu s'ha convertit en un dels equips més sòlids i fiables del campionat, i aspirant a fer play-off. Només cal mirar les seves impressionants xifres a domicili per adonar-se: 25 punts de 36 possibles, amb 8 victòries en 12 partits a fora. I no victòries de pa sucat amb oli: ha guanyat ja a camps tan complicats com Granollers (1-3), Sabadell (1-2), Ascó (0-1), o Júpiter (0-4), a banda dels triomfs per la mínima a Peralada, Morell, Masnou o Sant Feliu. El conjunt de l'ex-escapulat Alberto Fernández rendibilitza molt bé els seus gols, ja que amb només 26 dianes ha sumat 36 punts.

Joan Muntada ha deixat el Manlleu i marxa al Tona
(FOTO: AEC Manlleu)

El Manlleu ha tingut diversos moviments de plantilla des del partit de la primera volta: han marxat el porter Segovia (Sant Andreu), Isma Guzmán, o als últims dies, el lateral Joan Muntada, que ha marxat al Tona de Primera Catalana. I han anat arribant el talentós Aumatell (va tornar del St. Andreu per jugar a prop de casa), i més recentment David Aroca (Deportivo Aragón), Adrià Muñoz (Llagostera B), Éric Martínez (Terrassa) o Álex Piache (Petrolero de Yacuiba bolivià). De cara a aquest partit, el tècnic no pot comptar amb els lesionats Martí, Maik i Mozó, i és dubte seriós Peña

L'ex-escapulat Manel Sala, eterna amenaça manlleuenca
(FONT: AEC Manlleu)

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Manlleu, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a 3 partits íntegres del rival escapulat:


FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Manlleu s'han enfrontat 40 vegades en partit oficial, amb un bañanç molt i molt igualat: 13 victòries escapulades, 14 empats i 13 derrotes, amb 57 gols a favor i 51 en contra. Als últims anys els osonencs sempre havien estat un rival molt complicat, però des de la passada campanya l'Europa ha començat a revertir la tendència, amb 3 victòries consecutives en els 3 darrers precedents a casa o domicili, amb 9 gols marcats i 1 d'encaixat.

El 3-0 de l'any passat contra el Manlleu va certificar el tercer play-off d'ascens consecutiu
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


A LA 1ª VOLTA:


FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Després de caure al Prat i Morell, l'Europa es va estrenar a domicili amb un triomf contundent a Manlleu per 1-4, amb gol matiner de Montoro, doblet de Poves amb xilena espectacular inclosa, i diana d'Abel Rita per rematar la golejada:


FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 7 febrer, 12h.

  10 euros General.
  5 euros Pensionistes (+ 65 anys), i socis Montañesa.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.
FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

L'Europa - Manlleu serà emès en directe a l'espai 'El partit' de BTV. A les 12:25h, La Xarxa emet també un altre partit de Tercera a 'Futbol En Joc': el Gavà - Figueres.


JORNADA 24:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat