divendres, 11 de desembre del 2015

Prèvia Júpiter - Europa; esperit renovat

L'Europa ja va guanyar al camp del Júpiter a l'agost, en partit de Copa Catalunya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després de l'aturada del passat cap de setmana per la disputa de la Copa de les Regions UEFA, torna la lliga de Tercera. I en el cas que ens interessa, ho fa amb un partidàs, com és (a priori) el derbi Júpiter-Europa. Un desplaçament complicat, però que suposaria una nova injecció de moral per als homes d'Albert Poch si es resol amb victòria, després de l'emocionant remuntada amb triomf final en el darrer partit davant el Palamós. Aquestes dues setmanes han servit per fer net mentalment, treballar amb la calma que donen els triomfs, i guanyar un nou amistós a Vilanova de Vallès (1-4). A més, Guzmán i Padilla van jugar amb Catalunya en la cita a terres murcianes.

La gran 2ª part contra el Palamós, el camí a seguir
(FOTO: Fran Capell)

Els escapulats afronten el difícil compromís a La Verneda amb la intenció de donar continuïtat a la victòria i la gran segona part exhibida davant el Palamós. A més, una de les grans assignatures pendents fins ara està sent el paper a domicili, i això hauria de començar a canviar ja davant el Júpiter, si es vol continuar aspirant a fites importants: i és que l'Europa és fins ara el quart pitjor visitant de la lliga, amb només 7 punts sumats de 24 possibles (només Masnou, Rubí i Santfeliuenc estan pitjor, amb 6 punts guanyats de visitants). A més, si tenim en compte que el gran inici de temporada ha situat el Júpiter a la zona alta de la classificació, aquesta és una bona oportunitat per retallar distàncies amb un rival directe en les teòriques ambicions escapulades.

Oriol Dot, en el Júpiter-Europa de Copa Catalunya; diumenge no podrà jugar per sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Albert Poch recupera Álex Fernández, després de la lesió al turmell que va patir durant el partit contra el Palamós. Encara no s'ha recuperat el juvenil Lozano (també lesionat en aquell partit, als isquiotibials), mentre el capità Àlex Cano continua sent dubtós per la lesió muscular que arrossega de fa unes setmanes. El cos tècnic tampoc podrà comptar amb el lesionat de llarga durada Javi Iglesias, ni amb els sancionats Oriol Dot (5 targetes grogues) i David López, que ha estat castigat amb 2 partits per l'expulsió que va patir davant el Palamós "per protestar els àrbitres", segons el web de la Federació Catalana. Dos jugadors més estan apercebuts i es perdrien el partit contra el Santfe de la pròxima jornada si veuen una groga diumenge: Padilla i Fran Bea.

Albert Poch i Juanjo Garcia van fer la trobada de tècnics al Municipal de La Verneda
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Per cert, els dos entrenadors, Albert Poch i Juanjo Garcia, van protagonitzar una amena trobada de tècnics prèvia al derbi, tot compartint un cafè davant les càmeres de BTV:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

El Júpiter està sent una de les revelacions de la temporada
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Gran temporada la que està protagonitzant fins ara el Júpiter. Tot i haver pujat aquest any des de Primera Catalana, els homes de Juanjo Garcia estan barallant-se en la zona alta de la classificació amb tot mereixement, a base d'un joc alegre i descarat, i que compta amb la cirereta de l'estat anotador del pitxitxi de la categoria, Kuku (que per fortuna escapulada, serà baixa diumenge per sanció). Els de La Verneda han estat gairebé tota la lliga entre els quatre primers, i ara ocupen la sisena plaça amb 25 punts, a només 1 de les places de play-off. Ara, però, arriben en el pitjor moment de la temporada: fa 5 jornades que no guanyen, només han sumat 1 victòria en els últims 7 partits, i n'han perdut 4 dels 6 darrers que han disputat (l'últim, al camp del líder Prat, per 1-0). Això sí, en el que portem de lliga, ja han estat capaços de derrotar a equips de la zona alta com Sabadell B, Gavà, Figueres o el vigent campió Ascó. I són el tercer equip més golejador del campionat (24 dianes), només superat per Prat (29) i Vilafranca (26).

Kuku i Santolalla van jugar a Múrcia amb la selecció catalana
(FOTO: CEJúpiter.cat)

A banda d'homes que van pujar l'equip des de Primera Catalana la passada campanya (Jesús Unzué, Santolalla, Pau Darbra, Mechi, Kuku...), Juanjo Garcia ha reforçat el bloc amb jugadors amb experiència a la categoria: els centrals Sergi Pérez (Terrassa) i Ahufinger (Sabadell B), el davanter Quim Solano (Cerdanyola) o ex-escapulats també provinents del 'Sarda' com Josu o Vives. Dos dels homes més en forma de l'equip, Santolalla i el pitxitxi Kuku (12 gols en lliga), van disputar el passat cap de setmana la Copa de les Regions UEFA amb la selecció catalana.

El pitxitxi Kuku serà baixa per sanció contra l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Juanjo Garcia no pot comptar amb el seu home-gol, Kuku, que va ser expulsat contra el Prat. Arriba justet un altre davanter, Quim Solano, que arrossega una lesió al soli i és dubte. En canvi, el conjunt gris-grana recupera l'ex-Europa Joan Vives després de sanció.

L'ex-Europa Joan Vives, una de les aixetes ofensives del Júpiter
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


PRECEDENTS:

 
FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Júpiter s'han enfrontat 54 vegades en partit de Tercera divisió, amb un balanç de 26 triomfs escapulats, 14 empats i 14 derrotes, 111 gols marcats, i 74 d'encaixats. 

Curiosament, es tracta del derbi més repetit de tots els que ha jugat l'Europa en competició oficial, amb un total de 80 precedents. A més, els 4 darrers precedents en lliga els ha guanyat l'equip escapulat. L'últim enfrontament oficial entre tots dos equips va ser aquest darrer mes d'agost, en els setzens de final de la Copa Catalunya: va ser precisament al camp del Júpiter, on l'Europa es va imposar per 0-2 amb doblet d'Abel Rita.


Abel Rita va marcar els seus primers gols com a escapulat a l'agost, en Copa Catalunya, al camp del Júpiter
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


ESTADI:

MUNICIPAL DE LA VERNEDA (c/ de l'Agricultura 238 - La Verneda)
Diumenge 13 desembre, 12h

10 euros General
5 euros socis CE Europa
Gratis socis CE Júpiter


FONT: jsarmientom.files.wordpress.com
FONT: Google Maps

Previsió del temps per a diumenge
(FONT: meteosat.com)

El derbi també podrà ser seguit per streaming a travès del web de BTV, i per ràdio per Barcelona FM.


JORNADA 17:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat