Gols de falta:   1 (Fran Bea vs. Terrassa)

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

Diumenge es va viure la primera remuntada completa de l'era Poch
(FOTO: Fran Capell / CEEuropa.cat)

*La de diumenge va ser la primera remuntada de l'Europa d'Albert Poch en partit oficial (abans, només havia aixecat un 0-1 en contra contra el Badalona als Històrics, en partit que va acabr amb empat 1-1). Les 6 vegades prèvies en què s'havia anat per darrere en el marcador en algun moment del partit, s'havia acabat perdent (Prat, Morell, Cerdanyola, Vilafranca i Masnou en lliga; i Cornellà en Copa Catalunya).

*De fet, l'Europa no remuntava un partit des del 10 de maig passat, quan va guanyar 2-4 al camp del Martinenc en un partit que havia començat perdent 1-0 (i que posteriorment també es va posar 2-2).

*En 4 ocasions, l'Europa no va guanyar un partit en què s'havia avançat en el marcador en aquesta lliga: Peralada (de l'1-0 a l'1-1 definitiu), Cerdanyola (de l'1-0 al 2-3 final), Ascó (del 0-1 a l'1-1 definitiu), i Vilafranca (de l'1-0 a l'1-2 final).

*Amb el triomf davant el Palamós, l'Europa va posar fi a la ratxa de 9 jornades sense guanyar.

*Feia 7 anys i 9 mesos que el conjunt escapulat no empalmava 9 jornades consecutives sense guanyar. Va ser des de la jornada 17 a la 25 de la lliga 2007-2008, del 9 de desembre al 10 de febrer, quan l'equip va patir una ratxa de 3 empats i 6 derrotes, amb un pobre balanç de 3 punts de 27: Blanes (2-0), Mataró (0-0), Barça B (4-2), Igualada (0-0), Vilanova (1-1), Banyoles (4-0), Reus (1-2), Palamós (3-0) i Cassà (0-2); la mala ratxa es va trencar el 17 de febrer de 2008, amb un triomf per 1-2 a la Pobla de Mafumet.

*L'Europa també va acabar amb una ratxa de 370 minuts sense marcar: són els que havien passat des del que havia fet Abel Rita contra el Vilafranca, fins el primer contra el Palamós marcat diumenge per Montoro.

*Abans, l'equip havia estat 324 minuts sense marcar, entre el segon de Montoro contra el Rubí i el primer que va fer ell mateix contra el Cerdanyola. Pel mig, els escapulats van empalmar tres empats 0-0, davant Sabadell B, Sant Andreu i Montañesa.

*Abans d'aquestes dues ratxes, l'Europa no empalmava 3 partits consecutius sense marcar des del play-off de la temporada 2013-2014 (0-0 Mutilvera, i 0-0 i 2-0 Socuéllamos). En aquella ratxa, va estar 406 minuts sense marcar entre lliga i play-off (Des del de Cano en el minut 46 contra Mutilvera en 1ª ronda de play-off, fins el de Javito en el minut 2 a Figueres, en la 2ª jornada de lliga de la següent campanya).

*Si comptem només partits de lliga, l'Europa va empalmar 3 partits i 333 minuts sense marcar entre l'avantpenúltima jornada de lliga 2013-14 (Rapitenca 1-0) i la segona jornada de la 2014-2015 (0-1 a Figueres). Pel mig, derrotes 1-0 i 0-2 davant Terrassa i Masnou, i empat 0-0 contra el Terrassa en la jornada inaugural de la passada campanya.

El 72% dels gols de l'Europa són a la segona part (13 de 18)

*13 dels 18 gols marcats per l'Europa han estat a la segona part. 10 dels 18 gols s'han produït a la darrera mitja hora de partit.

*9 dels 14 gols encaixats per l'Europa també han estat a la segona part

*En total, per tant, dels 32 gols que s'han vist als partits de lliga de l'Europa, 22 han estat després del descans.

*D'aquests 32 gols que s'han vist en els partits de lliga de l'Europa, 18 van ser a la darrera mitja hora de partit.

*L'Europa és ara el quart equip menys golejat de la lliga, amb 14 dianes rebudes. Per davant, Sabadell B amb només 10 gols encaixats, Prat amb 12, i Figueres amb 13.

*Ara, Gianni és ara tercer en la classificació del Zamora de la lliga (14 gols en 16 partits, amb una mitjana de 0'88 gols rebuts per partit); el superen el porter del Sabadell B Sergio (7 gols rebuts en 12 partits, amb una mitjana de només 0'58 per partit), i el del Prat Toni Teixeira (0'75 gols per partit, amb un total de 12 en 16 partits).

*Contra el Gavà, l'Europa va deixar la porteria a zero per 7ª vegada a la lliga, i ara en són 9 en 19 partits oficials (Gavà, Figueres, Montañesa, Sant Andreu, Sabadell B, Rubí i Terrassa en lliga, i també contra Espanyol B i Júpiter en Copa Catalunya)

*L'Europa va estar 388 minuts sense encaixar cap gol, des del que va rebre a l'últim minut del partit a Manlleu i el primer de Javi Sánchez per al Cerdanyola. Pel mig, 4 partits imbatut, davant Rubí, Sabadell B, Sant Andreu i Montañesa.

*L'equip no empalmava 4 partits sense encaixar cap gol des de les 4 primeres jornades de la temporada anterior (0-0 Terrassa, 0-1 Figueres, 4-0 Castelldefels i 0-0 Masnou). En aquella ocasió, l'equip va estar 507 minuts sense encaixar en lliga, en una ratxa que va trencar des del punt de penal l'ara escapulat Uri, en el minut 90 del partit Europa-Sabadell B de la jornada 5 (l'anterior diana l'havia rebut l'equip en el minut 33 de l'últim partit de lliga 2013-2014, 0-2 davant el Masnou).

*El gol de Marc Mas encaixat en el partit contra el Peralada va trencar amb una ratxa de 367 minuts sense encaixar al Nou Sardenya en partit de lliga. Des del gol de Sergi Arranz al minut 75 del partit contra el Cerdanyola, l'equip va mantenir la porteria a zero en els partits complets contra Manlleu (3-0), Vilassar (2-0) i Terrassa (5-0), i fins al minut 82 contra el Peralada.

El pitxitxi Montoro va posar fi a la pitjor sequera golejadora de la temporada: 370 minuts

*El gol encaixat contra el Palamós és el 1.300 que rep l'Europa en una 1ª volta del campionat de lliga.

*L'Europa ha empatat 0-0 en 5 ocasions, en aquestes 16 primeres jornades de lliga.

*A més, l'equip s'ha quedat sense marcar en la meitat de partits del campionat (8 de 16): Prat, Morell, Sabadell B, Sant Andreu, Montañesa, Figueres, Gavà i Masnou.

*L'equip gracienc només ha guanyat 4 dels 16 partits de lliga jugats fins ara (25%).

*En els 3 partits jugats per l'Europa amb samarreta taronja, no ha aconseguit marcar.

*L'equip només ha sumat 1 triomf en 8 jornades, i 7 punts de 24 possibles en els partits a domicili d'aquesta lliga

*De fet, l'equip és el 4rt pitjor visitant de la lliga, amb només 7 punts sumats: els pitjors són Masnou, Rubí i Santfe (6).

*L'Europa no empalma 2 triomfs com a visitant en lliga des de les jornades 35 i 37 de la passada campanya (1-3 al camp del Santfe i 2-4 al del Martinenc).

*De moment, l'Europa és el setè equip que menys gols marca a la lliga, amb només 18 dianes en 16 partits (1'12 per partit).

*Per contra, els escapulats han deixat la porteria a zero en 7 partits de lliga dels 16 disputats.

A l'equip ja li han xiulat 4 penals en contra, per només 1 a favor
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

*A l'Europa li han xiulat ja 4 penals en contra en aquesta lliga (Peralada, Cerdanyola, Masnou i Palamós), per només 1 a favor (Vilafranca).

*Gianni ha aturat 1 d'aquests 4 penals (contra el Masnou), per bé que la jugada va acabar en gol en segona rematada.

*El penal fallat per Poves davant el Vilafranca és el primer a favor de l'Europa en aquesta lliga. La temporada passada, l'equip va fallar 3 dels 6 penals que va llençar a la lliga. El darrer gol de penal el va marcar Camacho el 3 de maig, per obrir el triomf per 3-0 davant el Manlleu que va garantir matemàticament el tercer play-off d'ascens consecutiu.

*L'equip no empalmava 2 derrotes consecutives al Nou Sardenya des del mes d'abril, quan va caure 0-1 davant Montañesa  i Cerdanyola.

*L'Europa ha deixat escapar la meitat dels punts a casa: el balanç és de 12 punts sumats de 24 disputats al Nou Sardenya.

*De fet, l'equip gracienc és el vuitè pitjor local de la lliga, només millor que Santfe (11 punts), Morell (10), Manlleu, Palamós i Masnou (8), i Cerdanyola i Peralada (6).

El 2-1 és el tercer resultat més repetit de la història de l'Europa com a local, darrere 1-1 i 1-0
(FOTO:  Fran Capell)

*Amb el gols marcats contra el Palamós, l'Europa en suma 67 en l'any 2015, i supera els 66 que va anotar en tot l'any 2013. Queden enrere els 59 marcats en tot el 2014.

*Amb el que va marcar contra el Palamós, Montoro torna a ser pitxitxi escapulat a la lliga, amb 5 dianes.

*Montoro és, a més, el golejador escapulat més rendible, amb 1 diana cada 203 minuts jugats.

*Abel Rita i Montoro són de moment els pitxitxis de l'Europa en totes les competicions oficials, amb 6 gols (Rita suma 4 en lliga + 2 en Copa Catalunya; i Montoro, 5+1).

*L'Europa va sumar contra el Terrassa els dos primers gols a pilota aturada: el de falta de Fran Bea i el Poves a la sortida d'un córner.

*El de Poves contra el Terrassa i el de Montoro contra el Cerdanyola són, de moment, els 2 únics gols de cap en lliga, dels 16 que ha marcat l'equip.

*L'Europa ha marcat 10 dels 18 gols sumats a la lliga amb la cama dreta. Els altres es reparteixen entre els 6 amb cama esquerra i 2 de cap.

*Feia 9 mesos que l'Europa no marcava de falta directa. Abans del que va fer Fran Bea contra el Terrassa, l'anterior l'havia marcat Padilla al camp de la Montañesa, el 16 de novembre de 2014.

Amb els de Guzmán i Abel Rita, l'Europa suma 5 pals en lliga i 11 en partits oficials

*Rovira i Nils són els màxims assistents de l'equip en lliga, amb 2 (les dues passades de gol de Rovira, a Montoro; les de Nils, a Montoro i Poves)En Copa Catalunya, també Fran Bea i Cano van sumar-ne 1 cadascun.

*Els pals de Guzmán i Rita davant el Palamós fan pujar a 5 les rematades a la fusta de l'Europa en aquesta lliga (abans, el pal de Poves davant el Gavà, el d'Abel Rita contra el Sant Andreu, i el travesser de David López contra el Peralada), i 11 en partit oficial. En Copa Catalunya l'equip va acumular 5 travessers (2 Fran Bea, i 1 Álex, Nils i Abel Rita) + 1 pal (Poves).

*Amb el pal de Medina (Vilafranca), l'Europa ha rebut 5 rematadades a la fusta de la porteria escapulada en aquesta lliga (abans, el pal de Ñito contra el Sabadell B, els de Jorge i Noguera pel Sant Andreu, i el de Genís a Ascó).

*L'expulsió de David López contra el Palamós és la quarta en contra de l'Europa en aquesta lliga (també Alberto contra el Masnou i Rubí, i Javi Iglesias contra el Sabadell B). Per contra, els rivals han rebut 5 expulsions (Uri Serra -Terrassa,  Marc -Rubí-, Pedro Garcia -Montañesa-, Diego -Cerdanyola- i Mendo -Masnou).

*El porter Gianni és l'únic futbolista de l'Europa que ha jugat els 16 partits de lliga com a titular i íntegres. Només Abel Rita i Montoro han participat també en tots els partits del campionat, però combinant titularitat i suplències.

*Abans del triomf a Manlleu, l'Europa no guanyava a domicili en lliga des del 10 de maig (1-4 al camp del Martinenc). Aquell també havia estat el darrer dia que l'equip havia marcat 4 gols a fora.

*El gol de Montoro a Manlleu va trencar amb 289 minuts sense marcar a domicili en lliga o play-off (l'anterior havia estat l'últim de Padilla al camp del Martinenc, el passat 10 de maig).

*En partit oficial de qualsevol competició, l'Europa havia acumulat 204 minuts sense marcar a fora. L'anterior gol de visitant de l'equip d'Albert Poch l'havia fet Abel Rita al camp del Júpiter, en els setzens de final de la Copa Catalunya, el passat 11 d'agost (el segon i darrer del doblet que va fer aquell dia va ser al minut 67).

*La derrota al Prat va acabar amb la ratxa de 5 victòries consecutives de l'Europa en partits de lliga: la d'aquesta temporada contra el Terrassa, més els 4 darrers partits del darrer campionat (Vilassar, Martinenc, Manlleu i Santfeliuenc).

Guzmán és a només 1 partit dels 169 del mític Carvajal

*El tècnic Albert Poch va sumar contra el Palamós el seu setzè partit de lliga dirigint l'Europa, i el dinovè d'oficial (3 més de Copa Catalunya). Fins ara, 6 victòries, 7 empats i 6 derrotes en partits oficials.

*Àlex Cano va complir contra el Figueres el seu partit nº 213 amb l'Europa (entre lliga i play-off), i ocupa la sisena plaça dels jugadors amb més partits de la història escapulada. Just per davant té Àlex Delmàs (245 partits), i el Top-1 el marca Ventura Gómez (383 partits).

*Si li afegim els partits de Copa Catalunya, Cano acumula 224 partits oficials amb l'Europa, i 214 titularitats.

*Davant el Palamós, Ramon Rovira va jugar el partit 183 amb l'Europa entre lliga i play-off, i es manté en el Top-10 històric. Just per davant, en la novena plaça, té a l'abast a Fernando, que va jugar 187 partits.

*Davant el Palamós, Carlos Guzmán va jugar el partit 168 amb l'Europa entre lliga i play-off; atrapa Serafín i Pedrín en la quinzena plaça de jugadors amb més partits de lliga i play-off a la història del club; té a tocar la catorzena posició que té Carvajal, amb 169 partits.

*Fins ara ja han jugat 18 jugadors de la primera plantilla i només en queden 2 per debutar: el porter Fer i el migcampista Josa. Si li afegim al davanter del filial Lozano, els tècnics han fet servir 19 jugadors en lliga.

Lozano és el dinovè jugador que defensa la samarreta escapulada en aquesta lliga

*En el derbi contra el Sant Andreu, va assistir més gent al Nou Sardenya (2.450) que en la suma dels 3 partits de lliga anteriors (1.800).

*L'assistència oficial de públic en 8 partits de lliga al Nou Sardenya és de 6.450 espectadors (806 per partit de mitjana).

*L'assistència oficial de públic en Copa Catalunya va ser de 1.400 espectadors (750 + 650), amb una mitjana de 700 per partit.

*Així doncs, el Nou Sardenya acumula ja 7.850 espectadors en 10 partits oficials aquesta temporada, amb una mitjana de 785.

*La temporada passada, la mitjana d'espectadors de l'Europa com a local en lliga va ser de 597 per partit (11.340 espectadors en 19 partits).

*En Copa Catalunya, els espectadors acumulats en 6 partits de la passada campanya va ser de 5.765, amb una mitjana de 960 per partit.

*En total, la xifra d'espectadors dels partits de l'Europa com a local la temporada passada va ser de 19.205 amb una mitjana de 738.

La mitjana d'espectadors al Nou Sardenya en lliga és de 806 persones per partit

*L'Europa va guanyar per setena vegada en la darrera dècada en el debut de lliga. El balanç en els 10 darrers debuts és de 7 triomfs, 2 empats i 1 única derrota.

*L'Europa fa 8 anys que no perd en un debut de lliga: la darrera vegada va ser el 2 de setembre de 2007, en una derrota per 3-5 davant l'Igualada.

*Segons explica el web oficial del clubfeia 92 anys que l'Europa no guanyava per 5-0 en un debut de lliga: va ser la temporada 1923-24, davant el Sants (el matís es que es tractava d'un partit de la 2ª jornada del Campionat de Catalunya, però com que la 1ª s'havia suspès per la pluja, aquell va ser realment el debut en aquell campionat)

*Segons aquestes mateixes dades, el 5-0 contra el Terrassa és la sisena golejada més gran en un debut de l'Europa en tota la seva història. Per davant té el 8-1 al Martinenc (1939-40), el 7-0 al Vilanova (62-63), 6-0 a La Cava (60-61) i Vilanova (61-62), i el 6-1 al Poble Sec (58-59).

*L'equip no marcava 5 gols o més en partit oficial des de l'1-7 al camp de la Grama del 13 d'abril de 2014.

*L'últim 5-0 en partit oficial també va ser contra la Grama, el 17 de novembre del 2013.

El Palamós va fer el gol nº 1.300 en una primera volta de lliga que encaixa l'Europa

*Contra el Palamós, l'Europa va jugar el seu partit nº 1.922 de la història a Tercera (961 a casa i 961 a fora en aquesta categoria).
A partir de les dades del CD oficial d'història i estadísitica del CE Europa, el balanç és de 810 victòries, 457 empats, i 655 derrotes, 3.043 gols marcats, 2.565 d'encaixats, i 2.380 punts sumats en 52 temporades a Tercera.

*Amb els 3 punts sumats contra el Terrassa, l'Europa va arribar a la xifra de 1.500 punts exactes sumats com a local a Tercera Divisió. Ara en suma 1.509.

*Feia 36 anys que l'Europa no perdia al Masnou de partit de lliga de Tercera divisió (18 de febrer de 1979, per 1-0).

*Europa i Gavà no empataven en lliga a Gràcia des del 18 d'abril de 1982 (1-1).

*Ja fa 21 temporades que l'Europa no perd a Figueres: va ser en la temporada '94-'95, a Segona B, amb una derrota per 2-0. En 5 visites a Vilatenim, 1 triomf, 3 empats i 1 desfeta.

*L'equip va veure trencada la bona ratxa davant el Vilafranca (s'havien guanyat 16 dels 18 enfrontaments oficials anteriors).

*El conjunt gracienc ha empatat les 4 visites a Ascó en partit de lliga.

*L'Europa ha perdut els 3 partits oficials al Nou Sardenya contra el Cerdanyola, i 4 de 5 si comptem també els partits jugats al camp dels vallesans.

*Continua la maledicció davant la Montañesa a Tercera: 11 enfrontaments, cap victòria de l'Europa (6 empats i 5 derrotes). En 15 enfrontaments oficials, només 2 triomfs escapulats (1 a Primera Catalana, i 1 en Copa Catalunya).

*L'Europa fa 14 anys que no derrota el Sant Andreu en partit de lliga. Concretament, des del triomf per 1-2 en aquella penúltima jornada de la lliga 2000-01 que va servir per assegurar-se el play-off d'ascens, el 6 de maig de 2001. I ja fa 13 temporades que no li fa un gol al Nou Sardenya en el campionat de la regularitat (temporada 2002-2003, 1-2).

*Els 3 enfrontaments oficials de la història contra el Sabadell B han acabat amb empat. La temporada passada, sengles 1-1; i aquesta, 0-0 al Pepín Valls.

*L'Europa va sumar el seu quart triomf de la història a Manlleu, i segon de consecutiu.

*L'Europa no ha guanyat mai en els 3 precedents oficials davant el Morell (2 empats i la derrota de diumenge).

*L'Europa només ha guanyat 1 vegada i n'ha empatat una altra en les 11 visites al Sagnier en partits de lliga de Tercera. L'únic triomf escapulat va ser a l'abril de 2007, 0-1, amb un gol de penal d'Àlex Delmàs

SI VOLEU CONSULTAR ESTADÍSTIQUES GENERALS DE LA LLIGA DE TERCERA, US RECOMANEM LA SECCIÓ QUE FA L'AGUSTÍ TENLLADO A 'TERCERA.CAT'.

L'escapulat Agustí Tenllado publica estadístiques de la lliga cada dimecres a 'Tercera.cat'
(FOTO: 'Tercera.cat')