divendres, 18 de desembre del 2015

Prèvia Europa - Santfeliuenc; deures pre-nadalencs

L'Europa haurà de lluitar de valent per sumar 3 punts vitals contra el Santfeliuenc
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després de la pujada d'adrenalina provocada per l'històric triomf per 4-5 en el derbi al camp del Júpiter, l'Europa tanca el 2015 aquest dissabte a les 18h contra el Santfeliuenc. Un partit trampa en què no val refiar-se, i on la concentració des del primer minut serà clau, per tal de no haver d'anar a corre-cuita buscant la tercera remuntada consecutiva. El primer quart d'hora del partit de La Verneda ha de ser el mirall on no reflectir-se, i caldrà evitar un inici igual d'estrepitós, perquè no tots els dies són Nadal ni aixecaràs un resultat tan advers com un 3-0. Recuperar la solidesa defensiva serà la base per intentar construir una nova victòria, un cop recuperada la confiança des del punt de vista de l'estripada ofensiva. 

Una acció de Nils en l'Europa-Santfe de l'any passat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

L'equip rep el Santfe després d'enllaçar dues victòries consecutives davant Palamós (2-1) i Júpiter (4-5). Precisament, la contundent reacció a La Verneda i la gran segona part contra el Palamós en el darrer partit a Gràcia són arguments de prou pes com per confiar en assolir la tercera victòria consecutiva; una fita que l'equip encara no ha aconseguit en aquesta lliga, i que seria vital per continuar l'escalada classificatòria. Tancar el 2015 amb un nou triomf i arribar al Nadal més a prop de la zona de play-off serien el millor dels regals per a l'europeisme. 

Tot i l'ensurt al camp del Júpiter, Rubi pot tornar a ser titular
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Albert Poch torna a tenir diverses baixes a la zona defensiva: a més del lesionat Javi Iglesias, tres jugadors no podran jugar per sanció: els centrals Alberto (expulsat a La Verneda) i David López (que compleix el segon i darrer partit de càstig per la vermella contra el Palamós). També és baixa Padilla, que contra el Júpiter va veure la cinquena targeta groga del campionat. Per contra, els tècnics recuperen Oriol Dot (sancionat a l'últim partit). Àlex Cano podria recuperar titularitat després de tornar als terrenys de joc en la segona part de La Verneda, i finalment Rubi podrà jugar si els tècnics ho creuen oportú, tot i acabar lesionat el derbi per un fort cop al peroné. Dos jugadors més estan apercebuts (a banda de l'absent David López) i es perdrien el partit a Granollers del 3 de gener si veuen una groga diumenge: Álex i Fran Bea.


EL RIVAL:

El Santfe lluita per ara a la zona baixa de la classificació
(FOTO: Santfeliuenc FC)

No està sent una temporada fàcil per al Santfeliuenc. El fet d'haver sumat només 1 victòria en les 11 primeres jornades ha condemnat els homes d'Andrés González a la lluita en la zona baixa de la classificació. La darrera jornada va caure a la zona de descens, i ara ocupa la divuitena plaça amb 17 punts, a només 1 de la salvació. Si alguna cosa caracteritza el Santfe del tricentenari González són la lluita, el coratge i la fe, i de ben segur que aquests seran alguns dels valors que demostraran dissabte al Nou Sardenya. I compte, perquè també tenen bons futbolistes capaços de jugar molt bé al futbol. Enguany ja han guanyat equips de la zona alta com el Júpiter o el Granollers, a banda de Palamós o Sant Andreu. Això sí, arriben amb els dubtes lògics que poden generar les 3 derrotes acumulades en els 4 darrers partits.

David Toro és el pitxitxi del Santfe, amb 7 gols
(FOTO: Santfeliuenc FC)

Enguany el Santfe manté gran part del bloc que ja tenia la passada campanya, per bé que ha perdut alguns homes molt importants: és el cas del central Gerard Rovira (ara al Prat), Peralta (Castelldefels), Edgar Mayor (Masnou) o els davanters Josele (Santboià) i Carlos Cano (Granollers). Precisament, aquesta està sent una de les posicions més crítiques per al conjunt del Baix Llobregat, que ha hagut de reinventar com a davanter a David Toro (i amb força encert, perquè ja suma 7 gols). En els últims dies, també han perdut un altre home de talent com Masuet, que ha tornat al Gavà. El porter de l'Hospi Oliver, el ràpid Adri Ruiz (Castelldefels) o Imanol (Sant Ildefons) van ser algunes de les poques incorporacions blanc-i-blaves aquesta temporada.

El tècnic Andrés González va superar setmanes enrere els 300 partits a la banqueta del Santfe
(FOTO: Santfeliuenc FC)

Si no hi ha cap contratemps d'última hora, Andrés González podrà comptar amb tots els seus homes de cara a aquest partit. El tècnic recupera un home molt important com Joserra, absent per sanció en el darrer partit contra el Prat.

Com sempre, si voleu saber millor cóm juga el Santfeliuenc, ho podeu fer en aquest article d'anàlisi amb enllaç a diversos partits íntegres del conjunt blanc-i-blau.

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Santfeliuenc s'han enfrontat només 10 vegades en partit oficial. I dic "només" perquè entre tots dos clubs sumen 218 anys d'història, que es diu aviat (aquest desembre, el Santfe va sumar 110 anys de vida). El balanç en aquests precedents és de 5 victòries escapulades, 3 empats i 2 derrotes, 18 gols marcats i 15 d'encaixats.

Si mirem els enfrontaments a Tercera divisió, només n'hi ha els 4 de les dues últimes temporades. I curiosament, l'Europa n'ha guanyat els 2 jugats a Sant Feliu, però no ha pogut passar de l'empat en els 2 disputats a la Vila de Gràcia. El balanç a Tercera, doncs, queda així: 2 victòries, 2 empats i cap derrota, amb 7 gols marcats i 4 de rebuts. La passada campanya, empat 2-2, amb el gol 3.000 de l'Europa a Tercera, i empat del Santfe en temps afegit.


El gol 3.000 de l'Europa a Tercera, marcat per Cano, en l'Europa-Santfe de l'any passat
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dissabte 19 desembre, 18h.

10 euros General.
5 euros Pensionistes (+65 anys), i socis Santfeliuenc i Montañesa.
Gratis Socis CE Europa, jugadors futbol base, familiars, i menors 14 anys.  


FONT: CE Europa


FONT: Google Maps


Previsió del temps per a dissabte
(FONT: meteosat.com)


Dissabte s'inaugura l'exposició fotogràfica dels 75 anys del Sardenya
(FONT: CE Europa)

Recordeu que abans del partit, hi haurà la presentació oficial del futbol base de l'Europa, a partir de les 16:30h. Posteriorment, sobre les 17:15h, s'inaugurarà l'exposició fotogràfica per commemorar els 75 anys del Sardenya, que es van complir el passat 1 de desembre. El partit estarà marcat també pel record a en Joan Pladevall, soci de 91 anys que ens ha deixat a les últimes hores.

Un dels 22 plafons que conformen l'exposició fotogràfica dels 75 anys del Sardenya
(FONT: 'Vamos, escapulados!')

L'Europa-Santfe, per cert, també podrà ser seguit per streaming a través de Santfe TV, al lloc web del conjunt del Baix Llobregat.


La penya Eskapulats convoca socis i aficionats a les 17h a Pça Raspall per pujar junts al Nou Sardenya
(FOTO: penya Eskapulats)


JORNADA 18:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

L'Europa B - Montcada s'ajorna fins dimecres 13 de gener a les 21h
(FONT: CEEuropa.cat)