divendres, 4 de setembre del 2015

Prèvia Morell - Europa; treure l'orgull

FOTO: facebook CD Morell

El millor de caure, és la possibilitat d'aixecar-se i aquella magnífica sensació de refer-se. Després d'encaixar la primera derrota de la lliga al camp del Prat, l'Europa té aquest dissabte a la tarda la possibilitat de reprendre el camí de les victòries i el bon joc, i novament lluny de la Vila de Gràcia: serà al camp del Morell, un equip que debuta a la categoria i que fins ara ha perdut els dos primers partits del campionat. Això no vol dir res, i un excés de confiança escapulada podria convertir-se en el pitjor dels enemics, així que la fòrmula per afrontar aquest partit és clara: treball, humilitat i determinació per fer el que l'equip ja ha demostrat que sap fer (i molt bé) durant els 2 primers mesos de feina.

El 5-0 al Terrassa, el mirall on reflectir-se dissabte
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

El millor atac és una bona defensa, i la millor defensa, un bon atac, i segurament al Sagnier l'equip no va estar a l'alçada ni en un aspecte del joc ni en l'altre. El 2-0 encaixat al Prat de Llobregat és un d'aquells accidents que pot tenir tothom, i més en la 2ª jornada de lliga. L'equip encara està en construcció i té un marge de millora i de possibilitats enormes, i des de la calma que això comporta i el potencial que ja ha demostrat en partits previs, ha d'aprofitar la visita al camp d'un rival que pot sentir certa angoixa per les dues derrotes acumulades en lliga. Sumar els 3 primers punts a domicili han de ser la millor resposta a la decepció del passat diumenge, i la millor manera de dir-li a tothom que l'Europa vol fer coses grans en aquest campionat.

Guzmán, un dels 5 escapulats del primer equip que encara no han debutat en lliga
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

En principi, Albert Poch podrà comptar amb tota la plantilla, un cop el capità Àlex Cano sembla haver fet net de les molèsties als isquiotibials que l'han tingut fora de combat les darreres setmanes. També hauria d'estar disponible Padilla, tot i patir un cop en l'entrenament de dijous. Després de 2 partits de lliga, ja han participat 15 jugadors del primer equip, i encara queden per debutar al campionat aquesta temporada Fer, Cano, Josa, Guzmán i Rovira.


EL RIVAL:

El Morell juga a Tercera per primer cop a la història
(FOTO: David S. / Esportsdelcamp.cat)

El CD Morell viu dies històrics. Ara fa 3 mesos va aconseguir el primer ascens a Tercera divisió de la història, i ara el club tarragoní viu una experiència inèdita en la màxima categoria del futbol català amateur. De la mà de Joan Antoni Pallarès, l'equip ha enllaçat dos ascensos consecutius des de Segona Catalana, i ara es troba amb el gran repte d'assolir la permanència en el seu debut a Tercera. No serà gens fàcil, com ha pogut comprovar en les dues primeres jornades: derrota 0-5 davant el Prat, i desfeta a Vilafranca per 2-1 tot i avançar-se en el marcador, i amb sensacions notablement millors. Ara, els tarragonins buscaran contra l'Europa el primer triomf de la història a Tercera, o si no pot ser, com a mínim el primer punt.

L'ex-futbolista de Nàstic o Reus Joan Antoni Pallarès ha sumat dos ascensos consecutius a la banqueta del Morell
(FOTO: CD Morell)

El Morell manté el bloc que va aconseguir l'ascens, ara reforçat bàsicament per jugadors del Reddis; i és que aquest estiu el rival de dissabte de l'Europa va signar un conveni amb el Reus per convertir-se en el seu filial. Així, als Jordi Roca, David Sangrà, Borja Abenia, Samu i companyia se'ls afegeixen homes com Jordi Oribe, Prince, Oscar Torre, juvenils del Nàstic com Pato o Domènec, altres joves promeses com Raul Bernabeu (Vila-real C), o un il·lustre veterà del futbol català: Marc Sellarès. Un cop superat el càncer testicular que el va tenir lluny dels terrenys de joc uns mesos la passada temporada, 'Sellagol' aportarà veterania i gols al Morell, a més de compaginar-ho amb la nova tasca de psicòleg al Reus.

Marc Sellarès, experiència i gols per al Morell a Tercera
(FOTOS: Alba Mariné / Diari de Tarragona)

De cara a aquest partit, el tècnic del Morell no pot comptar per lesió amb Jusi, Martí ni tampoc amb Marc Sellarès, a la recta final de la seva recuperació. Tampoc podrà jugar en no disposar encara del transfer el seu darrer fitxatge, Jesjua Andrea Angoy Cruyff, nèt de Johan Cruyff i fill de l'ex-entrenador del juvenil de l'Europa Jesús Mariano Angoy. Sí que podria tornar Sardà, recuperat de molèsties físiques.

Aquesta és la valoració prèvia del partit que feia un altre dels veterans de l'equip, Jordi Roca, en declaracions a 'Esports del Camp'.


PRECEDENTS:

FONT: L'Esportiu

Europa i Morell s'han enfrontat només dues vegades en partit oficial: va ser en la lliga 2004-2005, a la Primera Catalana. En els dos partits idèntic signe: empat 1-1 al Morell, i 0-0 a la Vila de Gràcia. Així doncs, el curt balanç dels precedents oficials és de 2 partits, cap victòria ni derrota, 2 empats, 1 gol a favor, i 1 gol en contra per als escapulats.


L'únic precedent oficial al camp del Morell, al 2004, quan el camp encara era de terra
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


ESTADI:

MUNICIPAL EL MORELL (Camí de Reus s/n, 43760 - El Morell)
Dissabte 5 setembre, 17:15h.

10 euros General
Gratis socis CD Morell 

FOTO: futbolbasecatala.cat

FONT: Google Maps


Temps previst per a dissabte al Morell
(FONT: meteosat.com)



JORNADA 3:

FONT: FCF.cat

*El derbi Sant Andreu - Júpiter es podrà seguir en directe per streaming a través del web de BTV Notícies, diumenge a les 19h.

**També diumenge, a les 12:25h, comencen les retransmissions televisives de futbol català de La Xarxa: 'Futbol En Joc'. En aquest cas, amb el Manresa - L'Escala de la jornada inaugural del grup 1 de Primera Catalana. Cada 15 dies s'emetrà un partit de Tercera (diumenge vinent, el Prat-Manlleu), que es pot seguir per totes aquestes televisions locals. Posteriorment, el partit en qüestió es penjarà íntegrament en el web de La Xarxa.

FONT: La Xarxa