divendres, 25 de setembre del 2015

Prèvia Europa - Rubí; ho volem tot!

Poves mirarà de prolongar la ratxa golejadora
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després del magnífic triomf per 1-4 a Manlleu que va servir per esvair dubtes, a l'Europa li toca ara donar-li continuïtat al joc i a les sensacions exhibides a terres osonenques. Els partits davant Terrassa o Manlleu són símptomes prou evidents del que pot ser capaç de generar aquest equip, i ara del que es tracta és d'agafar regularitat i anar consolidant-se a la part alta del campionat. En 5 jornades de lliga ja hem viscut exemples clars del que han de fer i el que no han de fer els homes d'Albert Poch per ser un conjunt compacte i competitiu, i aquesta experiència ha de ser el mirall per continuar creixent com a equip.

Álex va ser botxí de l'Europa amb el Rubí la passada temporada; dissabte serà baixa escapulada per lesió
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Ara fa dues setmanes, en el darrer partit a casa, l'Europa va cedir els primers punts al Nou Sardenya, en l'empat 1-1 contra el Peralada. Fer-se forts a Gràcia serà un factor clau per intentar lluitar per les fites més altes a la lliga, i això ha de començar contra el Rubí aquest mateix dissabte a les 19h (recordeu que el partit s'avança un dia per no coincidir amb la jornada d'eleccions del 27-S que es fa diumenge a Catalunya). Deixant de banda la derrota 0-1 contra el Cornellà en Copa Catalunya del mes d'agost, l'Europa no perd com a local en un partit de lliga des del 19 d'abril, en aquella increïble derrota per 0-1 contra el Cerdanyola.

Rovira, a punt d'entrar en el Top-10 històric de partits jugats amb l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Aquest pot ser un partit especial per a dos dels capitans escapulats: i és que, en cas de jugar dissabte contra el Rubí, Ramon Rovira i Carlos Guzmán assolirien xifres històriques: Rovira és a un sol partit dels 177 partits d'Alcázar i Colomé, que marquen la porta d'entrada al Top-10 històric de partits jugats amb la samarreta de l'Europa (en lliga i play-off). I quelcom similar li passa a Guzmán, que es troba a un partit de complir els 161 de Duró, que ocupa ara mateix la posició 20 en aquesta privilegiada llista d'històrics escapulats.... el que es perdrà segur el partit de dissabte serà un dels ex-rubinencs, Álex Fernández, per culpa d'una contractura.


EL RIVAL:

El Rubí, en el darrer Torneig d'Històrics
(FOTO: twitter Jaime Blanco)

Any de transició el que viu el Rubí, després d'un estiu on l'equip ha canviat completament. Només el capità Kiki i Marc Garcia continuen respecte la temporada anterior, a més del tècnic Julià Garcia. Han marxat homes claus com Fontanils, Aitor Torres, Jonathan Collado, Imanol, Ferran Vila, Cervantes, Héctor o dos jugadors que ara són a l'Europa i s'enfrontaran al seu ex-equip: David López i Álex Fernández. Entre els nous, molts jugadors provinents de Primera Catalana o de categories juvenils, i d'altres que ja tenen experiència a Tercera com Romo, Carrasco, Aleix Domínguez, Juanmi o Adri Grau. Un dels nous que està destacant és l'argentí Sergio Mendoza 'Tino', que aquesta setmana conversava amb en Roger Sánchez en una entrevista a 'Tercera.cat':

Extracte de l'entrevista amb Roger Sánchez a 'Tercera.cat'
(FONT: Tercera.cat)

Precisament 'Tino' va ser l'autor del gol al minut 95 que li va donar la primera victòria en aquesta lliga, el passat diumenge, contra el Prat (que perdia així el seu primer partit). Els rubinencs ocupen ara mateix la tretzena plaça amb 5 punts, a només 2 de l'Europa. Van caure amb Júpiter (1-2) i Terrassa (2-0), i van empatar amb Granollers (1-1) i al camp del Santfeliuenc (1-1). De fet, els de Julià Garcia no guanyen a fora en lliga des del 21 de març, quan es van imposar 0-1 al Nou Sardenya en el partit previ a la final de Copa Catalunya.

El Rubí suma 1 punt de 6 com a visitant, aconseguit a Sant Feliu
(FOTO: twitter SantfeliuencFC)

De cara a aquest partit, el cos tècnic del Rubí ha explicat que té 5 baixes i un dubte: no jugarien per lesió Pau López, Bartu, Pau Gené, Joel i Jordi Morcego. A més, és dubte Andeu Dell'Isola


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Europa i Rubí s'han enfrontat 22 vegades en competició oficial, amb un balanç de 13 victòries escapulades, 1 únic empat i 8 derrotes, 30 gols marcats i 21 d'encaixats. A la Vila de Gràcia, l'any passat el Rubí va trencar amb 4 anys seguits de triomfs de l'Europa: va ser amb un 0-1, amb gol de penal de l'ara escapulat Àlex, en partit que també s'havia avançat a dissabte, perquè va ser l'últim abans de la final de Copa Catalunya guanyada per l'Europa sobre el Girona.


L'any passat, el Rubí va sorprendre l'Europa al Nou Sardenya
(FONT: BTV Esports)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Dissabte 26 setembre, 19h

10 euros General
Gratis socis i menors 14 anys 


FOTO: 'Vamos, escapulados!'





FONT: Google Maps

Previsió del temps per a dissabte
(FONT: meteosat.com)


FONT: facebook penya Eskapulats


Dissabte, per cert, el Nou Sardenya viurà una completa jornada de futbol i solidaritat: el 'Charity Day'. Seran tot un seguit d'activitats en benefici d'Aldees Infantils, que inclouen des d'un torneig de futbol, animació infantil, xerrades i classes de Pilates o taekwondo. El torneig de futbol tindrà lloc de 10h a 17h al Nou Sardenya, i hi prendran part equips amb membres vinculats al club, ja siguin directius (president inclòs), entrenadors (també hi serà Albert Poch), o socis i aficionats escapulats. A més, 1 euro de cada entrada venuda per al partit del primer equip Europa - Rubí (que, recordem, s'avança a dissabte a les 19h per no coincidir amb la jornada electoral de diumenge) anirà destinat a Aldees Infantils. 





JORNADA 6:

FONT: FCF.cat

Per cert, el tècnic de l'Europa Albert Poch serà el comentarista del partit de La Xarxa de Comunicació Local d'aquest pròxim diumenge. Serà el Masnou-Figueres, a partir de les 12:25h per la vostra TV de proximitat (llistat íntegre de televisions que l'emeten, aquí). També podeu veure el partit des de qualsevol racó del món a travès del web de directe de La Xarxa a XipTV.


AGENDA PARTITS CE EUROPA:

FONT: CEEuropa.cat


EL DERBI EUROPA-SANT ANDREU JA TÉ DIA I HORA

Un apunt més en clau escapulada: el súperderbi Europa - Sant Andreu de la jornada 8 al Nou Sardenya ja té data i hora: els dos clubs han acordat que es jugui dissabte 10 d'octubre a les 19h. Com que dilluns 12 és festiu i aquell cap de setmana molta gent farà pont, les dues entitats han cregut convenient avançar el partit a dissabte per buscar major presència de públic i no tallar pel mig el cap de setmana de 3 dies.