divendres, 11 de setembre del 2015

Prèvia Europa - Peralada; humilitat, suor i reacció

La vida és cíclica, i el futbol també. L'any passat, l'Europa rebia el Peralada després de dues derrotes consecutives en un històric diumenge electoral, el 9-N. Enguany, l'equip de la Vila de Gràcia torna a rebre l'equip altempordanès després de dues derrotes consecutives (2-0 al Prat i 1-0 al Morell), i tot just en l'inici de campanya d'una històrica jornada electoral que se celebrarà d'aquí a dos diumenges, el 27-S. I ara del que es tracta és que el partit d'aquest pròxim diumenge acabi com el de 10 mesos enrere: amb un triomf escapulat. I és que, més enllà de la part estètica que tots estem encantats de gaudir amb el nou Europa, després de dues derrotes, el que toca diumenge és guanyar sí o sí. Especialment després d'una desfeta molt alliçonadora, com va ser la de dissabte passat al camp del Morell.

El triomf de l'any passat va tallar una mala ratxa de dues derrotes; que es repeteixi la història...
(FOTO: Àngel Garreta / Instagram CEEuropa)

I és que, si una cosa sabem sobradament en aquesta categoria en la que estem ancorats com si fos una maledicció mil·lenària, és que aquí ningú et regala res. I que si vols guanyar un partit, sigui contra el rival que sigui, no ho faràs només pel pes del teu escut o amb el fre de mà posat. A Tercera cal la màxima intensitat en cada pilota, o el que vulgarment es diu 'córrer com cabrons' i suar fins a l'extenuació. Si això ho combines amb futbol elaborat i voluntat atacant, et podrà sortir un partidàs de pitet com el del Terrassa, en què passaràs per sobre del teu rival com un avió. Però si renuncies a algun element d'aquesta equació, dubtes o no tens les idees clares, correràs el risc que siguin els rivals el que et passin la mà per la cara, com al Prat, o al Morell. O que sumis 191 minuts sense marcar en lliga.

Com cada any, l'Europa ha participat aquest divendres en els actes de la Diada
(FOTO: twitter CEEuropa)

El millor de tot és que l'Europa té elements de sobres per revertir aquesta situació: molts dels futbolistes de més talent del campionat, una proposta de futbol valenta i atractiva, 35 jornades per endavant... i aquest diumenge, recupera el factor Nou Sardenya. A casa l'equip no perd en lliga des del 19 d'abril, en aquell increïble 0-1 contra el Cerdanyola. I precisament aquell gol encaixat aquell dia va ser el darrer que va rebre l'equip gracienc al seu estadi en partit de lliga. Des de llavors, acumula 285 minuts sense encaixar,  amb ple de victòries amb porteria a zero davant Manlleu (3-0), Vilassar (2-0) i Terrassa (5-0). Continuar aquesta ratxa serà el factor inicial imprescindible per acabar sumant els 3 punts davant el Peralada. La bona notícia, a més, és que tret d'incidències de darrera hora, Albert Poch podrà comptar amb tota la plantilla escapulada.

Rovira i Josa, a més del porter Fer, els 3 únics escapulats que encara no han debutat en lliga
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')


EL RIVAL:

El Peralada s'ha afegit a la campanya de l'esport català 'Guanyarem'
(FOTO: twitter CFPeralada)

El Peralada afronta també, com l'Europa, un any de renovació. Nacho Castro va marxar al Girona B, i el relleu a la banqueta l'ha pres Arnau Sala, al costat de Xavi Punsí. I això ha comportat també nombrosos canvis a la plantilla, amb arribada de molts jugadors de la zona de Girona i l'Alt Empordà: Moñino, Murga, Óscar Molina o Lobato (La Jonquera), el porter Joan Ureña (Figueres), Botxi (L'Escala), Argi i Kike Sánchez (Olot), o possiblement el fitxatge més cridaner a simple vista, com és Marc Mas (Badalona). Al costat dels Guillem Cornellà o el golejador Aleix Feixas, hauria de ser la referència ofensiva d'aquest renovat Peralada.

El gol d'Aleix contra el Prat, l'únic marcat pel Peralada en 3 partits de lliga
(FOTO: twitter CF Peralada)

I precisament gol és el que li està faltant a l'equip d'Arnau Sala en aquestes primeres jornades de campionat: només un en 270 minuts, que va marcar Aleix (qui, si no?) diumenge passat contra el Prat, per treure-li el primer empat en aquesta lliga als homes de Pedro Dólera. Sí que estan sent bones les prestacions defensives dels verd-i-blancs (només 2 gols encaixats en 3 partits), però per ara només els han servit per sumar 2 punts: els empats contra Prat (1-1) i Terrassa (0-0), després de caure en el debut per 0-1 contra el nouvingut Granollers. L'Europa, per tant, es trobarà també amb un equip tan o més necessitat de puntuar que els graciencs, i que arriba a Gràcia disposat a no ser cap convidat de pedra.

Joan Pons, una de les baixes del Peralada al Nou Sardenya
(FOTO: twitter CF Peralada)

De cara a aquest partit, el cos tècnic del Peralada confirma les baixes de Joan Pons i Óscar Molina. Per contra, Moñino podria tornar a l'equip gironí, després de perdre's el partit contra el Prat per motius laborals. El defensa Botxi va patir diumenge passat molèsties musculars, i caldrà veure si arriba a punt.  Segons explicava aquesta setmana el web 'L'Empordà', encara no han debutat en lliga Jaume Soler, Zou, i Dani Lobato


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Europa i Peralada s'han enfrontat només 10 cops en partit oficial, i sempre a la Tercera divisió: de moment, el balanç és de 4 victòries, 4 empats i 2 derrotes, amb 7 gols a favor i 7 en contra dels escapulats. A casa, l'única desfeta contra els altempordanesos va ser fa 11 anys, amb una derrota per 0-1.


El primer triomf contra el Peralada a Gràcia, al 2005, amb gol d'Àlex Villanueva
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

NOU SARDENYA (Camèlies 42 - Vila de Gràcia)
Diumenge 13 setembre, 19h

10 euros General
Gratis socis i menors 14 anys 
(vàlid només el nou carnet 2015-2016)

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)



JORNADA 4:

FONT: FCF.cat

*Diumenge, a les 12:25h, s'emeten les retransmissions televisives de futbol català de La Xarxa: 'Futbol En Joc'. En aquest cas, amb el Prat - Manlleu, que es pot seguir per totes aquestes televisions locals. Posteriorment, el partit en qüestió es penja íntegrament en el web de La Xarxa 'Xip TV'. Recordeu que cada setmana, de manera alterna, s'ofereix un partit de Tercera i un altre de Primera Catalana (diumenge vinent, el Vila-seca - Santboià del grup 2 de Primera Catalana)

FONT: La Xarxa

**També diumenge, a les 19h, BTV emetrà per streaming a travès del seu lloc web el derbi Júpiter - Montañesa.