divendres, 18 de setembre del 2015

Prèvia Manlleu - Europa; fer el que saps

L'Europa va trencar l'any passat amb 5 anys sense guanyar a Manlleu
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

'A poc a poc i bona lletra', titulava aquesta setmana un reportatge de L'Esportiu sobre l'irregular inici de l'Europa en lliga. Quan arribem gairebé al primer mes de competició, hi ha dues realitats força evidents en les sensacions que desperta l'equip: d'una banda, lògica decepció pels resultats, després d'una bona pretemporada i un enorme debut de lliga que van aixecar grans expectatives. I de l'altra, l'esperança que genera el tenir clar que tot just ens trobem en l'inici d'un nou projecte que ha comportat canvis; i aquestes noves dinàmiques s'han d'anar assumint mica en mica, abans de veure resultats de puntuació i estètics. El camí de la temporada és llarguíssim i hi ha temps de sobra per reaccionar, però està clar que quan abans sigui, millor. Ara per ara, l'Europa és onzè amb 4 punts, a 4 de la zona de play-off, i a 6 dels colíders Prat i Gavà.

L'equip vol certificar la millora de joc de diumenge passat, amb un triomf a Osona
(FOTO: Àngel Garreta / Instagram CEEuropa)

En aquest sentit, la visita a Manlleu es presenta com una oportunitat interessant per a l'equip d'Albert Poch. Els osonencs també han engegat enguany un nou projecte que els té en una situació similar de dubtes i incerteses, especialment a casa. Amb tot, són un equip competitiu i d'un potencial que ha de servir als graciencs com a prova de nivell. L'Europa té ara dubtes perquè acumula 3 jornades sense guanyar (des del 5-0 del debut contra el Terrassa, derrotes al Prat i Morell, i empat a casa contra el Peralada), però en l'últim partit va tornar a demostrar en alguns fases el que pot arribar a fer. I, tot i que soni molt fàcil dir-ho sobre el paper, segurament el secret de la reacció està precisament aquí: fer el que ja has demostrat sobradament que ets capaç de fer, provant de minimitzar els errors puntuals que t'han penalitzat en els darrers minuts dels dos últims partits.

Cano va trencar amb 269 minuts sense marcar; ara cal acabar amb la sequera a domicili
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Un altre repte per als escapulats aquest diumenge a Manlleu serà trencar amb la sequera golejadora a domicili: els homes d'Albert Poch sumen 203 minuts sense marcar a fora de casa, des que Abel Rita va fer el 0-2 al camp del Júpiter en partit de Copa Catalunya. Si mirem les dades entre lliga i play-off, ja són 288 minuts els que acumula l'Europa sense marcar lluny del Nou Sardenya (l'últim de Padilla contra el Martinenc, el passat 10 de maig). Per fer-ho, Albert Poch podrà comptar novament amb tots els seus efectius. Ara queden ja només Fer i Josa per debutar en aquesta lliga. Dimecres, Guzmán, Cano, David López i Álex van participar en el triomf per 2-1 de la selecció catalana amateur davant el Sabadell.


EL RIVAL:

El Manlleu, durant la pretemporada, al camp del Júpiter
(FOTO: AECManlleu.com)

El Manlleu viu aires de renovació. Ha estat un estiu mogut per als osonencs: un ex-escapulat, Albert Fernández, es va fer càrrec de la banqueta sense saber encara si serien equip de Tercera o de Primera Catalana (la permanència no es va confirmar fins que la Pobla va pujar a Segona B i va evitar el descens compensat dels manlleuencs); a més, també es va produir l'arribada a la presidència d'una nova junta directiva encapçalada per Xavier Sancliment (i que compta també el jugador d'hoquei patins Mia Ordeig). I tot i que la planificació i disseny de la nova plantilla s'ha hagut de fer una mica a corre-cuita, els osonencs són un equip que, tot i aspirar oficialment a la permanència, ja ha demostrat que pot plantar cara a qualsevol, com diumenge passat al Prat, quan van resistir amb l'empat fins al minut 86, jugant amb un home menys (podeu reviure el partit íntegre que va oferir La Xarxa en aquest enllaç). Això sí, a casa encara no ha estat capaç de marcar en els 2 partits disputats fins ara (0-0 amb el Santfe, i 0-1 contra el Terrassa).

L'últim onze del Manlleu, diumenge passat contra el Prat
(FOTO: twitter AEC Manlleu)

El Manlleu ha perdut homes importants aquest estiu, com el porter Dani Barragán, Archi, Payán, Aumatell, Blanchart... a canvi, n'han vingut de nous com el porter Segovia (Cornellà), Canal (Olot), Albert Mozó (Arandina), Joshua Romero (Vilassar)... que s'uneixen a les peces importants de l'equip que ja hi eren, com Ot, Seuma, Maik Molist, o els golejadors Óscar Uroz i l'ex-Europa Manel Sala, especialista en marcar gols contra el seu ex-equip.

Manel Sala, el killer del Manlleu
(FOTO: twitter AEC Manlleu)

De cara a aquest partit, el cos tècnic del Manlleu no pot comptar amb Mozó, que es va trencar els creuats durant la pretemporada. Precisament, dijous el club osonenc va anunciar el fitxatge d'un altre central, Ramon Marimon, procedent de l'Espanyol B. El jugador, de 21 anys, és a punt per debutar, si els tècnics manlleuencs ho consideren oportú. També seran baixa per lesió Hamza, Seuma i el golejador Óscar Uroz, que es va trencar l'isquiotibial en el darrer partit al Prat i estarà unes dues setmanes de baixa. El lateral Ot, expulsat al Sagnier, tampoc jugarà contra l'Europa.


PRECEDENTS:


FONT: Futbolme.com

Europa i Manlleu s'han enfrontat 39 vegades en competició oficial, i el balanç és de 12 victòries escapulades, 14 empats i 13 derrotes, amb 53 gols marcats i 50 de rebuts. A domicili, l'Europa només ha guanyat 3 vegades al camp dels quatribarrats: al 2002 (1-2), al 2009 (1-3), i l'any passat, amb aquell 0-2 amb gols de Javi Sánchez i Ignacio


Al 2009, un dels 3 únics triomfs graciencs a terres manlleuenques
(FOTO: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

MUNICIPAL (Passeig del Ter - 08560, MANLLEU)
Diumenge 20 setembre, 17h.


10 euros General
Gratis Socis AEC Manlleu

FOTO: AEC Manlleu.cat

FONT: Google Maps



Previsió del temps a Manlleu per a diumenge(FONT: meteosat.com)


JORNADA 5:

FONT: FCF.cat