divendres, 7 de febrer del 2014

Prèvia Europa - Montañesa; desafiant a la història per fer-la més gran

Apassionant. Així es presenta el derbi Europa - Montañesa de diumenge al Nou Sardenya entre dos rivals directes en la lluita pel títol de Tercera i les places de play-off. Per als graciencs, líders amb 5 punts de marge sobre els de Nou Barris, guanyar diumenge refermaria molt les opcions de títol, i restaria les d'un altre equip que aspira a ser-ho. Serà un enfrontament entre molts amics i excompanys d'equip que no voldran saber res els uns dels altres sobre la gespa; un duel entre dos amics i excompanys d'equip a la banqueta; i una lluita entre dues aficions fidels i sorolloses que voldran cridar més que l'altra a la grada. Un derbi dels d'abans, de barri, intens, físic, amb coses importants en joc, i un objectiu molt clar del costat de l'Europa: acabar d'una vegada per totes amb el malefici en els enfrontaments a Tercera contra la Monta. No sé vosaltres, però jo estic desitjant que arribi d'una vegada diumenge a les 12h.

L'Europa arriba al partit amb molta moral, després del treballat triomf contra el Castelldefels del passat diumenge. Com deien aquesta setmana a 'Vamos, escapulados!', els jugadors escapulats tenen moltíssimes ganes de derbi, plenament conscients que pot ser un partit clau per encarar la recta final del campionat amb més tranquil·litat i moral. A banda del lesionat Alegre, la gran absència serà la del porter Rafa Leva, que va veure la cinquena groga diumenge en una acció que ha provocat molta indignació al vestidor gracienc. La bona notícia és el retorn de Camacho després de sanció, just a temps per aportar el seu talent i desequilibri davant la Monta. Com cada setmana, la llista d'apercebuts que es perdrien el següent partit a Cerdanyola és llarga: Javi Lara, Alberto, Cebri, Valderas i Xavi León.

Repesco l'entrevista que manteníem amb l'entrenador de l'Europa Pedro Dólera abans de l'entrenament del passat dimarts, valorant aquest derbi:

FONT: 'Vamos, escapulados!'


I aquesta és la valoració prèvia del derbi que fan Dólera i el tècnic de la Monta Manolo González, a BTV:

FONT: BTV Esports


Per cert, l'Europa ha fet oficial que diumenge estrenarà nova samarreta amb un innovador sistema de serigrafia per a la publicitat frontal:

Javi Sánchez espera estrenar samarreta carregant el fusell golejador (FOTO: CEEuropa.cat)


EL RIVAL:

FONT: CFMontanyesa.com


Segurament si algú ens hagués dit a principis de temporada que la Montañesa estaria lluitant pel títol de lliga l'hauríem pres per boig, i és que manté una plantilla molt similar a la que l'any passat va salvar la categoria in-extremis en la darrera jornada. Però el cert és que l'equip de Manolo González està fent una campanya sensacional i està demostrant que és un dels blocs més sòlids del campionat. Ara mateix l'equip de Nou Barris és cinquè amb 42 punts, a 5 del líder Europa, però fins fa 4 dies va estar comandant la lliga durant 10 jornades (precisament l'Europa superarà aquesta marca aquest diumenge, sigui quin sigui el resultat): i és que de les 5 derrotes acumulades pels groc-i-negres en tota la lliga, 4 han estat en les 8 darreres jornades, en què s'han mostrat un xic més irregulars en prestacions. Cinquè equip més golejador del campionat i segon que menys gols encaixa (només superat per l'Europa en aquest aspecte), no és cap secret dir que la Monta és un dels equips més intensos i agressius de la lliga, i de ben segur que diumenge voldran portar el partit al terreny físic per contrarrestar el joc combinatiu de l'Europa en els partits al Nou Sardenya. I compte, perquè enguany ja ha guanyat en camps complicats com Terrassa o Sant Feliu, tot i que també ha caigut en d'altres teòricament més assequibles, com Castelldefels o Sant Carles de la Ràpita, al marge de la desfeta al camp de l'aspirant al títol Cornellà.

La Montañesa arriba al derbi després d'una patida victòria de penal contra el cuer, la Grama, que trencava amb una ratxa negativa de dues derrotes seguides (Castelldefels i Santfeliuenc). Respecte al partit d'anada, té les novetats de l'atacant del Canyelles Silver i del porter del San Cristóbal Francis Casulleras, que ha substituït al fitxatge fugaç del jove de la Grama B Christian Tomás (havia fitxat per suplir la marxa de Víctor Cócera al Badalona, però després de dues derrotes amb actuacions sense massa fortuna, el club de Nou Barris va optar per incorporar un altre porter). Tampoc hi és ja Ñito, ara jugant al Masnou. Enguany el gol groc-i-negre s'està repartint sobretot entre l'ex-escapulat Nils (8 dianes), Roland Garrós (6), Sascha (5), Dani Sánchez o un altre ex-Europa, Padilla (4).

Si no hi ha contratemps de darrera hora, Manolo González podrà comptar amb tots els seus jugadors per a aquest derbi, ja que no té sancionats ni lesionats.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

D'autèntic malefici es pot qualificar el curriculum de derbis contra la Montañesa a Tercera Divisió, i és que l'Europa no ha estat capaç de guanyar cap dels 7 enfrontaments previs en aquesta categoria. A casa, dos empats i una contundent derrota per 0-3 en el màgic any del play-off dels groc-i-negres. En global a Tercera, cap triomf, 3 empats i 4 derrotes. I hem de buscar el global de partits en competicions oficials per trobar les dues úniques victòries escapulades en 11 partits contra la Monta: l'única a casa, l'11 d'abril de 2005, a Primera Catalana, per 1-0, amb gol de penal de Carlitos. I una altra a Nou Barris, per 1-5, en la Copa Catalunya de 1990.

L'únic triomf a Gràcia, fa gairebé 9 anys, a Primera Catalana (FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)


A LA 1ª VOLTA:

Era la cinquena jornada, tots dos equips eren colíders havent guanyat els 4 partits previs, i com era d'esperar, el derbi es va decidir per un detall... i va ser al minut 1! L'ex-Europa Nils Puchades va fer l'únic gol del partit només començar, en un derbi de gran intensitat, a la gespa i a la grada:

FONT: BTV Esports



ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 2 de gener, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

La Penya Eskapulats ha convocat a l'afició a la Plaça Rovira a les 11h del matí per fer una cercavila popular fins al Nou Sardenya:

FONT: Twitter @eskapulats


I, per cert, no hi ha excusa per no anar al Nou Sardenya, perquè tot i que dissabte al matí i diumenge al vespre pot ploure, a les 12h del matí a Gràcia les condicions climatològiques seran fantàstiques:

FONT: Twitter Tomàs Molina


Per cert, com ja van fer al partit d'anada, BTV tornarà a emetre el derbi en directe per internet, a través del seu lloc web. La locució serà de Roger Matamoros, i comptarà amb els comentaris tècnics de l'ex-capità escapulat Àlex Delmàs.


El derbi també serà el partit destacat a 'En Joc' de La Xarxa, per davant dels molts partits dels catalans de 2ª B de diumenge al matí. En aquest cas, explicarem el partit amb l'ex-entrenador de la Grama Toni Romero com a analista. Ho podeu seguir en directe al 882 de la AM, al web de La Xarxa, o a través de la vostra emissora municipal més pròxima.


PARTITS JORNADA 24:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:

-Dissabte 17:15h, Nou SardenyaEUROPA JUVENIL - JABAC (22ª jornada Divisió d'Honor, grup 3
-Diumenge 16h, Nou SardenyaEUROPA FEMENÍ- GUINEUETA (17ª jornada Segona Divisió, grup 3)
*L'Europa B no juga aquesta setmana, ja que el seu teòric rival. el Barcino, es va retirar de la lliga.


FONT: CEEuropa.cat