diumenge, 2 de febrer del 2014

Europa 2 - Castelldefels 1; reacció de líder!

El gol final de Javi Sánchez ha portat l'èxtasi al Nou Sardenya (FOTO: Pinterest CEEuropa / Àngel Garreta)

El carrusel d'ocasions i intensitat avui sí que ha tingut premi. La setmana passada a Gavà l'Europa no va saber treure rèdit a la seva superioritat i a la pluja d'opcions de gol; però aquest diumenge l'equip gracienc sí que ha obtingut el fruit merescut en forma de victòria èpica d'aquelles que reforcen la feina col·lectiva del grup. Perquè el d'avui ha estat un d'aquells triomfs de bloc compacte, en què han lluït moltes individualitats gràcies a l'esforç i la fe de tothom, del primer a l'últim. Valderas i Javi Sánchez, a 5 minuts del final, han signat els gols del primer triomf escapulat de la 2ª volta que fa encara més líder al conjunt de Pedro Dólera. El tercer i últim reforç d'hivern, Aitor Ramírez, ha debutat a la segona part.

L'Europa ha tornat a ser l'equip intens i asfixiant que no deixa respirar al rival, i ja a la primera meitat ha tingut moltes opcions de gol: una falta de Javi Lara fregant el pal, dos cops de cap de Javi Sánchez, una rematada a la frontal de l'àrea petita de Rovira; un xut exterior de Guzmán, o una falta a la creueta de Cuadras (que avui s'estrenava al Sardenya i ha estavellat així el desè pal de l'equip a la lliga)... han estat el fidel reflex de la superioritat gracienca que admetia al final del partit el tècnic visitant Lluís Albesa. A la primera meitat, l'únic ensurt l'ha donat un cop de cap de Marc Martínez a la sortida d'un córber que ha obligat a volar a Rafa Leva. Quan semblava que  s'arribaria al descans sense gols, ha vingut una bona jugada col·lectiva, amb centrada d'un punyent Rovira des de la dreta, contracentrada de l'omnipresent Guzmán, i aparició al segon pal de Valderas per rematar de cap al fons de la xarxa. 1-0, i cap a la dutxa.

A la segona part, el guió no ha canviat massa, tot i que el Castelldefels ha començat a inquietar al contraatac. Amb tot, l'Europa ha tingut opcions per sentenciar el partit: 3 rematades de Rovira, una acció de Javi Sánchez amb el porter superat o una altra en què ha reclamat penal, o un cop de cap de Victor Durán fregant el pal a la sortida d'un córner haurien pogut tancar el triomf, però la cosa s'ha complicat per posar-li èpica al matí: primer el Castelldefels ja ha avisat amb una contra que ha acabat amb rematada de Cano al travesser; i a 18 minuts del final, un altre contraatac l'ha culminat el brasiler Gilberto, sol al segon pal. Quan els fantasmes dels últims partits ja planaven sobre el Nou Sardenya i tothom es veia abocat a un altre empat a un, l'equip ha seguit buscant el segon sense caure en la precipitació del dia del Santboià, i el premi ha arribat a 5 minuts per acabar: centrada de Charly des de l'esquerra, Cebri guanya l'espai i xuta en un ràpid gir a la mitja volta, el porter rebutja la pilota, i el pescador de gols Javi Sánchez recull el rebot a l'àrea petita per transformar-lo en un gol guanyador (el 13è de la temporada; xifra que no assolia un pitxitxi escapulat des de feia 15 anys). Èxtasi a la gespa i a la grada, i abraçada dels jugadors amb els aficionats de darrere la porteria que és la metàfora perfecta de l'actual comunió equip-afició. Encara hi hagut temps per que Rafa Leva tornés a fer de salvador en una gran aturada a rematada de l'exescapulat Epitié, i per que l'àrbitre li ensenyés una controvertida cinquena groga al porter de l'Europa que li impedirà jugar el derbi de diumenge contra la Montañesa, novament a l'estadi gracienc.

Amb l'empat de l'Ascó, ara l'Europa amplia l'avantatge sobre el segon, que torna a canviar: ja són 3 punts de marge, i ara sobre el Cornellà, que se situa com a principal perseguidor dels graciencs. L'equip de Pedro Dólera acumula 10 jornades consecutives de líder.

FONT: BTV Esports (Roger Matamoros)

FONT: FCF.cat


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial UE Castelldefels
-Reacció tècnics (web CE Europa)

-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-El Travesser
-Passió Esportiva
-Vavel

-L'Independent de Gràcia


Resultats Jornada 23:


FONT: FCF.cat


Aquest és el videoresum de la jornada de La Xarxa dels diumenges al vespre:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

Pel que fa als altres equips principals escapulats, l'Europa B ha guanyat 2-0 al GP3 i es manté segon a 1 punt del líder Olympia; el juvenil va caure 3-0 al camp del San Francisco Balear, i queda 8 punts per sobre del descens. I el femení ha tornat a sumar un triomf espectacular, 0-5 a Badalona, i ja se situen terceres, a només 2 punts de l'ascens que ara marca l'Estartit.