dijous, 6 de febrer del 2014

La sanció a Rafa Leva indigna al vestidor

La pol·lèmica targeta de diumenge impedirà Rafa Leva jugar el derbi (FOTO: Âlex Gallardo)

Com era d'esperar, la reunió dels dimecres del Jutge de Competició i Disciplina de la Federació Catalana de Futbol ha corroborat la sanció d'un partit de suspensió al porter de l'Europa Rafa Leva per acumulació de targetes. Així, Leva es perdrà el derbi de diumenge per culpa d'una pol·lèmica targeta groga al temps afegit del partit contra el Castelldefels que ha provocat indignació al vestidor escapulat, en considerar que en cap cas el porter de l'Europa va voler perdre temps en l'acció del càstig. La revisió del vídeo que grava el cos tècnic de l'Europa de cada partit constata que el temps que passa entre que la pilota surt per línia de fons i Rafa Leva la va a buscar i la posa en joc és d'escassos 7 segons, i per això no entenen que l'acció fos castigada amb una targeta groga que, a més, comporta sanció per acumulació de 5 amonestacions. De fet, a l'equip gracienc senten que no estan tenint massa sort aquesta temporada en qüestions arbitrals, amb gols mal anul·lats en moments claus de partits que van acabar amb desfeta (Cerdanyola, Manlleu...), targetes grogues molt dubtoses que comporten sancions abans de partits importants (Javi Sánchez abans del Terrassa, Leva abans del derbi...), o el fet que li hagin xiulat només 2 penals a favor quan són un dels equips que més trepitja àrea rival. A tot això, la Federació Catalana ha confirmat que el partit de diumenge serà arbitrat per Pau Garcia Fuster.

Eloi Mir, en el partit d'aquesta temporada a Les Grases (FOTO: Àngel Garreta / REM Images)

La sanció a Leva propiciarà que Eloi Mir jugui el seu sisè partit de la temporada, cinquè com a titular. El porter lleidatà de l'Europa presenta unes xifres molt bones, amb només 3 gols encaixats en 5 partits (0'6 per partit, o el que és el mateix, 1 cada 125 minuts disputats). Unes xifres fins i tot una mica millors a les del porter titular escapulat, que ha rebut 14 gols en 19 partits (0'73 per partit, o 1 cada 121 minuts). Jugui qui jugui, la porteria escapulada està molt ben coberta.



LA PENYA ESKAPULATS ORGANITZA UNA CERCAVILA ABANS DEL DERBI

FONT: Twitter @eskapulats

La recentment estrenada Penya Eskapulats continua decidida a dinamitzar l'animació al Nou Sardenya al costat d'altres penyes més 'veteranes' com el Caliu Gracienc o la Torcida Escapulada. Així, i també amb el seu esperit de reinjectar-li a la Vila de Gràcia la passió per l'Europa, diumenge els Eskapulats han organitzat un esdeveniment que ajuntarà festa popular i esportiva: a les 11h del matí, concentració a la plaça Rovira, des d'on començarà una breu Cercavila popular dels 10 minutets que hi ha fins al Nou Sardenya. Una bona iniciativa per anar fent xup-xup abans del partidàs contra la Montañesa; de ben segur que la grada del Nou Sardenya pot jugar un paper important per guanyar el derbi!

FONT: Google Maps


L'EUROPA-VILAFRANCA ES JUGARÀ EL DIMECRES DE SANT JORDI

L'any passat l'Europa-Vilafranca es va jugar en divendres de Setmana Santa (FOTO: 'Vamos, escapulados!')


La Federació Catalana de Futbol ha informat que la jornada 34 de lliga que s'havia de disputar diumenge 20 d'abril (en plena Setmana Santa), s'haurà de suspendre fins el dimecres següent dia 23 (Diada de Sant Jordi). La disputa de la fase final estatal de la Copa de les Regions UEFA (on, de ben segur, l'Europa tindrà uns quants jugadors convocats amb la selecció catalana amateur) ha obligat a ajornar els partits d'aquell cap de setmana. El calendari s'estrenyarà, i molt, en aquelles dates, i és que els futbolistes que juguin amb Catalunya poden jugar fins a 7 partits en només 3 setmanes entre el 13 d'abril i el 4 de maig: 3 de lliga en cap de setmana, 2 més en jornades intersetmanals (dimecres 1 de maig es disputa la jornada 36, on l'Europa rep la Rapitenca), i els 2 partits de Copa de les Regions.