divendres, 21 de febrer del 2014

Prèvia Europa - Manlleu; ben tornat FUTBOL!

La pilota recupera el protagonisme davant un equip de bon gust pel futbol
(FOTO: Àngel Garreta / CE Europa)

Res millor per oblidar coses que poc tenen a veure amb l'esport com un partidàs al Nou Sardenya. L'Europa, més unit i motivat que mai, rep un dels equips que millor juga a futbol de la categoria, en un partit per reivindicar-se. Tot i que la surrealista suspensió del partit a Cerdanyola fa que els escapulats hagin perdut provisionalment la condició de líder de manera fictícia, l'equip vol seguir deixant clara la seva ambició i posar pressió als rivals: l'Ascó visita Sant Boi, Cornellà i Rubí s'enfronten, i la Montañesa visita precisament Cerdanyola. 

L'Europa tindrà 3 baixes per a aquest partit: Alegre continua recuperant-se de la lesió, mentre Javi Lara i Alberto tampoco podran jugar, per acumulació de targetes. Continuen apercebuts i es perdrien el partit al camp de la Pobla de Mafumet Cebri, Valderas i Xavi León.

Així valora el partit a BTV el segon entrenador gracienc, Dani Contreras:

FONT: BTV Esports


Per cert, que dijous alguns jugadors de l'Europa van visitar la Casa d'Acollida Sant Josep de la Muntanya, tal i com explica el web oficial del club o com reflectia en el seu twitter Javi Sánchez:

FONT: twitter Javi Sánchez


EL RIVAL:

L'ex-escapulat Manel Sala, pitxitxi de la lliga amb 18 gols (FOTO: Viu el Manlleu)


Un equip de play-off que està pagant un molt mal inici de lliga: segurament aquesta seria una bona definició per al Manlleu aquesta temporada, i és que les 3 úniques victòries en les 13 primeres jornades estan sent un llast enorme per al conjunt osonenc. Desè amb 36 punts, es troba a 10 del play-off i a 12 del descens, en aquesta terra de ningú que el converteix en un equip completament imprevisible. Capaç de caure diumenge passat 2-3 amb el Castelldefels tot i jugar amb un home més, però també de guanyar l'Europa a la 1ª volta. I tot i que és l'únic triomf davant els 6 primers classificats obtingut aquesta temporada per l'equip de Jordi Dot, no hem d'oblidar que els manlleuencs són el quart millor visitant de la lliga, amb 23 punts de 39 disputats lluny del seu estadi. 

Contràriament al que ha passat amb altres rivals, el Manlleu manté la mateixa plantilla que en el partit de la 1ª volta, sense cap alta ni baixa respecte a aquell dia. I si hi ha un nom que està brillant per sobre dels altres en el conjunt osonenc és l'ex-escapulat Manel Sala, que ha marcat 18 dels 30 gols del seu equip, i és el pitxitxi destacat de la lliga. 

De cara a aquest partit, Jordi Dot no pot comptar amb Seuma, per culpa de molèsties isquiotibials a la cama dreta; Manu Moreno també ho tindrà molt difícil per jugar, per unes molèsties al pubis que ja li van impedir jugar diumenge passat. I és dubte Ramo Masó per una fisura a la costella.

Si voleu saber més detalls de la prèvia del rival de l'Europa, ho podeu fer en el recomenable blog 'Viu el Manlleu'.


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

Una petita bèstia negra. En això s'ha convertit darrerament el Manlleu, rival al que l'Europa no guanya a Gràcia des de fa més de 6 anys, en un 2-1 amb Coca, Amantini, Enric Pi, Fernando o Benja a les files escapulades. De fet, dels 12 últims partits de lliga contra els osonencs (a casa i a fora), l'Europa només n'ha guanyat 1 (1-3, el 16 de desembre de 2009). I l'any passat, els quadribarrats van acabar amb l'espectacular ratxa europeista d'1 any menys 8 dies invictes al Nou Sardenya, en un preciós partit que va acabar 2-3 i amb ovació de gal·la del públic cap a l'equip de Pedro Dólera

4 de novembre de 2007: Delmàs i Benja van signar el darrer triomf contra el Manlleu a Gràcia
(FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo)


En el comput global d'enfrontaments en partit oficial a casa i a fora, el balanç és de 10 triomfs, 14 empats i 12 derrotes, amb 48 gols marcats i també d'encaixats.


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va merèixer tornar de Manlleu amb algun punt, però va acabar caient per la mínima, en un partit on se li va tornar a anul·lar un gol absolutament legal a Víctor Durán, i on Cebri va tornar a jugar després de la seva greu lesió:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 2 de gener, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis Manlleu, Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

PARTITS JORNADA 26:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Dissabte 17:15h, Nou Sardenya: EUROPA JUVENIL - ESPANYOL (24ª jornada Divisió d'Honor, grup 3
-Diumenge 16h, Llars Mundet: CATALONIA - EUROPA B (22ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

*Aquesta setmana no hi ha lliga a la Segona divisió femenina.


FOTO: CEEuropa.cat