dimecres, 26 de febrer del 2014

Passions Escapulades: Alex Leigh, l'home que somia veure l'Europa al Nou Sardenya

Ara feia un temps que no publicava cap història sobre 'Passions Escapulades'. Si fins ara havia explicat històries de socis que fan 200 km per veur el'Europa cada diumenge, d'altres que tenen més de 300.000 fotos sobre el club, o fins i tot algun que escoltava per telèfon els partits des de Tenerife a través de la ràdio que li posava la mare des de l'altra banda de l'auricular, avui coneixerem un altre aficionat de l'Europa amb una història curiosa. Bàsicament, perquè és anglès i viu al seu país, però coneix i segueix el Club Esportiu Europa des de la distància, gràcies a internet. És l'Alex Leigh, seguidor del Manchester City, apassionat del futbol, i europeista a distància. D'on li ve aquesta passió escapulada? Millor que ens ho digui ell mateix...



PER QUÈ SEGUEIXES L'EUROPA?

Una vegada, mentre preparava un viatge a Barcelona, vaig buscar si podria anar a veure algun partit de lliga de categories que no fossin la Primera Divisió. L'Europa destacava, ja que semblava tenir una gran història (finalistes de la Copa del Rei representant Catalunya). També m'interessava la història política de Catalunya, i l'Europa també em va cridar l'atenció perquè durant una breu època es va dir Catalunya F.C*. 

*(L'Àlex es refereix a un dels dos clubs 'escindits' que van sorgir al 1931, un cop l'Europa va baixar a Segona: l'estructura professional es va fusionar amb el Gràcia, donant lloc a l'efímer Catalunya FC, que va desaparèixer al cap de pocs mesos. L'altre equip format de l'escissió, de caire amateur, va ser el CD Europa, que és el que ha arribat fins als nostres dies... i que duri! Merci a l'Àngel Garreta per l'explicació detallada!)


QUÁN I CÓM VAS SABER PER PRIMERA VEGADA SOBRE L'EQUIP O EL CLUB?

Només deu fer un any i uns quants mesos, però des de llavors he estat seguint els seus resultats per internet. També a internet vaig buscar informació i vaig llegir la seva història.

I QUÈ ÉS EL QUE MÉS ET VA CRIDAR L'ATENCIÓ DE L'EUROPA?

Sense cap mena de dubte la seva història, i el fet d'haver estat el segon equip català més gran temps enrere. Era interessant i malaurat llegir sobre la seva caiguda. Sempre he sentit simpatia pels teòrics equips febles, i seria genial que l'Europa aconseguís tornar a competir al primer nivell algun dia.

SEGUEIXES ELS RESULTATS DE L'EQUIP A INTERNET?

Sí. Espero que enguany puguem guanyar la lliga! 

L'ANY PASSAT VAS ESTAR A PUNT DE VENIR AL DERBI CONTRA LA MONTAÑESA AL NOU SARDENYA

Sí, era a Barcelona però em van canviar l'horari del vol de tornada i no hi vaig poder assistir. Però espero poder-ho fer aviat. El Nou Sardenya té una afluència de públic molt respectable, tenint en compte que juga a l'ombra de dos equips de Primera. Espero que els seguidors tinguin la recompensa a la seva fidelitat ben aviat. Si hi hagués pogut anar, m'hauria comprat una bufanda, una insígnia i la samarreta.

CREUS QUE L'EQUIP TÉ OPCIONS DE LLUITAR PER L'ASCENS?

Sense cap mena de dubte. Necessitem empalmar un parell de victòries, i tot pot passar.


CONEIXES MÉS GENT A ANGLATERRA QUE CONEGUI L'EUROPA?

En vaig parlar amb dos dels meus millors amics. Necessito una samarreta per difondre el missatge a Manchester! M'agradaria fer una bandera a mitges amb els escuts del City i de l'Europa per intentar forjar una relació d'amistat entre els dos clubs i els seus seguidors. Som semblants, i tots dos hem viscut sota l'ombra d'un rival local ja fa molts i molts anys. Ara el City està passant per davant del United, i tant de bo l'Europa pogués fer el mateix!

T'HAS PLANTEJAT CREAR UNA PENYA DE L'EUROPA A ANGLATERRA? (N'HI HA UNA A MAASTRICHT, A HOLANDA)

Possiblement en el futur! Sento que necessito anar primer a un parell de partits abans de considerar-me un fan de totes totes. Sóc seguidor del Manchester City, i tot i que darrerament les circumstàncies han canviat, estic acostumat a seguir un equip que queda a l'ombra d'un altre (en el meu cas, el United; en el vostre, Barça i Espanyol), així que entenc perfectament el sentiment. Potser podríem encetar una amistat entre els dos clubs? Fins i tot es podrien imprimir enganxines i colocar-les per l'Etihad Stadium i pel Nou Sardenya! Segueixo el Manchester City per tot Anglaterra i Europa (*l'Àlex vindrà a veure el Barça-Man City de Champions del dia 12 de març). Ho faig pel meu pare, que també n'és seguidor. El City ha tingut un suport traidicional i més local que el United, i potser això es podria comparar amb l'Europa i el Barça.

ALGUNA ALTRA COSA QUE ENS HAGUEM DEIXAT?

Només que espero poder anar a veure l'Europa ben aviat. Hi aniré amb la meva samarreta del Manchester City! "Visca l'Europa!"



-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------

DÓNA SUPORT AL FEMENÍ EN EL SOMNI DE L'ASCENS A PRIMERA!

FONT: CE Europa

Com és habitual en els desplaçaments del primer equip, diumenge a les 12h l'Europa de Pedro Dólera tindrà el suport d'aficionats que viatjaran a la Pobla de Mafumet en l'importantíssim partit a terres tarragonines. Qui també aspira a grans fites enguany és el femení A, que ara mateix és segon a la lliga i lluita per pujar a Primera Divisió, la màxima categoria del futbol femení estatal. Diumenge, les noies de Carlos Navas reben el tercer al Nou Sardenya, el Lleida, que es troba un punt per sota a la classificació. És per això que l'equip demana també el suport de l'afició en aquestes 8 darreres finals, 5 de les quals seran a casa. Tal i com diu el hashatg proposat a twitter, fes costat a l'equip, #camidunsomni !!

FONT: Twitter Carlos Navas