divendres, 3 de març del 2017

Prèvia Europa - Castelldefels; guanyar sense excuses

Sí, sabem que l'equip no va merèixer la cruel derrota en temps afegit de diumenge passat davant el Santfeliuenc. Sí, és veritat que l'Europa està sumant menys punts dels que hauria merescut per joc i sensacions en molts dels partits dels últims 2-3 mesos. Sí, també és cert que els arbitratges en més d'un partit aquesta temporada no han estat gens afortunats per als interessos escapulats. I no cal dir que el conjunt gracienc no està tenint gens de sort tampoc amb les lesions aquesta temporada. També som plenament conscients que a Tercera ningú et regala res, i que diumenge el Castelldefels vindrà a donar la guerra que transmet a la perfecció un tècnic de caràcter com Miki Carrillo. I no tenim cap mena de dubte que el fins fa unes setmanes escapulat Jordi Cano vindrà amb ganes de fer la guitza i demostrar a tothom que l'Europa no li va donar oportunitat de demostrar les seves qualitats futbolístiques. Però malgrat tot això, estarem tots d'acord que si l'Europa es troba en la situació que es troba és per les pròpies carències i demèrits. I diumenge, contra un rival directe, només val guanyar. I no hi ha excuses, ni protestes, ni destensions que valguin.

Civil va protagonitzar el triomf a Castelldefels de la primera volta, amb un doblet guanyador
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

I és que guanyar contra el Castelldefels permetria agafar 6 punts de marge + goalaverage amb el conjunt mariner. També mantenir o augmentar la diferència respecte a la zona de descens directe que ara marca el Manlleu, 4 punts per sota dels graciencs. I obriria l'opció d'avançar posicions a la classificació. Objectiu absolutament prioritari ara mateix, tenint en compte la situació dels equips catalans de Segona B en la que venim insistint des de fa mesos. I hi ha moltes dades a millorar de manera urgent: l'Europa no ha guanyat cap dels últims 3 partits a casa, amb un trist balanç d'1 punt de 9 possibles, i 1 gol marcat i 7 d'encaixats en aquests enfrontaments. El conjunt gracienc és el tercer pitjor local de la lliga, i aquesta està sent la clau de la mala temporada, ja que és el sisè millor visitant del campionat. I l'altre mal endèmic de la temporada: segon equip menys golejador (18 dianes en 27 partits), i ja van 160 minuts sense marcar... dades com per concentrar-se mol i molt diumenge, del primer minut fins a l'últim, amb una única idea al cap.

Uri pot tornar després de veure l'últim partit des de la grada per sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Joan Esteva recupera Uri després de complir un partit de sanció, i també Abel Rita, absent contra el Santfe per molèsties físiques. No poden jugar els lesionats de llarga durada Joel CochRojas i Javi Navarro. També s'afegeix a la llista de baixes per lesió Gonzalo.


EL RIVAL:

El Castelldefels, en el partit de la primera volta contra l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Després de moltes setmanes en zona de descens, el Castelldefels en va sortir la passada jornada. I és que el conjunt de Miki Carrillo acumula dues victòries davant Santfeliuenc (0-1) i Palamós (2-0) que els han permès impulsar-se i agafar aire. Encara en zona perillosa, dissetè amb 27 punts, l'equip mariner sap que guanyar al Nou Sardenya incrementaria, i molt, les opcions de salvació. I és per això que l'Europa farà bé de no refiar-se el més mínim dels grocs. I més tenint en compte els reforços del mercat d'hivern, com ara esl atacants David Bauli, Sergi Moreno i Jordi Cano, que admetia aquesta setmana a La Xarxa que torna molt motivat al Nou Sardenya.

Jordi Cano torna al Nou Sardenya 3 mesos després de deixar l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, el tècnic Miki Carrillo no pot comptar amb els lesionats Miki Gustà i Juanito.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Santfe
(FONT: Futbolcatalunya.com)


PRECEDENTS:

Faltaria afegir el triomf 1-2 del partit de la primera volta
(FONT: Futbolme.com)

Segons el CD oficial d'Història i Estadística, Europa i Castelldefels han jugat 25 enfrontaments oficials, amb un balanç de 11 victòries escapulades, 8 empats i 6 derrotes, 42 gols marcats i 26 d'encaixats. A casa, els graciencs han guanyat els dos últims precedents, i ja fa 7 anys que no perden contra els mariners al Nou Sardenya.

En el partit de la primera volta, victòria 1-2, amb doblet de Xavi Civil:


En el partit de la primera volta, victòria 1-2
(FONT: BTV Esports)


ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 5 març, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTOS: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 28:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat


*El femení A descansa aquesta setmana. La pròxima setmana reprendrà la competició en el partidàs al camp del Seagull.