dilluns, 20 de març del 2017

Europa 3 - Figueres 0; ja és primavera al Nou Sardenya

Marcar 3 gols, victòria còmoda, penal a favor a casa... triomf inèdit
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A la prèvia demanàvem tensió i consciència de la situació delicada de l'equip; també deixar la porteria a zero després de 8 jornades de no fer-ho; i acabar amb els 140 minuts sense marcar; i també sumar de 3 en 3; per si tots aquests desitjos fossin poca cosa, marcar 3 gols i guanyar per més d'un gol per primera vegada en tota la temporada, i que et xiulin un penal a casa 16 mesos i 18 dies després, han arrodonit una preciosa matinal de sol, caloreta i un triomf plàcid (però molt ben treballat), que ja tocava. Segurament no ha estat el partit més brillant de la temporada, però sí el més complet, i un manual d'instruccions a seguir en les 8 jornades que resten.

I això que a la primera meitat ha costat imposar-se al Figueres. En un partit igualat i bastant tancat, els homes de Joan Esteva han jugat amb ordre i sense concedir espais per evitar el joc combinatiu de la Unió, que només ha inquietat Fer en un parell d'ocasions: un potentíssim xut llunyà de Ferran Grau, i un altre de Ferrón que el porter gracienc ha aturat amb una bona estirada. L'Europa ho ha intentat amb rematada de cap de Cano a la sortida d'un córner, i en el darrer quart d'hora, amb 3 accions de mèrit: una espectacular volea en tisora lateral de Civil, una rematada al pal d'Abel Rita després d'una gran jugada per banda d'un Dani Pujol imperial, i l'acció del primer gol, al minut 44: Pujol baixa una pilota del cel amb una punxadeta de classe i gran dificultat, i la serveix per que Rita esmeni l'error anterior amb una forta rematada de primeres amb peu dret: era el quart gol de 'Màgic' a la temporada, just abans del descans.

El detall ocult: petons a l'aire cap a Abel Rita d'un jove aficionat escapulat, després del primer gol
(FOTOCAPTURA: BTV Esports)

La segona meitat ha començat igual que ha acabat la primera: al minut 3, servei de cantonada del rei de les assistències escapulades Fran Bea, i un Alberto en estat de gràcia s'imposa a tothom en el salt per fer el 2-0 de cap. És la tercera diana del central gracienc en lliga. I per arrodonir la festa, ràpida contra després de l'enèsima recuperació d'un Uri majestuós, i Reverter força un penal impossible de no xiular: 505 dies més tard d'aquell que va fallar Poves contra el Vilafranca, l'Europa ha tornat a llençar un penal a casa, i Reverter ha enganyat perfectament el porter per estrenar-se com a golejador amb l'Europa i fer el definitiu 3-0. Cano o Fran Bea també han intentat fer el seu gol, i al tram final de partit, Fer ha fet bones intervencions per assegurar el pany i forrellat a la porteria gracienca.

La victòria fa pujar l'Europa a la tretzena plaça amb 36 punts, encara amb els 6 més respecte al descens que ja tenia en la jornada prèvia. El pròxim diumenge, complicada visita a la Pobla de Mafumet.


FONT: BTV Esports

Partit íntegre:

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

I aquestes eren les valoracions del tècnics Joan Esteva i Narcís Pelach 'Chicho' en la roda de premsa posterior al partit, recollides per l'Àngel Garreta per al web oficial de l'Europa:


FONT: CEEuropa.cat




Resultats 30ª jornada:

FONT: FCF.cat






FONT: BTV Esports


S'ACABA LA RATXA D'IMBATIBILITAT DEL FEMENÍ


L'Europa no perdia des de feia 14 jornades
(FOTO: Fran Capell / Futfem.cat)

Catorze jornades després, el femení A de l'Europa ha tornat a perdre el dia que menys ho hauríem esperat. Les escapulades han caigut per 1-2 amb un equip que lluita per la permanència, el Levante Las Planas, i diuen adéu definitvament al somni de la promoció d'ascens. Els gols de Judith i Joanna en dues arribades de les visitants als minuts 4' i 44' han poasat el partit molt complicat el partit a un Europa que només ha pogut escurçar diferències al minut '83, amb una diana de Clara. Amb la derrota, les d'Álvaro Del Blanco cauen a la quarta plaça en benefici de l'Espanyol B, i ja queden a 9 punts de la plaça de promoció d'ascens que s'enduria ara mateix el Seagull, quan només en queden 12 en joc. El pròxim partit de l'Europa serà diumenge vinent a les 16h al camp del Sant Gabriel.

Més informació i imatges del partit, al web oficial de l'Europa, o a 'Futfem.cat'. També fotogaleria d'imatges al Flickr de Fran Capell


FONT: FCF.cat