dijous, 9 de març del 2017

El Femení A vol assaltar el camp del Seagull

El Femení A de l'Europa vol celebrar molts gols diumenge a Badalona
(FOTO: Fran Capell / Futfem.cat)

Diumenge a les 12h del migdia, el Femení A de l'Europa juga un dels partits més importants des de la seva creació, ara fa 16 anys. Les escapulades visiten el Seagull al municipal de Montigalà, amb l'oportunitat de ficar-se de ple en la lluita pel títol i l'ascens a Primera divisió, la màxima categoria del futbol femení estatal, inèdita per a l'Europa. Havent guanyat a camps tan complicats com el del líder Barça B, Espanyol B o Collerense, el conjunt gracienc arriba plenament disposat i capacitat per convertir-se en el primer equip en guanyar a Badalona aquesta temporada.

Preguntem per les sensacions prèvies al partit a l'entrenador escapulat Álvaro Del Blanco i a les 3 capitanes de l'equip, Ana Belén Fuertes 'Kaky' i les germanes Andrea i Pili Porta:

'Kaky' i Andrea Porta
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

1) Com arribeu al partit de diumenge?

ÁLVARO: Todo el equipo está sumido en un ambiente de ilusión y ganas que culminaremos el fin de semana. La gente está muy motivada y con energía para el reto.

KAKY: Estamos preparadas, el estado de ánimo del equipo es bueno, tenemos ilusión y ganas de que empiece el partido ya. 

ANDREA: Arribem molt motivades, amb ganes de demostrar la manera que tenim d'entendre el futbol, amb ganes de capgirar la lliga i de jugar un partit d'aquest calibre. 

PILI: Sabem que és un dels partits més importants de la temporada i arribem més motivades que mai. L'equip té ganes de guanyar i fer gaudir a tots els aficionats del bon futbol femení. La unió d'aquest equip es veu reflectida tant dins com fora del vestidor, i això és un fet important en partits d'aquesta envergadura. Treball i ambició són paraules que tenim sempre en ment. 


Pili Porta i Álvaro Del Blanco
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

2) El plantegeu més com un últim tren per lluitar per l'ascens, o com una gran oportunitat per entrar en una festa on potser alguns no us esperaven?

ÁLVARO: Vamos ilusionad@s con la intención de dar un golpe de efecto a la liga, ellas la tienen en su mano, pero nosotras soñamos con quitársela y ese sueño te puedo asegurar que las jugadoras lo viven y lo quieren disfrutar.

KAKY: Es evidente que, si no ganamos, las opciones serán mínimas, pero creo que estamos haciendo una temporada histórica para el CEEuropa Femení, y pase lo que pase, ya estamos en la fiesta donde el equipo merece estar. 

ANDREA: L'ascens no ha estat en cap moment el nostre objectiu. Simplement hem treballat molt per estar on estem; i sí, possiblement ningú ens hi esperava però aquí estem, demostrant que el bon futbol ha d'estar a dalt i lluitant per objectius més ambiciosos.

PILI: Plantegem un partit amb moltes ganes; és obvi que serà la clau per seguir somiant. Som conscients que serà un partit dur, però el treball de tants mesos tindrà la recompensa en un moment o altre. Tant de bo sigui una gran oportunitat per entrar en una festa, però som un equip humil que respectem a tots els nostres rivals. Hem de ser prudents.


 L'Europa no perd des del 30 d'octubre, precisament contra el Seagull
(FOTO: Josep Maria Vintró / CEEuropa.cat)

3) Tota una volta invictes (precisament des del partit contra el Seagull, ara fa més de 4 mesos), i elles acumulen una derrota i un empat a les dues últimes jornades. Comenceu el partit 0-1 des d'un punt de vista anímic? Creieu que la seva angoixa i dubtes poden ser la vostra millor arma?

ÁLVARO: Nuestra mejor arma es nuestro juego. Si no consiguen anularnos, perderán el partido. Vamos allí con la confianza que nos da llevar una vuelta sin perder, con el máximo respeto de enfrentarnos a un superequipo, pero con la seguridad de que si el balón es nuestro, el partido también lo será.

KAKY: Está claro que es mejor llegar a este partido en dinámica positiva como lo hacemos nosotras, pero no creo que eso nos dé ventaja. El Seagull es un equipo que no se rinde, y estoy segura que será un partido igualado donde nadie regalará nada. Nuestra mejor arma es el EQUIPO y la unidad que tenemos. 

ANDREA: Doncs sí, una volta sencera sense perdre, és diu ràpid i sembla fàcil, però tot és fruit de l'esforç i il·lusió d'aquest equip. Anímicament penso que ambdós equips arribem igual, amb ganes de disputar el matx i fer un partit atractiu, tant per les jugadores com pels espectadors.

PILI: El fet de portar una volta invictes és un gran èxit per a l'equip, i volem que continuï així. Lluitarem fins al final per poder dir aquestes paraules fins l'últim partit de lliga. Hi ha hagut una parada a la lliga que segurament les haurà fet reflexionar i parar a pensar, però està clar que pot afectar al nostre rival moralment. A pesar d'això, t'he de dir que la nostra millor arma som nosaltres mateixes, el nostre equip, el nostre treball, la nostra unió i sobretot, el nostre futbol.


'Kaky', experiència a la defensa escapulada
(FOTO: Pedro Salado / Futfem.cat)

4) Com plantejareu el partit? Serà l'Europa de sempre, o potser teniu alguna sorpresa guardada sota la màniga?

ÁLVARO: Jugaremos con nuestro estilo, querremos el balón, querremos robar arriba, y ser protagonistas desde el ataque. Vamos a Badalona a imponer nuestro juego.

KAKY: Seremos el Europa de siempre, fieles a nuestro juego, que es lo que nos ha traído hasta aquí. Ahora no inventaremos.

ANDREA: Plantegem el partit com tots els altres, simplement amb un plus de motivació i il.lusió.

PILI: L'Europa de sempre, l'Europa del bon futbol, del bon joc, l'Europa que fa gaudir a la nostra afició.


Andrea Porta, qualitat i imaginació
(FOTO: twitter Andrea Porta)

5) Què li diríeu a l'afició de l'Europa per que vingui diumenge a les 12h al municipal de Montigalà a donar-vos suport?

ÁLVARO: Estamos ante un partido precioso para nuestro equipo y nuestro club, y tenemos muchas ganas de poner el nombre del Europa en lo más alto. Lo intentaremos jugando como siempre y nos dejaremos la piel en ello.

KAKY: Que estamos ante un partido histórico en el club; que vengan a disfrutarlo con nosotras y a animar; con ellos somos mas fuertes. Os necesitamos.

ANDREA: Enguany estem molt agraïdes als grups d'animació de l'Europa. Han vingut a molts partits i estem molt agraïdes. En aquest partit fem una crida, ja que necessitarem l'afició per poder tirar el partit endavant. Només els podem dir que gaudiran d'un partit intens, maco i il·lusionant!

PILI: Tenim davant un dels partits més importants de l'any. Necessitem el jugador numero 12. De ben segur que els farem gaudir amb el nostre joc. Tots junts podem posar el nom de l'Europa a dalt, on realment es mereix.


Pili Porta, una altra peça clau d'aquest Europa
(FOTO: Fran Capell / Futfem.cat)

FOTO: Josep Maria Clemente / CEEuropa.cat


LA PENYA ESKAPULATS ORGANITZA DESPLAÇAMENT A BADALONA

FONT: Penya Eskapulats

Una de les penyes més fidels en els partits del Femení A són els Eskapulats. Com l'equip, feia setmanes que tenien aquest partit marcat en vermell en el calendari, i ara convoquen a l'afició de l'Europa a donar suport a les escapulades en aquest partit. La penya Eskapulats ha fet una convocatòria a les 10:30h al Nou Sardenya per desplaçar-se en transport públic fins al municipal de Montigalà. Segons ens han confirmat des del club badaloní, l'entrada al camp serà gratuïta.

FONT: Google Maps