divendres, 18 de novembre del 2016

Prèvia Terrassa - Europa; examen de nivell

L'Europa afronta aquest diumenge a les 17h a l'Olímpic de Terrassa un nou examen per intentar redreçar el vol a la lliga. I no és un examen qualsevol, ja que el calendari continua fent pujada: el rival serà un Terrassa dissenyat per lluitar pel títol i el play-off, i que tot i que no ha començat tan bé com s'esperava, té un autèntic equipàs. Un repte majúscul per a un Europa amb dubtes, sí; però si ho mirem des d'una altra perspectiva, també és una magnífica oportunitat per reivindicar-se i donar un cop sobre la taula que reforci la moral del grup. A ningú se li escapa, a més, que la pròxima setmana hi ha el derbi contra el Sant Andreu, i no hi hauria millor manera per sortir del pou que guanyar aquests dos partits i fer-los servir com a trampolí anímic. L'equip i l'afició ho necessiten...



Recuperar l'esperit dels Canyars, el camí a seguir
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

I és que a ningú se li escapa que l'Europa arriba al partit després de 4 derrotes a les 5 últimes jornades. Una realitat que no es pot amagar, però que no es pot convertir en un llast. El que ja ha passat no es pot canviar, però sí que ho pot fer la tendència del que vindrà, a partir de l'esforç, la lluita col·lectiva i el sacrifici comú. Com deia l'altre dia Joan Esteva, els números en defensa no són pas catastròfics (14 gols encaixats en 14 partits), i la major urgència ara mateix és millorar la productivitat ofensiva: i és que amb només 9 gols marcats, l'Europa és el segon pitjor equip de la lliga en aquest aspecte, molt lluny de les expectatives i el potencial de la plantilla gracienca.

Cano ja entrena però seria baixa diumenge. Objectiu: el derbi contra el Sant Andreu.
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Gonzalo és baixa per l'expulsió del passat diumenge. El capità Àlex Cano ja entrena amb normalitat, però en principi encara no podrà jugar aquest diumenge. També continuen de baixa per lesió FerAbel Rita i Éric ReverterBoison ja està disponible, un cop va tornar de la convocatòria amb la selecció de Libèria (finalment va ser suplent i no va jugar cap minut en l'amistós jugat dimarts a Nairobi contra Kènya).


EL RIVAL:


FOTO: Juanma Medina / Terrassa FC

El Terrassa té una de les plantilles més potents del grup català de Tercera, tot i que també ha començat de manera irregular: molt bé a casa (5 victòries, 1 empat i 1 única derrota), però amb molts problemes a fora, on només ha sumat 3 punts (3 menys que l'Europa). Això sí, no hi ha cap dubte que ara mateix tots ens canviaríem per la situació del conjunt egarenc, que ocupa la vuitena plaça amb 19 punts, a només 3 del play-off. Sorprenentment, el club terrassenc va destituir el seu tècnic Toni Rodríguez, i des de fa quatre jornades, és Agustín Vacas qui es fa càrrec de la banqueta dels vermells.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Terrassa
(FONT: Futbolcatalunya.com)

Pel que fa a la plantilla, el Terrassa ha fet una autèntica revolució aquesta temporada, amb una forta aposta econòmica per reforçar l'equip, nodrint-lo a més de molts jugadors de la mateixa ciutat egarenca. I és innegable que els vermells han fet una plantilla de luxe: l'ex-Tenerife Cristian Garcia, els ex-Hospi Raul Torres o Guillem Castell, l'ex-Gavà Raíllo, l'ex-Arandina Fran Ochoa, l'ex-escapulat Amantini (procedent del Badalona), Ortega (Granollers), Velillas (Montañesa) o 3 futbolistes de l'Europa de la passada temporada: els egarencs David López i Álex Fernández, i ara fa uns dies, també Nils Puchades (hem parlat amb ells aquesta setmana en aquesta entrevista).

De cara a aquest partit, Agustín Vacas no pot comptar amb els lesionats Borges, Marc Vilajosana, Roger Martínez i Fran Ochoa

 Nils, David López i Álex Fernández es retroben amb l'Europa
(FOTO: Álex Fernández)

 Darrer onze del Terrassa, diumenge passat a Les Grases
(FONT: twitter Terrassa FC)


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Terrassa s'han enfrontat 53 vegades en partits oficials, amb un balanç de 24 victòries, 11 empats i 18 derrotes, amb 85 gols marcats i 75 d'encaixats. A Tercera, 44 precedents, amb 20 triomfs, 11 empats, 13 desfetes, 67 gols a favor i 44 de rebuts. Als últims 12 enfrontaments, només una derrota gracienca (aquella maleïda penúltima jornada de la temporada 2013-2014, amb gol d'Oriol Dot).

Al web oficial del Terrassa fan un recull de precedents entre tots dos equips, comptant també els partits amistosos. Segons aquestes dades, serien 125 els precedents totals, amb un equilibri gairebé total: 51 victòries de l'Europa, 22 empats i 52 derrotes, amb 252 gols marcats i 254 d'encaixats.


La temporada passada, victòria gracienca amb gol de Poves
(FONT: BTV Esports)



ESTADI:


OLÍMPIC DE TERRASSA 
(c/ Jocs Olímpics s/n, Terrassa)
Diumenge 20 novembre, 17h.

10 euros Tribuna.
5 euros Socis Europa, General i Gols. 
Gratis Socis Terrassa FC.

FOTO: clubsicamps.cat

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a Terrassa
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 15:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat