divendres, 4 de novembre del 2016

Prèvia Cerdanyola - Europa; duel de necessitats

L'Europa vol donar continuitat al triomf davant la Pobla
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Segurament si a principis de temporada ens haguessin dit que a la jornada 13 Europa i Cerdanyola jugarien un duel directe a la classificació, hauríem pensat que els graciencs estarien lluitant pels objectius marcats i els vallesans haurien confirmat la gran segona volta de l'any passat sumada als bons fitxatges de l'estiu. El cert, però, és que els resultats han portat uns i altres a la zona baixa de la classificació després de 12 jornades, i per tant, arriben en idèntica situació: amb la necessitat urgent de sumar de 3 en 3 per agafar aire i redreçar el vol. Per pressupost i història, l'Europa té més obligacions de remuntar quan abans millor, però als últims anys ja hem pogut comprovar cóm de complicats són els duels davant el 'Sarda'. A Les Fontetes només es pot guanyar si estàs ficat en el partit des del primer minut fins a l'últim, i aquesta ha de ser l'única recepta vàlida per als graciencs diumenge a les 17h.

'Taka' podria dirigir l'últim partit com a tècnic principal; dilluns hi pot haver novetats a la banqueta
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després del triomf per la mínima davant la Pobla de Mafumet, l'Europa arriba al partit amb la moral un xic reforçada. Instaurat encara en aquesta situació d'incerta provisionalitat, l'equip tornarà a ser dirigit per Takahisa Shiraishi 'Taka', que podria cloure així la seva etapa interina com a màxim responsable de la banqueta escapulada, després de la dimissió d'Albert Poch. En una entrevista a l'Independent de Gràcia, el president de l'Europa Guillaume De Bode explicava avui que ja ha iniciat converses amb el previsible substitut. Dilluns es podria tancar ja totalment l'acord i fer-se oficial el nom del nou entrenador gracienc.

Amb tot, ara mateix això importa ben poc, ja que l'única prioritat és guanyar a Cerdanyola. L'objectiu encara és inèdit aquesta temporada: empalmar dues victòries consecutives. L'equip de la Vila de Gràcia no ho aconsegueix en lliga des del 24 d'abril, quan va guanyar 2-3 a Palamós després d'haver-se imposat la jornada abans a casa davant el Masnou (3-1). Seria una gran notícia per arrodonir una setmana amb bones notícies, com ara la convocatòria del porter Boison amb la selecció absoluta de Libèria.

Civil es perd el partit per sanció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Xavi Civil serà baixa per sanció, ja que ha de complir 1 partit de càstig per acumulació de targetes. El capità Àlex Cano continua sense poder jugar per l'esquinç de primer grau al turmell dret que va patir contra el Vilassar. Dilluns li faran més proves per descartar afectacions més importants. També continuen amb problemes físics els porters Fer i Boison, a més d'Abel Rita i Éric Reverter.


EL RIVAL:

FOTO: Mireia Sanz / Cerdanyola FC

La gran segona volta de la passada temporada i els fitxatges estiuencs feien preveure que el Cerdanyola podria fer un pas endavant i lluitar, per què no, per les fites més ambicioses des de la seva arribada a Tercera. Va començar bé el conjunt de Toni Carrillo, però una ratxa de 5 derrotes en 6 jornades el va enfonsar en la mateixa zona baixa en què conviu ara mateix l'Europa. Com els graciencs, segurament ara mateix l'equip vallesà està traient un rèdit inferior al potencial real de la plantilla per culpa de les angoixes i l'estat anímic que provoquen els mals resultats (ja fa 9 jornades de l'últim triomf del 'Sarda'), i segurament el factor psicològic tindrà molt de pes en el partit de diumenge.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Cerdanyola
(FONT: Futbolcatalunya.com)

A banda de jugadors que ja tenia com Oriol Molins, Pitu, Jota, el japonès Daisuke, o els ex-escapulats Víctor Durán i Valderas, el Cerdanyola s'ha reforçat bé amb futbolistes com Jonathan Collado, Oliver, Gueri o els ex-Europa Aitor Torres i Ramon Rovira (aquesta setmana parlàvem amb ell en aquest blog). Ja amb la temporada començada, el també ex-escapulat Javi Sánchez va marxar al Granollers, i han arribat a Les Fontetes jugadors contrastats de Segona B com Dani Martí o l'ex-capità del Gavà Albert Cazorla, fitxat aquesta mateixa setmana. També fa uns dies es va incorporar el davanter del Sabadell B Juanpi.

 L'ex-capità del Gavà Cazorla ha fitxat aquesta setmana pel Cerdanyola
(FOTOS: twitter Cerdanyola FC)

De cara a aquest partit, Toni Carrillo té el dubte d'Elhadji, que arrossega problems físics. 


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Cerdanyola han disputat 6 partits oficials, i ha estat a les 3 darreres temporades. El balanç és dolent, amb només dues victòries i 4 derrotes escapulades, 6 gols a favor i 9 en contra. Curiosament, els dos únics triomfs graciencs van ser a domicili, i amb sengles gols a l'últim minut.

L'any passat, triomf amb gol a l'últim minut de Poves, que va fer un doblet
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa)



ESTADI:

MUNICIPAL LES FONTETES (Passeig d'Horta s/n - Cerdanyola del Vallès)
Diumenge 6 novembre, 17h.

  10 euros General.
  Gratis Socis Cerdanyola FC*. 
*I acompanyants de jugadors del futbol base que vagin vestits amb la samarreta del club vallesà.

FOTO: Judit Josa / Cerdanyolainforma.cat

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a Cerdanyola
(FONT: meteosat.com)



Partits jornada 13:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat