Europadístiques (jornada 12)

FONT: CEEuropa.cat

FONT: 'Vamos, escapulados!'

*En vermell, targeta que comporta sanció al pròxim partit

*L'Europa no guanyava un partit de lliga a casa des del 15 de maig, en l'última jornada de la temporada anteiror (3-1 contra el Granollers).

*L'Europa va trencar la ratxa de 220' minuts sense marcar, però continua sent el segon equip menys golejador del grup català de Tercera: 8 dianes en 12 partits (0'66 gols per partit), només millor que La Jonquera (7 gols).

*Alberto no marcava des de la final de Copa Catalunya del 25 de març de 2015 (el primer gol del 2-1 contra el Girona que va fer campió l'Europa). En lliga, el darrer gol havia estat l'1 de març de 2015, en el triomf 1-2 a Palamós de la jornada 26, aquella mateixa temporada 2014-2015.

*L'Europa només ha estat 172 minuts per davant en el marcador dels 1.170 acumulats fins ara a la lliga (79' contra la Pobla, 30' a Castelldefels, 22' davant el Júpiter, i 41' amb el Manlleu).

*Feia 11 jornades que no deixava la porteria a zero (de fet, el primer partit de lliga havia estat l'únic sense encaixar).

*L'Europa va trencar amb la imbatibilitat del Castelldefels a casa, 1 any menys 3 dies després de l'última desfeta marinera als Canyars (15 octubre 2015, 1-2 amb el Balaguer)

*Feia 24 anys que l'Europa no es quedava sense guanyar cap dels 8 primers partits de lliga. El darrer cop que això va passar va ser la temporada 1992-1993, quan l'equip escapulat va sumar només 1 punts de 24 possibles: empat a casa contra el Terrassa (0-0), derrotes consecutives davant vilobí (4-2), Reus (2-3), Roda de Barà (2-1), Manresa (2-0), Igualada (0-1) i Balaguer (2-1), i empat amb el Palafrugell (1-1). De fet, la mala ratxa va durar les 10 primeres jornades, amb dues derrotes més: Barça C (10-2) i Júpiter (1-2).

La pitjor ratxa de l'últim quart de segle: l'Europa no va guanyar fins a l'onzena jornada
(FONT: resultadosfutbol.com)

*Segons explica el web oficial del club, el d'aquesta segona temporada ha estat el segon pitjor inici de temporada de la història en quant a jornades que ha trigat en arribar la primera victòria.

*Feia 3 anys que l'Europa no empalmava 3 derrotes consecutives: va ser en les jornades 5, 6 i 7 de la temporada 2013-2014, quan va caure davant Montañesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).

*L'Europa ha estat 405 minuts sense anar per davant en el marcador, fins al minut 45' de la 5ª jornada.

*Amb el debut de Moha a Figueres, l'Europa ja ha utilitzat 23 jugadors en lliga. Només falten per debutar Varona i Martí (encara sense fitxa).

*A Peralada va acabar una ratxa de 9 mesos invictes a domicili (des del 22 de novembre, quan l'Europa havia caigut 2-0 a Manlleu. Des de llavors, el balanç era de 7 triomfs i 5 empats en 12 partits a fora de lliga i play-off. El web oficial de l'Europa explica que no s'ha pogut superar, doncs, la millor ratxa històrica sense perdre a domicili, que queda igualada amb 12 partits.

*Segons explica el web oficial de l'Europa, ja fa 44 anys que l'Europa no aconsegueix guanyar els dos partits a un equip que s'estrenava a Tercera divisió.