divendres, 11 de novembre del 2016

Prèvia Europa - Montañesa; derbi d'estrena

Comença l'era Esteva
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Diumenge comença l'era Joan Esteva al Nou Sardenya. I ho fa, ni més ni menys, que amb un derbi contra la Montañesa. Un dels partits clàssics dels últims anys, i que tradicionalment tant li han costat a l'Europa. La situació dels escapulats, però, no permet ni una concessió, i serà més necessari que mai intentar fer realitat el tòpic d''entrenador nou, victòria segura'. I és que ara mateix els graciencs estan ubicats en la dissetena posició amb només 11 punts de 39 disputats, i en places de descens virtual (tot i ser quarts per la cua, el fet que a la Segona B hi hagi ara mateix 3 equips catalans en zona de descens implicaria descensos no compensats, a no ser que un mínim de 3 equips catalans de Tercera aconseguissin l'ascens). Per tant, diumenge no val cap altre resultat que no sigui una victòria.


L'Europa va trencar la maledicció de la Monta el passat mes de març
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

És innegable que l'Europa arriba en un mal moment a aquest partit: l'equip escapulat ha encaixat 3 derrotes en els 4 últims partits, i aquest tot just serà el primer partit amb Joan Esteva a la banqueta, amb tot el que això implica pel que fa a assumir nous automatismes i sistemes de joc. Implementar tot això en 3 dies d'entrenament és materialment impossible, així que caldrà més implicació i iniciativa que mai per part dels jugadors. La situació de l'equip és delicada, sí, però tal i com deia Esteva en la roda de premsa de presentació, hi ha temps encara per a tot. Al cap i a la fi, després d'un inici de temporada tan desastrós, la zona de play-off és a 'només' 10 punts. I la obligació de l'Europa és treballar per revetir la situació i tenir opcions fins al final de lluitar per l'objectiu inicial de temporada. El rival de diumenge és 3 punts per sobre, i per tant, un triomf permetria atrapar als de Nou Barris en la classificació.

Boison marxa convocat amb la selecció de Libèria i es perd el derbi
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De cara a aquest partit, Xavi Civil torna després de sanció. El capità Àlex Cano continua sense poder jugar per l'esquinç de primer grau al turmell dret que va patir contra el Vilassar, però dilluns ja hauria de començar a entrenar amb normalitat. També continuen de baixa els porters Fer i Boison (marxa dissabte convocat amb la selecció de Libèria, que juga dimarts un amistós a Nairobi), a més d'Abel Rita i Éric Reverter.

Dissabte, hem parlat a Joan Esteva al programa 'En Joc' de La Xarxa:


FONT: La Xarxa



EL RIVAL:

FOTO: Jaime P.G. / Santfeliuenc FC

Com a l'Europa, li està costant a la Montañesa agafar la regularitat per tornar a aspirar a la lluita pel play-off, com va fer la passada temporada fins a la darrera jornada. A la marxa d'homes com Velillas, Aleix Dalmau o Jandro, cal afegir-li els dubtes que va generar la ratxa de 7 partits sense guanyar. Una mala ratxa que es va trencar diumenge passat contra el Santfe, amb un solitari gol de Pere Segarra. A Toni Escudero li està costant tornar a solidificar un equip amb moltes cares noves (diversos ex-escapulats inclosos), com Payán, Edu Domingo, Diego, Montoro o Víctor Cócera, que torna després d'haver penjat els guants. Ara mateix, l'equip de Nou Barris és tretzè amb 14 punts, 3 més que l'Europa. Una dada destacable respecte a temporades anteriors és que ha encaixat ja 16 gols (3 més que el escapulats).

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Cerdanyola
(FONT: Futbolcatalunya.com)

De cara a aquest partit, Toni Escudero té els dubtes d'Alberto i Uri Escabrós, amb problemes físics. 

 L'ex-escapulat Carles Montoro torna al Nou Sardenya
(FOTO: twitter Carles Montoro)


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Segons el CD oficial d'Història i Estadística del club, Europa i Montañesa s'han enfrontat 12 vegades en partits de Tercera divisió, i fins la temporada anterior no es va produir el primer triomf escapulat (2-1). El balanç és d'una victòria, 5 empats i 6 derrotes, amb 7 gols marcats i 14 d'encaixats.

Si li sumem partits oficials d'altres competicions, el balanç total és de 16 partits, amb 3 triomfs graciencs, 5 empats i 7 desfetes, 15 gols a favor i 18 en contra (l'Europa també havia guanyat per 1-5 l'any 1989 en Copa Catalunya, i per 1-0 en lliga de Primera Catalana al 2005).

La temporada passada, primera victòria escapulada en 12 enfrontaments a Tercera contra la Monta
(FONT: BTV Esports)



ESTADI:
NOU SARDENYA  
C/ Camèlies 42 - Vila de Gràcia
Diumenge 30 octubre, 12h.

  10 euros General.
5 euros Pensionistes i socis Montañesa.
  Gratis Socis CE Europa, jugadors base, familiars, i menors 14 anys.

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a la Vila de Gràcia
(FONT: meteosat.com)

Durant aquest derbi, el club gravarà imatges per emetre en un spot promocional per a un anunci que s'emetrà pròximament en cinemes i per TV. A més, també se sortejarà un pernil en el temps de descans.

FONT: Eskapulats

S'espera ambient de luxe a la grada
(FOTOS: 'Vamos, escapulados!')


Partits jornada 14:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat