dimarts, 8 de novembre del 2016

Joan Esteva: "L'equip encara és a temps de tot"

Joan Esteva ja ha pres mides de la banqueta del Nou Sardenya
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ha presentat oficialment aquesta tarda el nou entrenador escapulat: després de conèixer l'staff tècnic i la plantilla, Joan Esteva ha ofert la primera roda de premsa com a tècnic gracienc. Acompanyat del president del club Guillaume De Bode, i amb la presència dels capitans, periodistes i alguns socis, Esteva s'ha mostrat orgullós de començar "un repte il·lusionant en un club que porto al cor", fent referència als 4 anys que va defensar la samarreta escapulada en les etapes d'infantil i juvenil. El nou entrenador de l'Europa ha confirmat que treballarà al costat de tot l'staff tècnic que hi havia fins ara al primer equip, i que els horaris dels entrenaments i l'organització continuaran com fins ara. De Bode ha explicat que l'acord és pel que resta de temporada, ampliable en cas d'assolir el play-off. Un objectiu que Esteva no descarta, però tocant de peus a terra. 

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Aquestes són algunes de les principals frases de la roda de premsa que podeu escoltar íntegrament a la part inferior, recollida per l'Àngel Garreta per al web oficial del club:

Estil de joc:

"M'agrada que els meus equips portin la iniciativa, i que tinguin un joc vistós, però adaptant-se a les circumstàncies de cada camp; que l'equip tingui personalitat i que gaudeixi sobre el terreny de joc, i faci gaudir als seguidors".

Possibles fitxatges:

"He d'acabar de conèixer tot el grup i la situació amb detall. Les decisions sempre s'han de prendre amb el cap fred, i amb tranquil·litat. Tenim potencial per millorar. Però un club com l'Europa sempre ha d'estar atent a millorar, amb possibles incorporacions". 

"El primer que els he dit és que estava content i il·lusionat, perquè aquest equip té potencial per créixer. Hem d'acabar d'ajuntar-los i que funcionin com un equip".

Objectiu play-off?:

"Encara som al primer terç del campionat. El mateix equip va demostrar l'any passat que es pot revertir una situació difícil. Però hem d'anar pas a pas. Hi ha certa distància, i hem de recobrar confiança. Cal treballar de manera intensa; l'equip està encara a temps de tot".

"Comença una nova etapa, i volem posar la base per anar creixent. Parlar de play-off en les circumstàncies que estem... volem ser el més amunt possible, però hem d'anar pas a pas; quan ets dissetè a 10 punts del play-off, primer has d'agafar regularitat, i sumar victòries. Això es fa a través de treball durant la setmana i donar una imatge en els partits. Anem dia a dia, partit a partit, i no vulguem donar un pas abans que l'altre".

Debut contra la Montañesa:

"Començar amb un derbi, amb un rival atractiu que també ha començat amb algunes dificultats, sempre és una motivació afegida. Hi haurà ambient, juguem a casa, i volem donar la millor imatge possible".

Aposta per la pedrera:

"Sempre és interessant apostar per gent de la casa. Acabo d'arribar i em falta conèixer moltes coses. Estarem atents a jugadors amb projecció que puguin participar en el primer equip. Però cal anar poc a poc, i en situacions en les que es pugui fer".

Pas del Sant Andreu a l'Europa:

"Al final són dos grans clubs, dos equips històrics. Allà vam fer bona feina, i això ha servit per que es fixessin en el treball que vaig realitzar. Considero l'Europa un dels equips del meu cor. És el lloc indicat per desenvolupar la meva feina. Ara mateix estic molt satisfet, i tinc moltes ganes de començar".


FONT: CEEuropa.cat

FONT: BTV Esports