divendres, 12 de setembre del 2014

Prèvia Europa - Sabadell B; aturada... i comiat a l'exili?

FONT: 'Vamos, escapulados!'

Partit especial per molts motius el que aquest diumenge enfrontarà Europa i Sabadell B: primer, perquè es tracta d'una cita inèdita, ja que serà la primera vegada que els escapulats juguin contra el filial arlequinat en partit oficial. Segona, perquè serà el darrer dels 3 partits en 7 dies, i just abans de l'aturada de dues setmanes en la competició, a causa de la disputa de la Copa de les Regions UEFA (Precisament aquest divendres, el seleccionador Toni Almendros ha convocat 5 jugadors de l'Europa per a aquesta cita: Cano, Putxi, Padilla, Guzmán i Nils; un cop més, Javito és el gran absent). I tercer, perquè teòricament hauria de ser la darrera cita a l'exili de Can Peixauet, i és que el pròxim partit a casa ja no serà fins el dimecres 8 d'octubre, data en què teòricament les obres del Nou Sardenya ja haurien d'haver acabat.

L'equip arriba al partit de diumenge després d'haver empatat 0-0 al Masnou dimecres, i de la golejada prèvia contra el Castelldefels (4-0) de 3 dies abans. Tot i que va faltar punteria, la nota més destacada d'aquest inici de temporada és que l'Europa continua invicte des que va començar el curs (4 victòries i 6 empats), i que continua inexpugnable al darrere: és l'únic equip de la lliga que no ha encaixat cap gol en 4 partits (feia 20 mesos que no s'empalmaven 4 partits deixant la porteria a zero), superant la millor ratxa d'imbatibilitat de tota la temporada passada (que va ser de 365 minuts). I és que l'Europa ja acumula 395 minuts des de l'últim gol (el de l'Ascó a Copa Catalunya), 417 minuts sense rebre un gol en lliga (el segon del Masnou en la darrera jornada de la temporada anterior) i, atenció, als últims 777 minuts de lliga i play-off, només ha rebut les dues dianes letals a Socuéllamos. I que duri...

Poves es va lesionar el turmell al Masnou i en principi serà baixa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

La pitjor notícia que va deixar la visita al camp del Masnou va ser la lesió d'Álex Poves, que es va esquinçar el turmell i, tret de recuperacions miraculoses de darrera hora, serà baixa diumenge. També són dubte Víctor Durán (que encara arrossega molèsties) i Alegre (que ha estat malalt els últims dies). Continua recuperant-se el porter Sergio Fernández.

Aquesta és la valoració prèvia que fa Pedro Dólera a BTV:

FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)


EL RIVAL:

El filial del Sabadell debuta enguany a Tercera divisió
(FOTO: Pedro Salado / lavidaenarlequinado.blogspot.com)

El Sabadell B s'estrena aquesta temporada a la Tercera Divisió. Després de l'ascens des de Primera Catalana, el filial arlequinat debuta a la categoria amb la il·lusió de continuar desplegant el seu futbol desacomplexat, en un equip on joventut i frescura física són dos dels elements característics. L'equip que dirigeix Toni Rodríguez va començar molt bé, guanyant a Palamós i empatant contra el Prat, però ara ha empalmat dues derrotes davant dos dels 'cocos' de la categoria: Pobla de Mafumet (2-0) i Rubí (0-2).

El Sabadell B manté gran part del bloc que va aconseguir l'ascens, però el club vallesà ha optat amb bon criteri per completar-lo amb jugadors amb experiència a Tercera: aquí trobem jugadors com l'ex-golejador del Rubí Ernest Forgas, David Giménez (Gavà), Marc Ahufinger (Cerdanyola), Pol Roigé (Castelldefels) o l'ex-Masnou Pol Moreno, per citar-ne alguns. D'entre els que han marxat, el davanter Marc Gallart (ara al Mollet), que la temporada passada va provar a l'Europa durant la pretemporada.

De cara a aquest partit, Toni Rodríguez no pot comptar amb els lesionats Albert MerinoMarc Burgos, i Albert Estellés, mentre Ernest Forgas no participarà tampoc del partit per falta de ritme, tot i que divendres ja va rebre l'alta mèdica. A més, tampoc podrà comptar amb Yeray, que ha entrat a la convocatòria del primer equip per al Saragossa-Sabadell de diumenge a la tarda.

El golejador Ernest Forgas ja té l'alta mèdica, però no jugarà
(FONT: CESabadell.cat)


PRECEDENTS:


No hi ha precedents contra el filial arlequinat, però sí d'històrics contra el primer equip del Sabadell
FONT: CD oficial Història i Estadística CE Europa

Com dèiem a l'inici, no hi ha precedents oficials entre Europa i Sabadell B. Lluny queden aquells enfrontaments entre escapulats i el primer equip arlequinat, que van arribar a coincidir fins i tot en els anys daurats a Segona, a la dècada dels 60. Segons el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa, el balanç global d'enfrontaments oficials a casa i a fora seria de 14 partits, amb només dues victòries, 4 empats i 8 derrotes, 10 gols marcats i 18 de rebuts.

El 27 de desembre de 1964, Europa i primer equip del Sabadell van empatar en partit de lliga de Segona
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


ESTADI:

CAN PEIXAUET (Avgda. Can Peixauet, -08923- Sta. Coloma Gramenet)
Diumenge 14 setembre, 19h

10 euros General
5 euros pensionistes, habitants Sta. Coloma, socis de la Montañesa, Martinenc i Santfeliuenc
Gratis* socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

Mentre durin les obres del Nou Sardenya (previstes fins a finals de setembre), l'Europa jugarà els seus partits com a local al Nou Municipal de Santa Coloma, ubicat a Can Peixauet. Si voleu apropar-vos fins allà, recordeu que el camp es troba just al costat de la Ronda Litoral, i davant de la sortida del metro Can Peixauet de la línia 9 (el transbordament s'agafa a l'estació de Sagrera). Des de les parades de Diagonal o Verdaguer t'hi pots plantar en 20-30 minuts de trajecte, aproximadament. 

Recordeu que ja només són vàlids els carnets de soci (i de premsa) de la nova temporada 2014-2015 per accedir a l'estadi.


FONT: meteocat.cat


PARTITS JORNADA 5:


FONT: FCF.cat

Aquest és el videoresum que ha fet La Xarxa del partit avançat a dissabte entre Santfeliuenc i Vilassar, que ha acabat 0-1:

FONT: La Xarxa


ALTRES EQUIPS CE EUROPA:

-EUROPA B (2ª jornada Lliga Tercera Catalana, Grup 10):

FONT: FCF.cat

-JUVENIL A (3ª jornada Lliga Nacional Juvenil, Grup 7):

FONT: Futbolme.com

-FEMENÍ (1ª jornada Segona Divisió, Grup 3):


FONT: Futbolme.com


L'EUROPA A LA DIADA I ACORD AMB EL MARTINENC


FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Un any més, l'Europa no va faltar a la tradicional ofrena floral de la Diada Nacional de Catalunya al monument de Rafael Casanova. Una delegació escapulada encapçalada pel president Guillaume De Bode i on hi havia jugadors del prebenjamí i els capitans dels juvenils va dipositar un ram floral amb l'escapulari. Un acte que s'ha repetit des de fa molt de temps a la història del club gracienc, tal i com demostra aquesta impagable fotografia de 1936 que penjava a les darreres hores a twitter el soci de la Penya Caliu Gracienc Albert Pujol:

FONT: twitter Albert Pujol

Aprofitant la coincidència amb els representants del Martinenc en acte reivindicatiu i festiu, l'Europa va tancar l'acord amb el club del Guinardó per que les entrades als respectius camps costin només 5 euros als socis d'ambdós clubs, com ja passa amb els de la Montañesa i Santfeliuenc.