dilluns, 15 de setembre del 2014

Europa - Barça B als quarts de Copa Catalunya!

Delmàs driblant Busquets; duel de mites en l'últim Europa - Barça B, al 2008 al Nou Sardenya
(FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta / Alba Llacuna) 

Si no hi havia la sort de quedar exempt i passar directament a semifinals, que ens toqués el Barça B, no? Hi haurà 1000 lectures possibles sobre la major o menor fortuna que ha tingut l'Europa en aquest sorteig, però el cert és que el dimecres 12 de novembre (si no hi ha canvis per temes de calendari o agenda dels dos equips) el Nou Sardenya viurà un d'aquells partits grans que tant agraden. I és que no tots els dies hi ha la possibilitat de jugar contra jugadors amb el futur prometedor de Munir, Sandro, Dongou, Adama, Halilovic, Sergi Samper, Joan Roman... 

Els representants del Barça, Pere Gratacós i Albert Soler, amb el president de l'Europa Guillaume De Bode
(FOTO: FCF.cat) 


El sorteig que s'ha fet aquest matí a la seu de la Federació Catalana de Futbol així ho ha volgut, i de seguida ens han vingut a tots imatges mentals de la darrera visita del filial blaugrana al Nou Sardenya, aquell 18 de maig de 2008 en què 4.000 persones van presenciar el títol de lliga de Tercera del Barça B que entrenava Pep Guardiola (aquell dia sancionat, s'ho va mirar des de la grada al costat de la banqueta que dirigia el desaparegut Tito Vilanova), i que comptava amb homes com Busquets, Pedro, Jeffrén, l'ex-escapulat Víctor Sánchez, Gai Assulin, Oier o el golejador d'aquell dia, Víctor Vázquez, que va donar el definitiu 0-1 davant un Europa que va merèixer més. A les files escapulades, homes com Coca, Amantini, Enric Pi, Benja, Gatell, Delmàs o Fernando, protagonista amb el seu gol al Miniestadi en el darrer precedent contra els blaugranes en Copa Catalunya. En aquest cas, contra el primer equip, i és que les dues darreres vegades que l'Europa s'ha trobat amb el club de Les Corts en aquesta competició van ser les històriques finals de 1997 i 1998 guanyades pels graciencs.

L'últim precedent en Copa Catalunya contra el Barça, en la 2a final guanyada consecutivament al primer equip culer
(FONT: hemeroteca Mundo Deportivo) 


A banda de l'Europa-Barça B, el sorteig ha deparat aquestes altres eliminatòries, que també es jugaran a partit únic el 12 de novembre al camp de l'equip d'inferior categoria (els de 2ª B i 3ª). El Gavà ha quedat exempt i passa directament a semifinals:

FONT: FCF.cat

Aquestes són les reaccions immediates al resultat del sorteig, recollides pel departament de premsa de la Federació, amb la valoració entre d'altres del president del club gracienc Guillaume De Bode:

FONT: Youtube FCF