*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      1 (vs. Terrassa)

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

El fusell Javi Sánchez inaugura el compte golejador escapulat en la lliga 2014-2015

*Feia 44 anys que l'Europa no guanyava a Figueres. L'últim cop havia estat el 25 de gener de 1970 per 0-2, amb gols de Litri i Gil.

*És el primer cop que l'Europa guanya a Vilatenim, després de 4 visites en lliga.

*L'equip ha deixat la porteria a zero en els dos primers partits de lliga, i és un dels 4 únics equips imbatuts fins ara (juntament amb Sabadell B, Peralada i Pobla de Mafumet). La passada temporada, l'equip no va encaixar en 14 dels 38 partits de lliga (6 a casa) i en 3 dels 4 partits de play-off (2 a casa). La millor ratxa sense encaixar van ser els 365 minuts que van passar des del gol d'Aitor en el 0-2 del Manlleu a la diana de Santi Cabeza en el 2-0 a Socuéllamos.

*L'Europa continua invicte des que va començar la campanya 2014-2015 (amistosos + Copa Catalunya + lliga): el balanç és de 3 victòries i 5 empats, 7 gols marcats i 4 d'encaixats.

*Ara fa 215 minuts que l'Europa no encaixa cap gol. El darrer va ser el de l'Ascó a Copa Catalunya, al minut 55 d'aquell partit.

*En lliga regular, fa 237 minuts que l'equip escapulat no rep un gol: va ser el d'Aitor en el 0-2 del Masnou de la darrera jornada de la passada temporada, al minut 33 d'aquell partit. De fet, si comptem lliga i play-off, l'Europa només ha rebut els 2 gols a Socuéllamos en els darrers 597 minuts disputats.

*L'Europa feia 4 partits que no guanyava en lliga regular, i ha acumulat 333 minuts sense marcar (des del gol de Guzmán que va donar el triomf 1-0 contra la Rapitenca, l'1 de maig, fins al de dissabte de Javi Sánchez a Figueres). La darrera temporada es va quedar sense marcar en 11 partits de lliga i 3 de play-off (Montañesa, Manlleu, Palamós i Socuéllamos no van encaixar cap gol escapulat en cap dels dos enfrontaments)

*En els últims 8 partits de lliga regular i play-off, només s'han marcat 2 gols (el de Cano a la Mutilvera, el 18 de maig, i el de Javito a Vilatenim). El balanç d'aquests 8 partits és de 2 triomfs, 3 empats i 3 derrotes, 2 gols marcats i 5 d'encaixats.

*L'equip ha acumulat 377 minuts sense marcar com a visitant en lliga/play-off. Abans de la diana de Javito a Figueres al minut 1, l'últim gol a fora havia estat el setè contra la Grama, marcat també per Javi Sánchez al minut 74 d'aquell partit. Era el 13 d'abril.

L'equip continua inexpugnable i ja suma 237 minuts sense encaixar en lliga regular
(FOTO: Joan Carreres / Girona notícies)

*El travesser de Javito contra el Terrassa va ser el primer pal de l'Europa aquesta lliga.  La passada temporada l'equip va estavellar 13 pilotes contra la fusta.

*El pal de Chicho va ser el primer que afavoreix l'Europa en aquesta lliga.

*7 dels 10 nous fitxatges ja han debutat amb l'Europa en lliga: Oriol DotPastellsPutxiIgnacioPovesPadilla i Nils. Queden per estrenar-se Vives, i els porters Sergio Víctor Cócera

*L'equip fa 19 mesos que no marca un gol de falta directa: l'últim va ser el recordat de Javi Lara davant l'Olot, el 5 de gener de 2013, que va donar el triomf per 1-0.

*El tècnic Pedro Dólera va sumar dissabte el seu partit oficial nº 208 a l'Europa (192 de lliga, 6 de play-off i 10 de Copa Catalunya), rècord absolut del club (l'anterior era Pep Moratalla, amb 190 partits en dues etapes)

*En les dues darreres temporades, l'Europa ha deixat escapar 18 punts de casa en cada campionat. Enguany n'ha perdut 2 per ara.

*La primera xifra d'assistència oficial a Can Peixauet en lliga va ser de 400 espectadors. La passada campanya, el Nou Sardenya va acumular 21.198 espectadors en 21 partits de lliga i play-off, amb una miatjana de 1.009 persones per partit.

*Pere Segarra va ser el primer expulsat d'un rival aquesta temporada. L'any passat, 10 rivals de l'Europa van veure la vermella (9 jugadors en lliga i 1 en play-off)

*L'Europa porta 2 partits seguits sense marcar contra el Terrassa: el 0-0 de la primera jornada, i l'1-0 de la penúltima jornada de lliga de la passada campanya. L'últim gol contra els egarencs va ser el de Cano que tancava el 2-0 del passat 22 de desembre, al minut 40 d'aquell partit.

L'Europa va conquerir Vilatenim per primera vegada; a Figueres feia 44 anys que no es guanyava