dissabte, 12 de juliol del 2014

Nous fitxatges (7): Álex Poves, vist per David Ferrús

Poves, pólvora renovada a l'atac escapulat
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Setena entrega per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. En aquest cas, és el periodista que segueix la Montañesa a BTV, David Ferrús, qui ens apropa el perfils del darrer dels 3 jugadors provinents  de l'equip de Nou Barris: Álex Poves. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb ells el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!

Poves, de matalasser a escapulat


Àlex Poves va començar en això de futbol al seu poble, Pallejà, com tants i tants altres nens. Sembla que això de la pilota se li donava prou bé, i en etapa d'infantil va anar a parar a un dels clubs importants en el futbol base català de l'època: la Ferran Martorell. D'allà va fer el salt a l'Hospi fins a cadets, i des d'allà, a un altre dels grans noms del futbol base català: la Damm. Va estar-se al club cerveser fins el juvenil A, i va ser llavors quan li va arribar la oportunitat que li hauria pogut canviar la vida: la trucada de l'Atlètic de Madrid.

Aquell estiu de 2011, Poves va fer la pretemporada a prova amb el club matalasser, jugant i marcant en l'Atletico C que dirigia Alfredo Santaelena. Al tècnic (i també ex jugador matalasser) li van agradar les habilitats del davanter català i li va dir que se'l quedava, però a una setmana de començar la lliga, l'Àlex va conèixer l'altra cara del futbol: l'arribada d'un altre jugador amb 'padrí' futbolístic li va barrar el pas, i així es va acabar el somni matalasser de Poves.

El futbol, però, et dóna moltes noves oportunitats, i Poves les va trobar de tornada a Catalunya. Començada la temporada, es va incorporar al Vic, on s'hi va estar dues temporades, amb una lesió inclosa. I la passada campanya, Manolo González el va reclutar per a la seva Montañesa, i Poves va destapar el seu futbol i el seu olfacte de gol en una segona meitat de temporada espectacular: 8 gols, titular als 4 partits de play-off marcant 2 gols, i una seguretat i una autoestima futbolística guanyada a base de feina i constància. Com que el cuquet del futbol és tan gran, l'Àlex també donava un cop de mà a l'amateur A del Pallejà femení, on van ser quartes a la lliga, i en Copa Catalunya van caure a quarts de finals amb gol a l'últim minut... contra l'Europa. Ara, l'escapulada serà la seva samarreta...

Amb només 22 anys, aquest amant de la platja, el cinema, la família, amics i la seva xicota té per endavant encara els millors anys del seu futbol, i arriba a una plaça teòricament òptima per seguir creixent com a futbolista. Treballador d'una impremta a Pallejà, vol deixar marcades amb majúscules i negreta les 5 lletres del seu nom futbolístic al Nou Sardenya, i guanyar-se l'estima que va assolir el seu predecesor de 5 lletres al que ara li agafa el relleu...


POVES: "NOMÉS POSAR-TE LA SAMARRETA, JA VEUS LA DIMENSIÓ DE L'EUROPA"


FOTO: 'Vamos, escapulados!'


FONT: 'Vamos, escapulados!'

---------------------------------------------------

CEBRI JUGARÀ AL VILASSAR DE MAR

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Precisament, el fitxatge de Poves cobrirà la plaça que quedava vacant amb la baixa de Cebri a la davantera. I ja s'ha fet oficial que el fins ara davanter escapulat jugarà al Vilassar de Mar la pròxima temporada. El bon paper d'aquest equip a la part final de temporada (en què es va assegurar la salvació a Tercera), i el fet de viure precisament al Maresme, han estat bones raons per decantar-se per aquesta oferta. Així doncs, Cebri tornarà enguany al Nou Sardenya (o Can Peixauet), però jugant com a visitant amb l'equip de Toni Romero. Molta sort, i ens retrobem aviat, Cebri!