divendres, 4 de juliol del 2014

Europa - Espanyol B a la Copa Catalunya!

Javi Sánchez va marcar contra l'Espanyol B a la pretemporada de l'any passat 
(FOTO: Marta Pérez)

El sorteig de la 1ª ronda de la Copa Catalunya 2014-2015 no ha estat gens benèvol amb l'Europa, que s'estrenarà en aquesta competició amb un rival duríssim de Segona B: el nou Espanyol B de Lluís Planagumà. Aquesta 1ª eliminatòria està prevista per al cap de setmana del 2 i 3 d'agost, i es juga a partit únic al camp de l'equip d'inferior categoria (en aquest cas, seria amb l'Europa com a local a Can Peixauet, ja que les obres del Nou Sardenya ja hauran començat). Després de la marxa al primer equip del fins ara tècnic de l''Espanyol B Sergio González (germà del jugador de l'Europa Alberto), el nou Espanyol B de l'ex-entrenador del Vila-real B Lluís Planagumà s'està reforçant de valent, amb homes com Adrià Carmona, o els exjugadors de l'Hospi Pol Llonch (ex-escapulat) o Pirulo. Aquest serà el tercer estiu consecutiu que escapulats i pericos s'enfronten en pretemporada, i en els dos precedents immediats els partits van acabar amb empat: l'any passat, 1-1 al camp de l'Espanyol B en amistós de pretemporada. I ara fa dos estius, empat 0-0 al Trofeu Vila de Gràcia, amb triomf final als penals per al conjunt periquito (3-5).

Camacho, davant l'Espanyol B en el Vila de Gràcia 2012
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)


En cas de superar aquesta eliminatòria, l'Europa jugaria la segona ronda de Copa Catalunya una setmana després, el cap de setmana del 10-11 d'agost, davant el guanyador de l'eliminatòria Castelldefels-Nàstic de Tarragona. Aquestes són totes les eliminatòries de la 1ª ronda:

FONT: FCF.cat


DIEGO SE'N VA AL TERRASSA; CUADRAS TORNA AL CERDANYOLA

FOTOS: 'vamos, escapulados!'

Amb el mercat d'altes ja tancat des de fa setmanes, la incògnita en aquest sentit era anar sabent on marxaven els 10 futbolistes de l'Europa que no continuaven a les files escapulades. Als últims dies, hem conegut dues destinacions més per a alguns d'ells. L'última en fer-se pública, la marxa de Diego al Terrassa, on coincidirà amb el també ex-Europa Guille Ramón. Després d'estudiar diverses ofertes, Diego s'ha decantat per un dels equips aspirants a repetir play-off d'ascens a 2ª B. Un altre que ara fa uns dies va conèixer també on jugarà la pròxima temporada és Albert Cuadras. El Cerdanyola va fer públic al seu lloc web que Cuadras torna a l'equip on va començar jugant la passada campanya.


FONT: twitter Terrassa FC / Cerdanyola FC

Amb aquests dos moviments, ja només queden per confirmar oficialment els equips de destinació d'Eloi Mir, Cebri i Aitor Ramírez. Recordem que, a més de Diego i Cuadras, ja tenen equip Xavi León (Santboià), Vivó (Gavà), Marc Esteban (Montañesa), Guille Ramón (Terrassa), i Charly Ruiz (Prat).

Per cert, que un altre moviment de mercat escapulat és el del germà del capità Àlex Cano i fins ara jugador del juvenil de l'Europa, Jordi Cano, que marxa a jugar al Vista Alegre de 2ª Catalana. 

FONT: twitter Vista Alegre


ÀLEX CANO, TAMBÉ A L'ONZE IDEAL DE 'TERCERA.CAT'

FOTOMUNTATGE: Tercera.cat

L'altre dia explicàvem que els escapulats Javi Sánchez i Nils Puchades formaven part de l'onze ideal de la passada temporada que escullen els lectors del blog de Roger Sánchez 'Tercera.cat' (en el cas de Nils, per la temporada amb la Monta). A les últimes hores s'ha fet públic el nom d'un altre jugador de l'Europa escollit en aquesta tria: el capità Àlex Cano, que per segon any consecutiu forma part d'aqust onze ideal escollit per votació popular. Aquest és l'original article que li ha dedicat al respecte el periodista Carles Garcia.

Encara parlant de més articles publicats amb temàtica escapulada, El Periódico de Caalunya dedicava l'altre dia una entrevista al periodista esportiu gracienc de TV3 Àlex Castells, on explicava la seva vinculació emocional amb l'Europa.


L'EUROPA ASSUMIRÀ ELS COSTOS DE L'EXILI A CAN PEIXAUET

FOTO: futbolbasecatala.cat

Segons explica la Fundació Esportiva Grama al seu lloc web, l'Europa assumirà els costos del 'lloguer' de les instal·lacions de Can Peixauet durant el període de temps que l'equip gracienc hagi de jugar i entrenar a Santa Coloma per les obres al Nou Sardenya. Segons asseguren en aquest article, el club gracienc pagaria directament a l'Institut Municipal d'Esports de Santa Coloma, a partir de l'ordenança nº 2 d'aquest organisme públic, que es pot consultar en el web de l'ajuntament colomenc:

FONT: gramenet.cat (Ajuntament Santa Coloma)

Per cert, que al web 'La Guia Plus' publiquen declaracions del president de la Fundació Esportiva Grama Antonio Morales sobre la cessió temporal de Can Peixauet a l'Europa, i també del nou porter escapulat i ex de la Grama Sergio Fernández.


FOTO HISTÒRICA DE L'EUROPA

FONT: twitter Rafel Luján

Per acabar, una foto històrica de l'Europa que ens ha fet arribar el periodista de BTV Rafel Luján: com ell diu al tuit, calcula que pot correspondre a l'any 1.915, quan l'Europa ja vestia amb la samarreta escapulada. Una petita joia per a col·leccionistes i amants de la història del club, i que de ben segur farà les delícies dels historiadors escapulats.