dimarts, 8 de juliol del 2014

Nous fitxatges (6): Ignacio Rosillo, vist per José David Muñoz

Ignacio Rosillo, habilitat i desequilibri per a les bandes del Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Sisena entrega per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. El sisè episodi de la sèrie el dediquem a Ignacio Rosillo, a partir del dibuix que ens fa d'ell el periodsta del Prat Ràdio José David Muñoz. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb els futbolistes el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!


Un any més, Ignasi Trapero em demana un text sobre un jugador del Prat que marxa des del Delta del Llobregat per arribar a la Vila de Gràcia. Sap molt bé on fixar-se el míster pratenc Pedro Dólera, i aquesta vegada l'Europa s'endú Ignacio Rosillo.

Per al jugador és un retorn al que va ser durant algunes temporades casa seva. Ignacio va jugar al futbol base de l'Europa i coneix bé el que passa al Nou Sardenya. Amb el pas dels anys, Ignacio ja no és aquell nen que va sortir de Gràcia cap al Masnou. Arriba amb barba, i amb l'experiència d'haver disputat dues temporades seguides a Segona Divisió B i un ascens de categoria amb el Prat. És d'aquells jugadors que arrenca de forma discreta per acabar convertint-se en un imprescindible. Potència de velocitat, arrencada, capacitat de driblatge i bona resolució golejadora. Es deixa caure per les bandes, tot i que ha arribat a jugar de davanter centre. Poc rematador amb el cap, a vegades sorpren amb cops de cap que acaben al fons de la xarxa.

Ignacio és carismàtic. Ell ho sap. I també la gent del Sagnier. Marxa un dels jugadors més estimats per l'afició, perquè sempre ha tingut una estona per xerrar amb tothom, per dedicar un somriure i per tirar del públic quan els partits es complicaven.

Per a la posteritat quedarà un càntic de guerra del Sagnier amb Ignacio com a protagonista: "Gol de Ignacio, Gol del Prat". Un gol marcat al Cornellà en temps afegit fa tres temporades que sentenciava mitja lliga i que feia esclatar els micròfons del Prat Ràdio i de la graderia. Des de llavors, cada gol d'Ignacio s'ha celebrat com una festa i amb una afició entregada a aquest càntic. I això, és perquè hi ha un jugador sobre la gespa que s'ho ha guanyat amb qualitat, esforç i empatia amb els aficionats.
Ignatius, cracken, molta sort! 


IGNACIO: "SI SOM PRIMERS, ÉS MÉS FÀCIL PUJAR, I AQUEST HA DE SER L'OBJECTIU"

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: 'Vamos, escapulados!'

----------------------------------------------------------------

ENTRENAMENTS DE PRETEMPORADA, CREUERS O SPOTS MARQUEN L'ACTUALITAT ESCAPULADA

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

El web oficial de l'Europa ha fet públic el planning complet d'entrenaments de pretemporada del primer equip. Com ja sabeu, l'Europa 2014-2015 es posarà en marxa dilluns 21 de juliol, amb la presentació davant l'afició (Nou Sardenya, 19h.) i un suau primer entrenament. A partir d'aquí, dobles sessions de treball tots els dies (la primera setmana, encara a Gràcia; i a partir de la segona, a Can Peixauet, per les obres del Sardenya). I dissabte 2 d'agost començaran els partits de pretemporada, tot i que serà amb un partit oficial: l'estrena a la Copa Catalunya davant l'Espanyol B. Recordem el pla complet de partits:

Dissabte 2 agost: EUROPA - ESPANYOL B (1ª ronda Copa Catalunya)

Dimarts 5 agost: EUROPA-ST.ANDREU-U.E.SANTS (triangular 4rts Torneig d'Històrics)

Divendres 8 agost: semifinals Torneig d'Històrics?

Dissabte 9 agost: Final Torneig d'Històrics? o SANTBOIÀ - EUROPA

Diumenge 10 agost: 2ª ronda Copa Catalunya? o RIPOLL - EUROPA

Dissabte 16 agost: SANT CUGAT - EUROPA

Diumenge 17 agost: 3ª ronda Copa Catalunya? o VILADECANS - EUROPA


Davant l'absència del Trofeu Vila de Gràcia, a BTV Esports han recordat la primera edició del torneig, l'any 1995:

FONT: BTV Esports (Marcos Arizmendi)

BTV també va ser present diumenge a la festa escapulada a un creuer del patrocinador del club Grimaldi Lines, a la que van assistir uns 120 socis i aficionats de l'Europa:

FONT: BTV Esports


I per cert, el Nou Sardenya apareix en un vídeo d'Assemblea.cat de la campanya 'L'Esports per la Independència', protagonitzat per esportistes com Enric Massip, Jofre Mateu, Marc Sellarès, o Núria Picas:

FONT: Youtube Assemblea.cat