dissabte, 5 de juliol del 2014

Nous fitxatges (5): Joan Vives, vist per Pep Vidal

Joan Vives, un mitjapunta per nodrir els davanters... i també per marcar gols
(FOTO: 'vamos, escapulados!')

Arribem a l'equador dels perfils per conèixer els nous fitxatges de l'Europa 2014-2015. En cada capítol, repassem la figura esportiva i humana del jugador en qüestió amb un periodista del futbol català que l'ha conegut de ben a prop, tal i com vam fer ja l'estiu passat. El cinquè episodi de la sèrie el dediquem a en Joan Vives, i ens el dibuixa el periodista de Ràdio Vilassar Pep Vidal. A més, també afegim l'entrevista que vam compartir amb els futbolistes el dia de la presentació. Moltes gràcies a tots els companys que s'han prestat amb total predisposició a donar un cop de mà per poder conèixer millor als nous futbolistes escapulats, i molta sort per a tots els jugadors nouvinguts en aquest etapa al Nou Sardenya. Vamos, escapulados!!


El mitjapunta premianenc Joan Vives dóna el salt més important de la seva carrera amb el seu fitxatge per l'Europa. Als seus 26 anys, havia jugat sempre entre la Primera Divisió Catalana, l'antiga Regional Preferent i la Segona Catalana fins l'estiu passat, però amb un sol any a Tercera, ha demostrat a tothom no només estar capacitat per ser titular habitual a la categoria, sinó també poder portar el pes ofensiu de tot un equip. A Gràcia tindrà ara la seva gran oportunitat per esclatar definitivament i seguir creixent com a futbolista. A la seva destacable qualitat tècnica hi suma una gran capacitat de sacrifici que el converteix en un jugador molt complert.

La trajectòria de Vives ha anat sempre molt lligada a un entrenador, Toni Fuentes Corominas. Després d'haver compartit èxits al Juvenil del CE Premià, Fuentes rescatava Vives d'uns primers anys com a jugador amateur no massa prolífers en equips com l'Horta i el Mataró per convertir-lo en un dels líders del Vilassar de Dalt. A Vallmorena va assolir el primer ascens de la història del club a Primera Catalana, sent l'home clau de l'equip (12 gols) i va disputar una emocionant eliminatòria de Copa Catalunya contra l'Hospitalet, anotant un gol olímpic per igualar-la i enviar-la als penals. 

Aquest bon rendiment va fer que, després d'un parèntesi obligat, Toni Fuentes se'l tornés a endur quan fitxava pel Vilassar de Mar. El míster li retornava la batuta del joc ofensiu de l'equip a la línia de tres quarts i ell demostrava a base de gols, assistències i lluita que no s'equivocava. Finalment, amb tots els problemes institucionals i el canvi d'entrenador, acabava la temporada com a màxim golejador vilassarenc i com un dels principals actius per haver aconseguit una miraculosa salvació. 


JOAN VIVES: "EM VA SOBTAR LA TRUCADA DEL MÍSTER. TENIA ALTRES OPCIONS, PERÒ L'EUROPA ÉS L'EUROPA"

FOTO: 'vamos, escapulados!'

FONT: 'vamos, escapulados!'

-----------------------------------------------------------

PRETEMPORADA DEFINIDA; NO HI HAURÀ 'VILA DE GRÀCIA'

El Torneig dels Històrics, una de les cites claus de la pretemporada
(FOTO: líniagràcia.comunicació21.cat)

El web oficial de l'Europa ha publicat avui les dates completes dels partits de pretemporada. Recordem que l'equip torna a la feina dilluns 21 de juliol amb la presentació al Nou Sardenya. El primer partit serà el de Copa Catalunya contra l'Espanyol B el 2 o 3 d'agost, abans d'afrontar dimarts 5 el triangular de quarts de final del Torneig dels Històrics amb Sant Andreu i Sants. Aquest seria el quadre de partits, on destaca la no disputa per primera vegada des de la seva creació del Torneig Vila de Gràcia per culpa de les obres del Nou Sardenya:

Dissabte/diumenge 2-3 agost: EUROPA - ESPANYOL B (1ª ronda Copa Catalunya)

Dimarts 5 agost: EUROPA-ST.ANDREU-U.E.SANTS (triangular 4rts Torneig d'Històrics)

Divendres 8 agost: semifinals Torneig d'Històrics?

Dissabte 9 agost: Final Torneig d'Històrics? o SANTBOIÀ - EUROPA

Diumenge 10 agost: 2ª ronda Copa Catalunya?RIPOLL - EUROPA

Dissabte 16 agost: SANT CUGAT - EUROPA

Diumenge 17 agost: 3ª ronda Copa Catalunya? o VILADECANS - EUROPA