divendres, 3 de gener del 2014

Prèvia Masnou - Europa; i per què no començar 2014 amb un triomf de rècord?

Guzmán, un dels 5 ex-Masnou de l'Europa actual (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Canvi d'any però sense canviar la dinàmica. Aquesta és la idea d'un Europa que vol començar 2014 proclamant-se campió d'hivern i, posats a demanar, aconseguir un triomf que comportaria un rècord històric: i és que si el homes de Pedro Dólera guanyen aquest diumenge al camp del Masnou, completarien la millor 1ª volta de la història escapulada amb 41 punts, 2 més que el rècord actual, aconseguit la passada temporada. Amb un empat, s'igualaria aquesta plusmarca de 39 punts. Si 2013 va començar amb el regal del triomf al Nou Sardenya contra l'Olot, enguany els reis escapulats ja tenen la carta amb el desig dels aficionats graciencs per que es trenqui la tradicional mala ratxa del primer partit de l'any (només 3 triomfs als últims 23 anys, escasos 18 als darrers 60 anys i ja en fa 24 de l'última victòria a domicili). En un mes de gener on l'equip jugarà 3 partits a fora i només 1 a casa, tots els punts que se sumin seran vitals per al millor visitant de la lliga.

Les Festes de Nadal van deixar la mala notícia de la desafortunada lesió d'Albert Alegre, que s'estarà més de 4 mesos de baixa per un accident domèstic, tot i que com us explicàvem dimecres, no passarà finalment pel quiròfan. Alberto també continua de baixa per lesió. Precisament el central de l'Europa és un dels dos apercebuts escapulats ara mateix, així que l'únic que corre perill de perdre's l'importantíssim partit de la pròxima jornada a Cornellà en cas de veure targeta groga a Masnou seria Valderas. El migcampista és un dels 5 jugadors graciencs que s'enfrontaran diumenge al seu exequip, com també Marc Esteban, Diego, Javi Sánchez o Guzmán.

Aquesta és la valoració que fa Pedro Dólera del rival:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Torneighistorics.cat

En el seu any de retorn a Tercera, el Masnou està mantenint una trajectòria força irregular: i és que, ha estat capaç de guanyar a casa a equips de la zona alta com Cornellà o Santfeliuenc i d'empatar amb el fins llavors líder Montañesa, però ha caigut golejat a camps de rivals de la zona baixa com Vilassar o Santboià. Com a local també està sent un equip irregular: ha sumat 12 punts de 27 possibles, i al Municipal masnoví ja han aconseguit guanyar Figueres, Rubí i Gavà. Els maresmencs arriben al partit de diumenge en la 14ª plaça amb 21 punts (4 per sobre del descens), i no guanyen des del 24 de novembre (el 2-0 amb el Cornellà). Des de llavors, han sumat només 1 punt dels darrers 9 disputats.

Jonathan Reina i Èric Blasco, dos ex-escapulats al Masnou (FOTOS: CEEuropa.cat) 

De la mà de Miguel López, el nou Masnou no té res a veure amb l'equip que enguany torna a jugar a Tercera Divisió, després d'una temporada a 1ª Catalana. De fet, només queden 2 jugadors de la plantilla que va aconseguir l'ascens, i curiosament, tots dos van passar pel futbol base de l'Europa: el defensa Jonathan Reina i el davanter Èric Blasco (pitxitxi de l'equip amb 6 gols), que són ara els dos capitans del Masnou. D'entre les moltes incorporacions, els porters Pociello i Aliaga, o jugadors provinents de Tercera com Ferran Alabau (Vilafranca), Héctor o Pere Olivé (Montañesa). La resta són, basicament, jugadors provinents de Catalana (entre ells, el també ex-Europa Peque, que l'any passat va aconseguir l'ascens a l'Unificació Llefià) o de categoria juvenil. D'entre els que van marxar, destacar al davanter Marc Gallart, que va estar a prova a l'Europa durant la pretemporada, i que va acabar signant pel Sabadell B. Aquesta mateixa setmana ha causat baixa l'ex futbolista del Tenerife Fran Ochoa, que signa pel Zamora.

De cara a aquest partit, Ismael Cárdenas és baixa per sanció. Tampoc hi seran Aitor Nisa, Pere Olivé i Dani Garcia. Els ex-Europa Reina i Blasco surten de lesió, però en principi estaran a punt si Miguel López ho considera oportú. El tècnic masnoví ha convocat el juvenil Pol Ballesteros.


PRECEDENTS:

 FONT: Futbolme.com

El cas del Masnou és similar al que explicàvem quan l'equip va visitar Vilafranca, i és que el camp del conjunt maresmenc és també un dels més propicis per als interessos escapulats darrerament: l'Europa ha guanyat els seus 6 últims partits de lliga jugats al Maresme (5 a Tercera i 1 a Primera Catalana), i presenta un balanç notable a les 10 últimes visites a Tercera: 7 victòries, 2 empats i 1 única derrota, ara fa gairebé 35 anys: el 18 de febrer de 1979, el conjunt gracienc perdia per última vegada, per 1-0, amb gol de Torcal a 5 minuts del final.

Fa gairebé 35 anys que l'Europa no perd al Masnou (FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)

El balanç global d'enfrontaments a Tercera entre Europa i Masnou a casa i a fora és de 20 partits jugats, amb 13 triomfs graciencs, 4 empats i 3 derrotes, 30 gols marcats i 14 d'encaixats. Si ho ampliem a totes les competicions oficials en què s'han trobat tots dos equips, també balanç favorable a l'Europa: 26 partits, 15 victòries, 7 empats i només 4 derrotes, amb 33 gols a favor i 19 en contra (Dades del CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa). Especialment celebrada va ser la visita a Primera Catalana del 22 de maig de 2005, quan l'Europa va guanyar amb gol a l'últim minut del brasiler Clay i va aconseguir l'últim ascens a Tercera:

L'últim ascens a Tercera es va certificar al Masnou (FONT: hemeroteca Mundo Deportivo)


FONT: Europa TV


ESTADI:

MUNICIPAL, (C/ Rosa Sensat 2, Riera d'Alella, Masnou),
Diumenge 5 de gener, 12h

12 euros General
8 euros Jubilats
Gratis socis CD Masnou

FOTO: El Masnou.cat

FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 19:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:

-Diumenge 12h, Nou Sardenya: EUROPA JUVENIL - FC BARCELONA (17ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Tant Europa B com l'Europa femení no reprenen els respectius campionats de lliga fins el cap de setmana de l'11-12 de gener.

FOTO: Twitter P.E. Caliu Gracienc

Sí que hi hagut activitat al Nou Sardenya dissabte al matí pel que fa al partit benèfic de Reis. Al programa 'En Joc' de La Xarxa, en David Fleta n'ha parlat amb el responsable del veterans de l'Europa, Carles Anguela:

 FONT: La Xarxa