diumenge, 5 de gener del 2014

Masnou 0 - Europa 1; patiment, rècord... i campions d'hivern!

El fusell Javito ha marcat un gol per a la història (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'Europa ha aconseguit un triomf històric al camp del Masnou, que certifica el títol honorífic de campió d'hivern, i serveix per completar la millor primera volta de lliga en gairebé 107 anys d'història escapulada, establint un nou rècord de 41 punts. Els de Pedro Dólera s'han imposat per 0-1 amb gol del pitxitxi gracienc Javi Sánchez, en un partit marcat pel fort vent i el patiment de la 2ª meitat. L'equip trenca també amb la mala ratxa de 24 anys sense guanyar a fora en el primer partit de l'any, i la de 34 anys sense guanyar en l'estrena de l'any dues temporades consecutives. L'Europa manté 3 punts de marge sobre l'Ascó, i ja en té 7 de marge respecte a la cinquena plaça, la primera que queda fora de play-off: una plaça que ocupa el Cornellà, pròxim rival gracienc.

Com el convidat perepunyetes dels dinars familiars nadalencs, el vent ha volgut convertir-se en protagonista del partit des de bon inici. En aquestes condicions, i amb la dupla Cebri-Javi Sánchez al camp, l'Europa s'ha adaptat amb ofici i ha ensenyat la seva versió més pràctica i batalladora. La primera opció del partit ha estat per a l'ex-escapulat Èric Blasco, però San Rafa Leva ha tornat a ser avui un dels homes claus i ha abortat totes les opcions masnovines. El porter de l'Europa ha estat a punt, fins i tot, de marcar un gol, en un servei de porteria que ha anat guanyant metres per l'acció del vent i ha estat a punt de sorprendre a l'avui debutant amb el Masnou Pociello. Després dels intents de Camacho i Cebri, el gol ha arribat en l'últim minut de la 1ª meitat: Javito ha recollit una centrada de Rovira a l'àrea petita i ha afusellat la porteria local. Després d'una jornada sancionat, el davanter de l'Europa s'anotava així el desè gol de la temporada; tants com va fer el màxim golejador escapulat l'any passat (Camacho). L'Europa ja té el depredador del gol que li faltava. Una diana amb dedicatòria per al lesionat Alegre; bonic detall en un vestidor de bons amics...

FONT: Twitter Javi Sánchez

A la 2ª part, el vent ha desaparegut. Tot i que semblava que això esperonava al líder als instants inicials, el cert és que amb el pas dels minuts, el Masnou ha començat a guanyar terreny i presència a l'àrea gracienca. Moya ho ha provat en un xut creuat, i Geri ha tingut les dues millors opcions per als locals, però la primera l'ha refusat providencial Rafa Leva, i la segona l'ha rematat amb el cap per sobre del travesser, quan tothom semblava cantar ja el gol de l'empat. Al final, triomf patit, segon partit consecutiu sense encaixar, i líders a l'equador de la lliga amb 41 punts. La setmana vinent, la segona volta comença amb un partidàs al camp del Cornellà.

FONT: BTV Esports


FONT: FCF.cat

-Reaccions entrenadors (web oficial CE Europa)


Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa
-Web oficial CD Masnou

-Golcat
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-Passió Esportiva
-El Travesser

-L'Independent de Gràcia


Per cert, aprofitant el Torneig de Reis del que parlàvem a la prèvia, diversos veterans de l'Europa valoraven així a BTV la temporada del primer equip:

FONT: BTV Esports


Resultats Jornada 19:

FONT: FCF.cat

I aquest és el vídeoresum de la jornada que fa cada diumenge La Xarxa:

FONT: La Xarxa

Dels altres principals equips de l'Europa, l'únic que jugava era el juvenil de Divisió d'Honor, que ha patit una dura derrota 0-4 contra el líder Barça. Ara, els d'Angoy són onzens, 5 punts per sobre del descens.