divendres, 10 de gener del 2014

Prèvia Cornellà - Europa; escac a un rival directe

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Partidàs. Europa i Cornellà protagonitzaran dissabte a les 17h un dels xocs a priori més atractius que es poden veure ara mateix al grup cinquè de la Tercera Divisió. I, tot i que al principi de la lliga hauríem pensat que aquest seria un enfrontament clau entre els dos grans aspirants al títol, el cert és que l'equip gracienc afronta el partit amb molta més tranquil·litat de la prevista inicialment. Líder i campió d'hivern 52 anys després amb la millor primera volta de la història escapulada, el conjunt de Pedro Dólera arriba a la cita amb 7 punts de marge sobre el Cornellà (i, per extensió, sobre la zona de play-off, ja que els del Baix Llobregat són ara cinquens). És a dir, l'equip afronta sense urgències un partit que, en cas de triomf, deixaria a 10 punts més goal-average a un dels grans rivals en la lluita pel títol. Un altre dels grans alicients del matx: el cara a cara entre els dos killers de verds i escapulats: l'ex-Europa Óscar Muñoz (11 gols) i el seu substitut a l'equip gracienc Javi Sánchez (10 gols), que vol seguir situant-se entre els millors pitxitxis europeistes de la darrera dècada.

L'Europa arriba a aquest partit després de 218 minuts sense encaixar cap gol, i amb l'única baixa del lesionat Albert Alegre. La bona notícia és que el central Alberto (qui va marcar gols decisius en els dos últims enfrontaments contra el Cornellà) ja ha rebut l'alta mèdica, després de 2 mesos des de l'últim partit jugat, a Sant Feliu de Llobregat. La gran incògnita és si debutarà ja o no el defensa Albert Vivó, fitxat dimecres per l'Europa:

FOTO: CEEuropa.cat / Àngel Garreta

FOTO: BTV Esports

Estan apercebuts Alberto, Valderas, Rovira, Javi León i Cebri, i si veuen una targeta groga es perdrien el pròxim partit a casa contra el Santboià. El tècnic, Pedro Dólera, destaca la tranquil·litat amb la que afronta l'Europa aquest partit a Cornellà:


FOTO: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: 'Vamos, escapulados!'

Tot i tenir una de les millors plantilles de Tercera, enguany el Cornellà està patint força irregularitat en joc i resultats (la setmana passada va empatar el seu primer partit, després d'11 victòries i 7 derrotes). A reforços com els de Baruc, Óscar Muñoz, Cazorla, o Matamala, es van anar afegint durant la temporada altres futbolistes de molta qualitat com l'ex-Olot Enric Vallès, l'ex-Sabadell Juvenal, o l'ex-Badalona Pelegrí. Però tot i aquesta constel·lació de jugadors, l'equip de Jordi Roger no està trobant la regularitat necessària i està patint força en el vessant defensiu: i és que ja ha encaixat 25 gols, gairebé el doble que l'Europa (13). En canvi, els registres golejadors són els habituals (31 gols, els mateixos que l'equip gracienc).

Malgrat l'empat a última hora contra el Castelldefels de la passada jornada, el Cornellà passa per un bon moment: i és que abans havia empalmat 3 triomfs seguits, suma 16 punts dels últims 21, i no perd des del 24 de novembre (2-0 al Masnou). A casa ja ha derrotat a altres rivals de la zona alta com Ascó (3-1), Terrassa (2-1) i Montañesa (1-0), fet que indica de la dificultat del partit de dissabte.

De cara a aquest partit, Jordi Roger no pot comptar amb el lesionat Didi. També tenen molèsties físiques que els fan ser dubte fins a última hora Joel, Pelegrí i Pol Planas. En canvi, el tècnic del Cornellà recupera David Garcia després de complir un partit de sanció.


PRECEDENTS:


 FONT: Futbolme.com

La temporada passada l'Europa va patir una derrota molt injusta i cruel, després de ser superior tot i jugar 70 minuts amb un home més. Abans, però, les darreres visites a Cornellà havien estat força positives, i és que en els 7 precedents anteriors l'Europa no havia perdut.

 A nivell global d'enfrontaments a casa i a for a a Tercera, fins ara hi ha hagut 21 enfrontaments, amb un balanç de 7 victòries escapulades, 8 empats I 6 derrotes, 20 gols a favor, i 21 en contra.

(FONT: CD oficial Història i Estadística CE Europa)


A LA 1ª VOLTA:

Va ser el partit de debut de lliga, i això es va notar en el ritme i la qualitat d'un partit que va decebre una mica. Amb tot, l'Europa va estar molt seriós defensivament, i va tenir la sort de cara en moments claus: a l'últim minut de la primera part amb el gol d'Alberto, i en l'últim de partit, quan després d'una segona part on el Cornellà va ser millor, Alegre va forçar un clar penal que Javi Lara va transformar en el gol del triomf:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

MUNICIPAL, (Avgda. del Baix Llobregat, Cornellà de Llobregat),
Dissabte 11 de gener, 17h

10 euros General
5 euros Pensionistes, dones, i aficionats d'entre 18 i 25 anys acompanyats d'un soci del Cornellà
3 euros Joves d'entre 12 i 18 anys
Gratis socis Cornellà i equips del Baix Llobregat adscrits

FOTO: LaPremsaDelBaix.es


FONT: Google Maps


Tot i que habitualment el Cornellà juga els diumenges, el partit s'avança a dissabte per no coincidir amb l'Espanyol-R.Madrid de diumenge, ja que els dos estadis estan a tocar l'un de l'altre.


PARTITS JORNADA 20:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

-Dissabte 17:15h, Nou Sardenya: EUROPA JUVENIL - NÀSTIC (18ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 12h, Nou SardenyaEUROPA B - ALEGRIA (15ª jornada Quarta Catalana, grup 17)
-Diumenge 15:45hAEM LLEIDA - EUROPA FEMENÍ (13ª jornada Segona Divisió, grup 3)


FONT: CEEuropa.cat