dissabte, 11 de gener del 2014

Cornellà 1 - Europa 1; un puntàs!

El fusell ha estat suplent, però ha seguit marcant (FOTO: Àngel Garreta / Pinterest CEEuropa)

S'hauria pogut guanyar, però també s'hauria pogut perdre, i l'Europa ha acabat sumant un valuós empat en un dels camps més difícils de Tercera. L'equip de Pedro Dólera ha empatat 1-1 a Cornellà en l'últim sospir, però ha acabat perdonant en la darrera jugada, en el primer partit que aixeca aquesta lliga després d'anar perdent al marcador. Un partit on el Cornellà ha estat superior pel que fa a ocasions, però on l'Europa ha tornat a ser solvent i voraç, i ha dominat a la segona part. Un empat, doncs, agredolç, perquè hauria pogut ser un triomf que sentenciés un rival pel títol, però que augmenta l'avantatge sobre els verds en un punt més, el del goal-average (7+1). A més, l'Europa continuarà líder una setmana més amb el mateix avantatge (3 punts), però ara sobre la Montañesa, ja que l'Ascó ha perdut i queda a 4 punts. Per tant, el punt té encara més valor després de la jornada de diumenge.

L'Europa ha sortit al camp amb una samarreta d'ànims al lesionat Albert Alegre, i amb un equip amb novetats: el nou fitxatge Vivó s'ha quedat a la grada encara, el ja recuperat Alberto ha tornat a jugar 2 mesos després, i Cebri ha estat titular en detriment de Javi Sánchez. El pitxitxi escapulat s'ha quedat en una banqueta de luxe, on també hi havia homes que serien titulars en qualsevol equip de Tercera: Cano, Diego, Charly Ruiz i Eloi. El Cornellà ha sortit amb força, i ja al primer minut, Juli ha obligat a intervenir al porter escapulat Rafa Leva. A la segona, els locals s'han avançat a la sortida d'un córner, en què Pelegrí ha aprofitat un embolic per fer l'1-0. A l'Europa li ha costat sentir-se còmode, i a la primer part només ha creat una ocasió clara, en una rematada de cap de Camacho que ha sortit fregant el pal.

A la segona meitat, l'Europa ha agafat la batuta del partit i el Cornellà ha tingut ocasions per sentenciar a la contra, en rematades de Pep Caballé, Juli o l'ex-escapulat Óscar Muñoz, que ha estavellat una pilota al travesser. Dólera ha mogut fitxa i ha posat pòlvora i jugadors de refresc al davant: Javi Sánchez,  i Charly Ruiz i Diego. L'extrem ha tingut una ocasió molt clara sol al segon pal, i a 3 minuts del final, ha fet una gran jugada per l'esquerra com el dia del Santfeliuenc, que ha acabat d'idèntica manera: el fusell Javito posa el cap i la posa a dins per onzena vegada aquesta lliga: 1-1, i deliri de jugadors, tècnics, i una afició fidel que no ha parat d'animar en tot moment, en un partidàs que també ho ha estat pel gran ambient a la graderia. L'èxtasi hauria pogut arribar en l'última jugada del partit, quan Javi Sánchez i Diego han perdonat una contra increïble sols davant el porter. Al final, 1 punt que haurien pogut ser 3, però que també hauria pogut ser-ne cap. L'Europa continua líder per setena jornada consecutiva, i diumenge vinent rebrà el Santboià.

FONT: BTV Esports

FONT: La Xarxa

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En el programa de diumenge al matí, a l'En Joc' de La Xarxa han parlat amb Javi Sánchez sobre el partit, el gol i la increïble jugada final del partit (minut 32 del player):

I aquestes són algunes de les valoracions dels tècnics, Pedro Dólera i Jordi Roger, en les rodes de premsa posteriors:

-I aquí altres declaracions dels tècnics, al web oficial de l'Europa.

Així ho han vist:

Resultats Jornada 20:

Pel que fa als altres equips principals de l'Europa, els nois del B han golejat 5-1 l'Alegria en partit endarrerit, i continuen líders amb 34 punts, 1 més que l'Olympia; victòria del juvenil de Divisió d'Honor 1-0 sobre el Nàstic de Tarragona, que deixa els escapulats en la 11ª plaça amb 22 punts, amb 8 de marge sobre el descens. I les noies han empatat 1-1 al camp de l'AEM Lleida, i queden cinquenes amb 21 punts.