dijous, 9 de gener del 2014

Javi Sánchez, a 2 gols dels millors pitxitxis escapulats de l'última dècada

Quan va fitxar a l'estiu, l'afició escapulada tenia l'esperança que Javi Sánchez fos l'home-gol que li va faltar a l'equip l'any passat respecte als grans rivals pel títol, Olot i Cornellà. I el cert és que, de moment, el davanter escapulat està responent amb gols a les espectatives de socis i seguidors. Com apuntàvem a la crònica del Masnou-Europa del passat diumenge, en només mitja lliga 'el fusell' ja ha igualat la xifra de 10 gols que va fer en tota la temporada passada el llavors pitxitxi escapulat, Roberto Camacho. I ara el 'killer' de l'equip gracienc té al davant altres reptes que, si tot va bé, poden resultar assequibles: per exemple, Javito està a només 2 gols d'igualar la millor xifra de gols aconseguida pels millors pitxitxis escapulats de l'última dècada; concretament, Albert Martínez (la temporada 2006-2007) i Àngel López (la 2008-2009) van ser pitxitxis de l'Europa aquelles temporades marcant 12 gols. A més, Javi Sánchez està a només 1 gol d'igualar la xifra màxima de dianes aconseguides pels pitxitxis escapulats en l'era Dólera: concretament, 11 gols van ser els que van aconseguir Simón la temporada del debut del tècnic de l'Europa (2009-2010), i també els que van marcar l'any següent Cebri i Segalés.

Un altre repte per al golejador de l'Europa a la segona volta de la lliga pot ser entrar en el top-10 de millors pitxitxis escapulats de la història. Segons revela el completíssim estudi del web oficial de l'Europa realitzat per l'Àngel Garreta, Xavi Vidal i Agustí Tenllado, el llistó per entrar en aquest club selecte es troba en els 21 gols marcats per Gil (temporada '69-'70), Sagrera ('77-'78) i Escribano ('86-'87). Més difícil ho tindrà el davanter badaloní de l'Europa per arribar a les xifres del millor pitxitxi gracienc a Tercera (Castellanos, amb 29 gols la temporada '56-'57) i les del millor de la història (Mauri, amb 34 dianes a Regional A la campanya '50-'51).

FONT: CEEuropa.cat (Estudi d'Àngel Garreta, Xavi Vidal i Agustí Tenllado)


Per cert, Javi Sánchez ha estat protagonista aquesta setmana d'una de les històries de 'Les 10 Vides de La Tercera', que escriu Roger Sánchez a Golcat.com