dimecres, 8 de gener del 2014

L'Europa fitxa al defensa del Prat Albert Vivó

L'excapità de Gavà i selecció CatUEFA deixa el Prat per venir a l'Europa (FOTO: FCF.cat)

Els Reis Mags han arribat amb uns dies de retard al Nou Sardenya, però ho han fet amb un gran regal. El defensa central Albert Vivó és el primer reforç d'hivern de l'Europa, i demà dijous començarà a entrenar ja amb els seus nous companys. Vivó (que farà 28 anys al febrer) s'ha trobat aquest migdia amb el tècnic Pedro Dólera per signar amb el conjunt gracienc, un cop desvinculat del que era el seu club actual, el Prat de Segona Divisió B. El central havia signat pel conjunt potablava el passat estiu, però només havia disputat 376 minuts en 6 partits disputats (3 com a titular). Ja a l'estiu el cos tècnic escapulat s'havia interessat per ell, però les millors condicions econòmiques que li donava el Prat i el fet de jugar a una categoria superior van impossibilitar la incorporació. Ara, però, Vivó arriba a l'Europa amb una idea entre cella i cella: ajudar a l'equip gracienc a jugar novament el play-off d'ascens.

FOTO: cfgavà.blogspot.com

Capità i home clau al Gavà a les 3 últimes temporades (segons explica el blog de Havok, va jugar 109 partits de 114 possibles), també va ser el penúltim capità de la selecció catalana amateur, inclosa la darrera Copa de les Regions UEFA (just abans que l'escapulat Àlex Cano). Iniciat al futbol base del Barça i San Gabriel, va jugar al juvenil del Cornellà, on va debutar a Tercera Divisió. Després de passar per Sant Andreu i Miapuesta Figueres a Segona B, o d'altres equips com Margaritense, Granollers o Blanes, es va convertir en titular indiscutible a la Pobla de Mafumet. Des d'allà va marxar al Gavà d'Albert Poch, i l'estiu passat va signar pel Prat. Es tracta d'un defensa central amb bona sortida de la pilota i joc aeri, jerarquia i disciplina tàctica, i que també pot jugar de migcentre. Una peça polivalent i experimentada que permetrà diverses solucions i alternatives defensives al líder de Tercera, i un salt de qualitat en el fons d'armari escapulat que provocarà l'augment de la sana competència amb els seus nous companys.

Vivó pot no ser l'únic reforç del mercat d'hivern que arribi a Gràcia. Com ja havíem explicat en diverses ocasions, la idea inicial era buscar un jugador d'atac (preferiblement un home de banda) per cobrir la marxa a mitja temporada de Cristian Del Moral; però la desafortunada lesió d'Albert Alegre que el tindrà uns mesos de baixa ha fet replantejar-se aquesta opció al cos tècnic; així, no cal descartar l'arribada d'un lateral que cobreixi l'absència d'Alegre. Això sí, sempre i quan el mercat oferís un jugador realment interessant, i tenint en compte també que el pressupost del primer equip no dóna molt més marge per a incorporacions costoses.

 Aquest és el vídeo que han fet els companys de BTV Esports: