dissabte, 14 de desembre del 2013

Rapitenca 1 - Europa 1; punt de líder

Guzmán ha fet el seu segon gol en aquesta lliga (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Un punt per assegurar-se el lideratge; aquest és el botí que s'endú l'Europa d'un camp tan difícil com el de la Rapitenca, per bé que haurien pogut ser 3. Tot i avançar-se en el marcador a la segona part amb gol de Guzmán, els de Pedro Dólera han encaixat l'empat acte seguit, i al final, qualsevol dels dos s'hauria pogut emportar el triomf. Però ja diuen que si no pots guanyar un partit, és important no perdre'l. Tornar a sumar, assegurar-se el lideratge, i haver recuperat a jugadors lesionats com Rafa Leva o Diego són les millors notícies d'un partit en què l'equip ha homenatjat al desaparegut directiu Josep Maria Romero amb un minut de silenci i braçals negres.

Les nombroses baixes han fet que León acompanyés Cano al centre de la defensa i Rovira hagi hagut de fer de lateral. L'Europa ha sortit molt fort, però els fantasmes de l'últim partit han sobrevolat La Devesa, quan al minut 3, Charly Ruiz ha estavellat una pilota al travesser. Els escapulats han dominat el partit en aquesta primera meitat, però sense un allau d'oportunitats. Amb tot, la pròpia porteria (que avui tornava a defensar Rafa Leva després de la seva lesió) tampoc ha passat grans ensurts, tret d'una falta de Texidó aturada pel porter gracienc i un u contra u que Pol Bladé ha rematat desviat.

Només començar la segona part, el partit semblava posar-se de cara per a l'Europa: als 35 segons, Charly Ruiz ha tornat a posar a prova al porter local, i al minut 5, un xut des de fora de l'àrea de Guzmán, ha rebotat en un defensa i ha superat Damià. Semblava que la sort que va faltar contra el Palamós pagava el deute amb l'Europa, però només 2 minuts després, una manca d'entesa entre els defenses graciencs han deixat sol Raul Texidó, que ha empatat l'enfrontament. A partir d'aquí, el partit ha embogit, i els dos equips han tingut opcions per endur-se els 3 punts: l'Europa, amb una rematada alta de Javi Sánchez (qui ha vist la cinquena targeta i es perdrà el partidàs de diumenge contra el Terrassa), o una altra de lluny de Javi Lara que ha aturat el porter; la Rapitenca, amb faltes i jugades a la contra, com una acció final en què Cano ha vist targeta groga i els locals han reclamat la vermella.

Al final, un empat que garanteix que l'Europa acabarà líder en solitari una jornada més, ja que ara mateix té 35 punts, i l'Ascó 34, després de guanyar diumenge 0-4 a Vilassar. Si els escapulats guanyen els dos partits que queden de la 1ª volta, pulveritzarien el récord de 39 punts a l'equador de la lliga aconseguit l'any passat.

FONT: BTV Esports

FONT: La Xarxa

FONT: FCF.cat
Resultats Jornada 17:

Aquí teniu el videoresum de cada diumenge al vespre a La Xarxa:

FONT: La Xarxa (Roger Sánchez)

En un altre partit jugat dissabte a la tarda, derrota molt dolorosa de l'Europa juvenil, que ha caigut 8-0 a Cornellà. Diumenge, les noies de l'Europa femení han golejat 4-0 l'Oscenses i són cinquenes, mentre l'Europa B ha empatat 1-1 amb el Meridiana, i continua líder, amb 4 punts d'avantatge però 1 partit més que l'Olympia.