divendres, 4 d’octubre del 2013

Prèvia Europa - Pobla Mafumet; guanyar o guanyar

Després de 3 derrotes seguides, el partit del pròxim diumenge es conjuga en imperatiu per a l'Europa, i la dicotomia és clara: guanyem o guanyem. Tot molt fàcil sobre el paper, és clar, però gens ni mica a sobre la gespa, en una lliga tan competitiva i igualada com aquesta Tercera Divisió. Sigui com sigui, i tot i que en les 3 desfetes l'equip de Pedro Dólera va poder puntuar, equip i afició necessiten tornar a sumar de 3 en 3 per oblidar ja aquesta mala ratxa i no perdre pistonada amb els equips que precedeixen als graciencs a la classificació. Recuperar la punteria de cara a porteria (només 1 gol, i de penal, en els darrers 282 minuts), i la solidesa defensiva (5 gols rebuts en els 3 darrers partits) són les assignatures pendents a resoldre de manera més immediata. Serà un partit, a més, on l'afició escapulada mirarà amb lupa al col·legiat Cristian López Carballo, després dels 2 pol·lèmics arbitratges rebuts per l'Europa en les dues darreres jornades, amb 3 expulsions en contra i 2 gols legals mal anul·lats en moments claus dels respectius partits.

La bona notícia de cara a aquest partit és que Pedro Dólera recupera el sancionat Cano. Tot i que ha complert també la seva sanció, no torna encara Marc Esteban, per culpa d'un pinsament al nervi ciàtic. El migcampista serà l'única baixa del conjunt gracienc, després del retorn del lesionat Cebri diumenge passat a Manlleu. El davanter escapulat ha explicat a BTV les seves sensacions:

FONT: BTV Esports

Com la setmana passada, serà el segon entrenador Dani Contreras qui dirigirà l'equip des de la banqueta, ja que Dólera complirà el segon i últim partit de sanció per l'expulsió contra el Cerdanyola. L'entrenador de l'Europa valora així el partit de diumenge (als 38"):

FONT: BTV Esports

EL RIVAL:

Emaná va fer un golàs amb aquest xut des de la frontal a Gavà (FOTO: facebook CF Gavà)

La Pobla de Mafumet que visitarà diumenge el Nou Sardenya poc té a veure amb l'equip que va guanyar a Gràcia ara fa 4 mesos, en l'última jornada de la lliga anterior. L'equip d'Iván Moreno va perdre homes importants com Toni Cunill, Oribe, Marc Vernet, Castarnado o el golejador Fran Carbià. Entre els moltíssims fitxatges que ha fet el filial del Nàstic, homes com Gonzalo Diego (Empoli), Jordi Roca (Terrassa), Miki Ramírez (Prat), 'Bicho' (Xerez B) o Stephane Emaná (Xerez). Entre els que queden de l'any passat, el porter Alberto Varo, Aitor Casas, Bueno o Abel Rita. A les darreres hores, Elisandro López ha deixat l'equip, que ha incorporat al lateral esquerre del Sanluqueño Javi Iglesias.

Per ara, la Pobla està rendint per sota de les últimes temporades, tot i que sembla que a les darreres jornades ha començat a reaccionar. En 7 jornades ha sumat 8 punts i ocupa la 12ª plaça de la classificació, amb un balanç de 2 victòries, 2 empats i 3 derrotes, amb només 4 gols marcats, però també només 4 gols encaixats. És a dir, té un problema amb el gol (equip menys golejador, juntament amb Masnou, Grama i Santboià), però alhora, és el segon equip més sòlid de la lliga, només superat pel líder Montañesa (2 gols encaixats).

De cara a aquest partit, Iván Moreno no pot comptar amb els lesionats Miki Ramírez i Marc Durán. Finalment tampoc hi serà el camerunès Emanà, per molèsties al tendó rotulià. El tècnic de la Pobla recupera Joaki, després de sanció, i al porter suplent Aleix Manzano, que en l'últim partit havia anat convocat amb el Nàstic.

Aquest és el videoresum del partit que la Pobla va guanyar a Gavà:


FONT: Gavà TV


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme

La Pobla de Mafumet és d'aquells equips que ens tenen presa la mida al Nou Sardenya: 6 visites al Nou Sardenya en la Tercera Divisió, només 2 triomfs escapulats pels 4 dels tarragonins. La victòria més contundent va ser al 2010, en un 3-0 amb 2 grans gols de Gatell. L'any passat, una Pobla extramotivada tot i no jugar-se res a nivell esportiu, va aigualir l'última jorrnada a un Europa que encara tenia minses opcions de ser campió:

FONT: Hemeroteca Mundo Deportivo

FONT: BTV Esports

A nivell global en totes les competicions a fora i a casa, dels 14 enfrontaments l'Europa n'ha guanyat 6, ha empatat 1 i n'ha perdut 7, amb 23 gols a favor i 19 en contra (FONT: CD oficial història i estadística CE Europa)


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 6 octubre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 8:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS DEL CE EUROPA:

-Diumenge 12h, Torres de Palau: GIRONA - EUROPA JUVENIL (5ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 17h, Complex La Guineueta: GUINEUETA - EUROPA FEMENÍ (4ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 18:30h, Nou Sardenya: EUROPA B - BARCINO DRAGONS (3ª jornada Quarta Catalana, grup 17)

FONT: twitter @EuropaBase