dilluns, 7 d’octubre del 2013

Europa, 4 - Pobla Mafumet, 1; pas endavant

L'Europa ha estat un bloc compacte amb un revulsiu de luxe: Cebri (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

L'europeisme torna a somriure. Després de 3 derrotes consecutives, l'equip de Pedro Dólera ha dissipat qualsevol ombra de dubte amb un dels partits més complets de la temporada. La golejada final pot enganyar, i és que sobre el camp el conjunt gracienc no ho ha tingut gens fàcil davant una Pobla de Mafumet valenta i ambiciosa. Però el cert és que l'Europa avui ha recuperat sensacions amb un partit on ha recuperat solidesa defensiva, estripada atacant, intensitat i una agressivitat perfectament personificada en la figura de Cebri, que en els 25 minuts de retorn al Nou Sardenya ha estat el revulsiu perfecte per acabar de tancar un partit que havia començat molt bé però que s'havia complicat en la segona meitat. 

De seguida hem vist que avui ens divertiríem. Al primer minut, Juanito s'ha quedat sol davant Rafa Leva, però afortunadament ha rematat fora. I pràcticament a la següent jugada, l'Europa ha fet la primera esgarrapada al seu rival: servei de falta des de l'esquerra de Charly Ruiz i apareix, qui si no?, Àlex Cano per rematar amb el cap al fons de la xarxa. De seguida, falta lateral des de l'esquerra de Jordi Roca, que llença directament al primer pal i provoca una sensacional aturada de Rafa Leva sobre la mateixa línia de gol (per bé que el jugador de la Pobla ha reclamat que la pilota havia entrat). Gairebé sense temps per reaccionar, un elèctric Diego arriba a la línia de fons i la posa al primer pal, on la rateta Rovira aprofita l'errada del defensa per marcar amb l'esquerra a la mitja volta i fer el seu primer gol en aquesta lliga. Un Europa molt intens ha cedit una mica de terreny a una Pobla perfectament conduïda per Jordi Roca i Bicho, però que gairebé no han tornat a posar a prova a Rafa Leva en la 1ª meitat (tret d'una jugada en que el porter de l'Europa ha sortit fora de l'àrea i ha driblat a un rival abans de rebutjar amb contundència).

Només començar la segona part, el partit ha tornat a fer un petit tomb: al minut 6 de la represa, penal de Guille sobre Bueno, que transforma el mateix jugador de Pobla. Els tarragonins han avançat línies i s'han fet amb la possessió de la pilota, generant incertesa en l'afició del Nou Sardenya: no perquè hagin tingut ocasions de gol, però sí perquè el marcador estava molt ajustat i l'empat podia arribar en qualsevol moment. El partit, però, s'ha acabat d'assegurar amb els moviments des de la banqueta (o des del seu costat, on Pedro Dólera ha seguit el partit a la grada): Valderas ha reforçat el mig del camp, i Cebri i Camacho han reinjectat agressivitat i talent a la recta final del partit. Al minut 75, Guille Ramón ha estat a punt de fer un dels gols de l'any, quan ha marxat de 4 jugadors a base de driblings i croquetes i s'ha plantat sol davant Aleix, que ha evitat el gol estirant la cama. I als darrers 5 minuts, ha arribat el show Cebri: en el seu primer partit al Nou Sardenya des del 18 de novembre de l'any passat, ha regalat dos gols als seus companys a base d'agressivitat i empenta: primer, en una jugada per l'esquerra en què ha aguantat les faltes dels rivals per posar-la al segon pal, on Guzmán ha aparegut per estrenar-se com a golejador en aquest campionat. I al 88, superant la defensa amb força per la dreta i posant-li la pilota a Camacho per que definís a plaer amb un toc suau de qualitat (també primer gol de la lliga per al gadità). Golejada, pinya de tot l'equip, crits de "Cebri, Cebri" des de la grada, i cinquena victòria en 8 jornades, que deixen l'equip 6è amb 15 punts, ara a només 5 del líder Montañesa. La setmana vinent, comença un autèntic 'Tourmalet' en el calendari, amb la visita a Figueres, just abans de rebre l'Ascó i desplaçar-se a Rubí.

FONT: BTV Esports


FONT: FCF.cat


Zona Mixta:

En acabar el partit, hem parlat amb l'avui entrenador escapulat, Dani Contreras, en el seu últim partit al capdavant de la banqueta abans del retorn del sancionat Pedro Dólera:




I aquest és el recull de declaracions dels tècnics en roda de premsa que publica sempre el web de l'Europa.

Així ho han vist:

-Web oficial CE Europa

-Golcat.com
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya.com
-Passió Esportiva
-El Travesser

-L'Independent de Gràcia
-EsportsdelCamp.cat


Resultats Jornada 8:

FONT: FCF.cat

I aquí teniu el videoresum amb els gols de la jornada que prepara cada diumenge La Xarxa:

FONT: La Xarxa


Per cert, que aquest ha estat un cap de setmana prou rodó per als principals equips de l'Europa: a banda del primer equip masculí, també ha guanyat el femení per 0-4 al camp de la Guineueta, i se situa colíder, empatat amb l'Aem i l'Estartit. Tercera victòria consecutiva del juvenil, 0-2 a Girona, i l'equip escapulat ja se situa cinquè a 4 punts del líder Barça; el partit de l'Europa B no s'ha jugat per incompareixença del rival, i de moment seria tercer amb 6 punts, a 3 del líder Olympia.