dilluns, 21 d’octubre del 2013

Europa 2 - Ascó 1; jornada rodona

Cano ha tornat a volar més alt que ningú per fer el segon gol de l'Europa (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa)

Victòria contra un rival directe, i derrotes de 3 dels altres 4 equips que estaven per sobre a la classificació. Qualsevol europeista hagués signat que aquesta jornada que, a priori, podia ser tan delicada, se solventés d'aquesta manera. I el cert és que l'equip de Pedro Dólera ha passat amb nota l'examen d'accés al que ens referíem a la prèvia del partit: i és que amb el triomf sobre l'Ascó i les derrotes de Rubí, Montañesa i Cornellà, l'Europa es planta a la jornada prèvia a la visita al camp del líder a només 3 punts de la primera plaça, i a 1 de la zona de play-off.

El partit ha complert sobradament les expectatives. L'Europa ha començat molt bé, amb una doble ocasió de Rovira i Diego, però també amb una mala notícia: la cinquena targeta groga de Javi Lara, que es perdrà el partit al camp del líder Rubí. Al minut 17, primera jugada pol·lèmica del partit: centrada per l'esquerra d'un omnipresent Diego que talla Sangrà, aparentment amb una mà involuntària; sincerament, en directe m'havia semblat que la tallava amb el cul, així que puc arribar a entendre que l'àrbitre no ho hagi vist. Quan semblava que l'Ascó estava començant a espavilar, l'Europa ha donat el primer cop d'efecte al minut 29: passada llarga de Cano cap a Javi Sánchez, que supera la defensa per velocitat i al porter Chiné amb un toc suau amb peu dret. Només 10 minuts després, segon cop: Javi Sánchez pressiona un defensa rival a la línia de fons i força un córner que llença amb l'habitual precisió Javi Lara, posant-la al primer pal per que Cano remati de cap al fons de la xarxa.

Amb el 2-0, el tècnic de l'Ascó Miguel Rubio ha mogut fitxa al descans, i ha fet entrar PereSergi Moreno, que ha aportat moltíssima gospira a l'atac tarragoní. Canadell ha posat a prova Rafa Leva al minut 5 de la represa, i només 2 després, Alegre ha salvat el 2-1: Sergi Moreno dribla al porter escapulat, fa la passada de la mort a Virgili ja sense porter, però el lateral esquerre de l'Europa es llença al terra i destorba la rematada, que acaba topant al pal. Genís, amb aturada de Leva, i Pere, que ha rematat fora, han continuat agobiant la defensa escapulada, i Dólera ha fet un doble canvi que ha semblat donar una mica d'aire l'equip gracienc davant la pressió de l'Ascó: Cebri i Valderas han donat sortida i força a l'equip, però el partit encara no estava encarrilat: al minut 76, gol anul·lat als visitants per un fora de joc de Denis Coch que semblava força clar, i només dos minuts després, ha arribat l'habitual ai, ai, ai al Nou Sardenya: pilota llarga, control espectacular de Sergi Moreno, que remata creuat amb l'exterior del peu dret i fa el 2-1. Tot i el patiment pel marcador ajustat, el cert és que les millors ocasions d'aquí al final han estat per a l'Europa: per exemple, en un u contra u en què Cebri s'ha fet una autopassada massa llarga, una altra jugada similar de Camacho (que havia entrat al minut 73), o una falta directa lateral de Cebri. Per cert, que el davanter escapulat ha estat objecte d'un penal clamorós al minut 85 per un forta empenta, però inexplicablement l'àrbitre no l'ha xiulat. I ja en van...

Amb el triomf i les derrotes dels rivals, l'Europa fa un salt en les seves aspiracions i se situa cinquè amb 19 punts, a només 1 del Terrassa i l'Ascó (que marquen zona de play-off), i a 3 del líder Rubí, a qui visitarem diumenge vinent.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

En acabar el partit, Pedro Dólera valorava el triomf davant un rival directe i en una jornada on han punxat tants equips de la zona alta:

I també hem reunit els dos golejadors escapulats, Javi Sánchez i Álex Cano, en una conversa conjunta sobre el partit, la lliga, i la pròxima visita a Rubí, molt especial per al pitxitxi gracienc: