dijous, 1 de desembre del 2016

Els insults a l'Europa al derbi, castigats... amb 111 euros

Multa simbòl·lica al Sant Andreu pels insults premeditats i repetits al derbi
(FOTO: Mark Splah Foto)

Després de pol·lèmiques, enrenous i discusions infantils arran del derbi del passat diumenge, a les últimes hores hem conegut que la Federació Catalana de Futbol ha imposat una multa econòmica al Sant Andreu "per produir-se incidents lleus per part dels seus seguidors (art. 110 i 52.5)". Tot el que sigui perseguir la intolerància, porti la bufanda que porti, hauria de ser una notícia a priori positiva, per bé que la simbòl·lica quantitat sembla més un gest de cara a la galeria que una sanció real, exemplar ni proporcionada a la gravetat dels fets: i és que la multa al club andreuenc pels 'Puta Europa' premeditats i repetits més de 90 minuts per part d'un sector molt determinat de l'afició andreuenca és de... 111'19 euros. 

Com ja us vam explicar a la crònica del partit, a diferència dels dos derbis de la passada temporada, diumenge l'àrbitre del partit sí va reflectir aquesta incidència a l'acta del partit, i això ha servit per que la Federació Catalana de Futbol hagi decidit imposar aquesta multa. A l'Europa han rebut la notícia amb indignació, entenent que no és el millor missatge que se li pot enviar al futbol català en el context de campanyes antiviolència com 'Zero Insults a la Grada'.

FONT: FCF.cat


DENIS COCH, SANCIONAT AMB 1 PARTIT PER ACUMULACIÓ DE TARGETES

Denis va veure la cinquena groga diumenge i es perdrà el partit a Granollers
(FOTO ARXIU: 'Vamos, escapulados!')

El derbi de la passada jornada tindrà encara una altra seqüel·la de cara a l'importantíssim partit de diumenge vinent a les 12h a Granollers: Denis Coch va veure la cinquena groga i es perdrà el partit per acumulació de targetes. El Comitè de Competició l'ha sancionat amb un partit, que haurà de complir a terres vallesanes. Tampoc podrà per sanció Javi Navarro, a qui encara li falten 3 partits dels 4 que va rebre de càstig per la vermella a Terrassa. Les bones notícies seran els retorns de Rojas i Joel Marín, que van complir cicle de targetes davant el Sant Andreu. 


BOISON S'AFEGEIX A LES BAIXES DEFINITIVES DE SIELVA I JORDI CANO

El porter no segueix a la disciplina de l'Europa
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

No està sent la millor de les temporades al Club Esportiu Europa pel que fa a planificació esportiva. Aquesta setmana hem conegut que Boison deixa el conjunt gracienc per decisió tècnica. La recuperació de Fer després del seus problemes de pubàlgia, més el conseqüent fitxatge de Moha per suplir aquella baixa, han acabat deixant sense lloc al porter balear. Els tècnics prefereixen alliberar-lo i que tingui oportunitat de buscar minuts en un altre equip. Boison ha disputat 8 partits de lliga (7 com a titular), i un total de 638 minuts. 

Boison és ja el cinquè fitxatge estiuenc de l'Europa que deixa el club a mitja temporada: abans també van posar fi precipitadament a la seva curta trajectòria a Gràcia Durán i Gallego (en tots dos casos, sortides amb pol·lèmica), a més de Jordi Cano (recentment fitxat pel Castelldefels) i Óscar Sielva (que havia arribat amb la temporada començada i va dir adéu la setmana passada). A banda, hem d'afegir la dimissió del tècnic Albert Poch, i els fitxatges amb la temporada començada de Gonzalo, Sielva, Dani Márquez, Javi Navarro, Moha i, la setmana passada, Gueri. Molta autocrítica a fer en aquest aspecte.