divendres, 23 de desembre del 2016

Convocades oficialment les eleccions per al 29 de gener

FONT: CEEutopa.cat

L'Europa ha convocat oficialment les eleccions a la presidència del club per al pròxim 29 de gener de 2017, coincidint amb la visita de l'Olot al Nou Sardenya. Els socis escapulats començaran a rebre a partir d'avui divendres una carta del club amb la convocatòria oficial, i tot el calendari electoral. El pròxim dimarts 27 de desembre, tots els socis estan convocats a les 19:30h la sala de premsa del Nou Sardenya, on es farà el sorteig dels membres de la Junta i la Mesa Electoral. Aquests dos instruments seran constituïs divendres 30. Des de dissabte 31 de desembre fins dijous 5 de gener es publicarà el cens electoral a les oficines del club al carrer Secretari Coloma 140, i es podran fer reclamacions al respecte en cas d'incorreccions. Un cop resoltes (entre divendres 6 i diumenge 8 de gener), s'obrirà el termini de presentació de candidatures a la presidència, entre dilluns 9 de gener i dilluns 16, a les oficines del club. Dijous 19 a les 19:30h es proclamaran oficialment les candidatures a la sala de premsa del Nou Sardenya, i el dia següent començarà la campanya electoral, que durarà fins divendres 27 de gener. Dissabte serà dia de reflexió, i diumenge 29 de gener, la votació.

Com explicàvem els últims dies, aquestes seran les terceres eleccions a la presidència del club des de l'abolició de la dictadura franquista. L'any 1984, Joaquim Canillo es va imposar a Josep Castro per 271 vots a 59; i l'any del centenari, al 2007, Guillaume De Bode va guanyar-les davant José González, per 249 vot a 150. En tots els altres casos, la presentació d'una única candidatura o els pactes de consens van evitar nous comicis. Les de 2017, doncs, seran les terceres eleccions de l'era moderna al club gracienc. 


PRINCIPI D'ACORD PER A UNA LLISTA CONJUNTA ALTERNATIVA

Carles Balagué i Víctor Martínez, únics precandidats que ja han fet pública la intenció de presentar-se a les eleccions
(FOTO: twitter Caliu Gracienc)

Precisament, l'Independent de Gràcia publica avui divendres la notícia d'un principi d'acord entre les dues precandidatures que fins ara han anunciat la intenció de presentar-se a les eleccions: Arrels Europeistes, amb Víctor Martínez al capdavant, i el cineasta Carles Balagué. Segons explica l'Independent, tots dos es van reunir el passat dimecres a la nit al despatx de Balagué, per tal de consensuar una precandidatura conjunta que no divideixi el vot dels socis que vulguin un canvi respecte a l'actual directiva. L'acord queda a expenses que Balagué traslladi la proposta d'Arrels al seu equip de treball, i aquest doni el vistiplau definitiu. 

L'actual president, Guillaume De Bode, encara no ha anunciat que optarà a la reelecció
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

De la seva banda, l'actual president Guillaume De Bode encara no ha anunciat públicament la intenció de presentar-se a la reelecció, però si no hi ha cap sorpresa, s'espera que ho faci pròximament.