dimecres, 28 de desembre del 2016

De Bode no es presenta i l'exalcalde Trias serà el precandidat continuïsta

L'exalcalde Xavier Trias pren el relleu de Guillaume De Bode i serà el precandidat continuïsta a les eleccions
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Ho va insinuar fa unes setmanes en una entrevista a l'Independent de Gràcia, i ja ho ha decidit: després de dies de reflexió a Holanda aprofitant les vacances nadalenques, el fins ara president de l'Europa Guillaume De Bode ha decidit posar punt i final a la seva etapa al capdavant del club gracienc, i no es presentarà a les eleccions a la presidència del pròxim 29 de gener. Després de gairebé 10 anys com a president escapulat, el desgast i la fatiga han estat claus per prendre aquesta decisió de fer un pas al costat. 

Trias és un habitual als partits del Nou Sardenya
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Abans de marxar, De Bode ha volgut lligar la figura que doni continuïtat al seu projecte, i ha triat un home de la seva confiança: l'exalcalde de Barcelona Xavier Trias. Tot un habitual als partits del Nou Sardenya o a la vida social de la Vila de Gràcia (com enguany a la comitiva de l'Europa a la festa de Sant Medir), i que sempre ha manifestat públicament l'estima pel club gracienc. El fet que sigui una persona de pes en la vida política de Barcelona també ha estat un punt molt favorable per considerar-lo el precandidat ideal per posicionar l'Europa entre les institucions de la ciutat barcelonina.

De Bode i Trias han estat treballant intensament en els últims dies per definir la hipotètica successió, en cas que aconsegueixi el suport social per convertir-se primer en candidat i, posteriorment, president. Per començar, ja han decidit que l'eslògan electoral si supera el tràmit de les signatures serà 'Trias-Europa?'. En l'àmbit esportiu, aprofitant la bona relació de l'exalcalde amb l'Espanyol, s'està negociant la incorporació d'un davanter de la cantera perica per reforçar l'atac del primer equip de l'Europa. I en l'àmbit social, recuperant la intenció manifestada mesos enrere de recuperar una seu del club al cor de Gràcia per potenciar-ne la presència a la Vila, han lligat també ja l'espai on s'ubicarien aquestes noves oficines: el Banc Expropiat de Travessera de Gràcia amb c/Mare de Déu dels Desamparats.

El Banc Expropiat seria la seu social de l'Europa a la Vila de Gràcia si Trias guanya les eleccions
(FOTO: 'Vamos, escapulados!')