divendres, 24 de gener del 2014

Prèvia Gavà - Europa; partit per reivindicar-se

Javi Lara, marcant de penal en l'1-3 a La Bòbila de la darrera temporada (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Després del mal regust de boca que va deixar el partit de diumenge passat davant el Santboià, l'Europa buscarà al camp del penúltim classificat reaccionar amb bon joc i 3 punts més per refermar la condició de líder. Davant d'un dels rivals que millor juga al futbol de la categoria, i en una superfície poc habitual com la gespa natural, els de Pedro Dólera volen recuperar sensacions i demostrar que el darrer partit només va ser un mal dia que li pot passar a qualsevol.

De cara a aquest partit, l'única baixa és la del lesionat Alegre. La gran novetat podria ser el debut d'Albert Cuadras, el segon dels reforços d'hivern. El primer, Albert Vivó, va debutar amb gol la setmana passada, i viurà un partit molt especial contra el que va ser el seu equip les 3 darreres temporades. No debutarà encara el tercer i últim fitxatge, l'extrem eivissenc Aitor Ramírez, que tot just porta unes hores com a nou jugador escapulat, ja que va ser presentat dijous al vespre:

FONT: BTV Esports

L'equip no té baixes per sanció, però fins a 6 jugadors es perdrien el pròxim partit contra el Castelldefels si veuen diumenge una targeta groga: Javi Lara, Valderas, Alberto, Javi León, Camacho i Cebri. Això sí, si la veuen diumenge, quedarien nets de cara al transcendental derbi contra la Munta que es jugarà dues jornades més enllà del partit a Gavà...

El tècnic gracienc Pedro Dólera valora la dificultat del rival:

FONT: BTV Esports (Carles Alcoyent)


EL RIVAL:

 FOTO: CF Gavà

Si fos per joc i proposta futbolística, segurament el Gavà hauria d'ocupar places d'honor a la lliga. Però el cert és que una plantilla on el jugador més gran té 23 anys està pagant, i molt, la inexperiència i la tendresa dels seus futbolistes en situacions determinades. Sense anar més lluny, això es va veure a la perfecció en el partit contra la Montañesa d'ara fa un parell de jornades. Així, tot i jugar un futbol dinàmic i atractiu, el Gavà es veu condemnat ara mateix a la penúltima plaça de la classificació amb 17 punts, a 6 de la zona de salvació. Tot fruit d'una ratxa molt negativa, i és que acumula 4 derrotes, ha perdut 6 dels 7 darrers partits, i no guanya al seu camp des del 20 d'octubre: aquell dia va derrotar 2-0 al Vilassar, i va sumar la segona i última victòria a La Bòbila en 10 partits jugats com a local (és el segon pitjor local de la lliga, amb 7 punts sumats de 30; només la Grama, amb 2 punts sumats de 33 possibles, té pitjors xifres en aquest apartat). Tot un arma de doble fil per a l'Europa, i és que veurem si aquesta situació delicada afecta als joves futbolistes d'Albert Poch en forma d'estímul i necessitat, o d'angoixa i pressió afegida.

De cara a aquest partit, Poch té baixes força importants: el porter Pacheco es va lesionar diumenge a Castelldefels, on 3 jugadors més van veure targetes que comporten sancions; així, Adri Borreda, Luca Ferrone i el golejador David Jiménez no jugaran contra l'Europa. Tampoc ho farà un altre lesionat, Zurita, ni els 3 futbolistes que han abandonat l'equip a les darreres setmanes: Erik, el brasiler Jefferson i  Aitor Sánchez, cedit al Vista Alegre.

Aquesta és la prèvia amb declaracions del tècnic blaugrana a Gavà TV:

FONT: Gavà TV


PRECEDENTS:

 FONT: Futbolme.com

El Gavà se li ha donat força bé a l'Europa darrerament, i és que els 3 últims enfrontaments contra l'equip blaugrana van acabar amb victòria escapulada per idèntic resultat: 3-1 (els dos darrers a casa, i el de la passada temporada a La Bòbila, que trencava amb 9 anys sense guanyar a l'estadi gavanenc). Segons el CD oficial d'història i estadística de l'Europa, la igualtat és màxima en el global d'enfrontaments a casa i a fora en totes les competicions oficials: 53 partits, 23 triomfs, 7 empats i 23 derrotes, amb 82 gols marcats i 80 d'encaixats.


A LA 1ª VOLTA:

L'Europa va haver de suar de valent per guanyar un atrevit Gavà: Javi Sánchez va marcar només començar, els d'Albert Poch van empatar al tram final de la primera meitat, i no va ser fins al darrer quart de partit que els escapulats es van assegurar el triomf amb gols de Cano i un altre de Javito. Una victòria que significava el tercer triomf en tres partits de lliga per als de Pedro Dólera i els situava al capdamunt de la classificació empatats amb la Montañesa:



FONT: BTV Esports


ESTADI:




Estadi Municipal La Bòbila
Passatge Elisenda Montcada s/n
Gavà

10 euros General
Gratis socis Gavà


Mostra ESTADI MUNICIPAL LA BÒBILA en un mapa més gran
FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 22:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CEE EUROPA:


-Dissabte 17:15h, Nou Sardenya: EUROPA JUVENIL - GIRONA (20ª jornada Divisió d'Honor, grup 3
-Diumenge 11:30h, Nou SardenyaEUROPA FEMENÍ - FC BARCELONA B (15ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 9h, Mpal. Vall Hebron: ALBIREX NIGATA - EUROPA B (18ª jornada Quarta Catalana, grup 17)


FONT: CEEuropa.cat