diumenge, 19 de gener del 2014

Europa 1 - Santboià 1; no mereixíem guanyar


Veni, Vivó... però no Vinci; debut de Vivó amb gol i empat (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

A Cornellà un empat va saber a triomf, però l'empat a un d'avui té un sabor molt diferent. L'Europa s'ha deixat dos punts a casa en un mal partit dels escapulats. Tot i avançar-se ràpid en el marcador, l'equip gracienc no s'ha trobat còmode sobre la gespa en cap moment del partit, i ha vist com un bon Santboià li treia la possessió al Nou Sardenya, i guanyava gairebé totes les jugades de xoc i pilotes dividides, fruit d'una major tensió i un millor posicionament sobre el camp. Albert Vivó ha tingut un debut agredolç amb la samarreta gracienca, marcant el seu primer gol com a escapulat i tenint dues opcions més per marcar, però veient com al final no ha servit per sumar els 3 punts.

 Minut de silenci per l'ex-jugador escapulat dels '60 Ramon Espelt  (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

Pedro Dólera ha buscat noves alternatives defensives, alineant Cano al lateral dret, Guille a l'esquerre, i Víctor Durán i el debutant Vivó com a centrals. Després d'un llençament de falta de Javi Lara que ha sortit a córner, ha arribat el primer gol: ell mateix fa la centrada des de la cantonada, Javi Sánchez prolonga amb l'esperor, Cano amb el cap, i mentre tothom reclama penal per unes possibles mans d'un defensor, Vivó posa la cama a l'àrea petita i avança l'Europa. Contràriament a altres vegades, això no ha servit per que l'Europa imposés el seu joc sobre el seu rival, i de fet, el Santboià ha tingut més la pilota amb un omnipresent Àlex Fernández, però sense crear massa perill. La millor ocasió abans del descans ha tornar a ser per a Vivó, que ha rematat de cap fregant la creueta i ha demostrat que és una arma afegida en el ja poderós joc aeri escapulat.

A la segona meitat, el Santboià ha donat un parell de petits ensurts només començar, però curiosament ha estat l'Europa qui ha tingut les millors opcions per encarrilar el partit: una centrada de Diego rematada de volea per Camacho, una rematada des de la frontal esquerra de Javi Sánchez, i un cop de cap de Vivó a la sortida d'un córner han forçat bones intervencions del porter visitant Hugo. Però un altre cop al minut 14, ha arribat el gol visitant, en una contra culminada per un incisiu Pedro Bilbao, que rebia així el premi al seu bon partit. Només 3 minuts després, Àlex Fernández ha estavellat una pilota al travesser, i a partir d'aquí, l'Europa ha espavilat més amb el cor que amb el cap: Marc Esteban, Guzmán i Cebri han substituït Valderas, Charly i Camacho, i l'equip ha buscat el futbol directe. Malgrat tot, una volea alta de Cebri, una xilena de Javito desviada i un xut massa centrat de Javi Lara han estat l'únic rèdit d'un Europa que avui no ha merescut el triomf. L'equip es mantindrà líder per 8ª jornada consecutiva, i manté 3 punts sobre el segon, que ara és el Rubí, després que hagi aprofitat les punxades de Montañesa i Ascó. La setmana vinent, l'Europa visitarà el camp del penúltim, el Gavà. Bona oportunitat per reaccionar.

FONT: BTV Esports

FONT: FCF.cat

Zona Mixta:

Després del partit, parlàvem amb el debutant i golejador Albert Vivó:


També el tècnic Pedro Dólera mostrava la decepció pel partit i el resultat:


I abans del partit, a 'En Joc' de La Xarxa hem parlat amb el lesionat Albert Alegre (minut 44'30"):

 
FONT:La Xarxa


Així ho han vist:

-Web CE Europa 
-Web FC Santboià

-http://golcat.com/noticies/1309/somriures-i-ll%C3%A0grimes-
-Tercera.cat
-Futbolcatalunya
-Passió Esportiva
-El Travesser

-L'Independent de Gràcia
-Penya Serol Santboià


Resultats Jornada 21:
 FONT: FCF.cat

Pel que fa als altres equips principals de l'Europa, gran triomf del femení en el derbi al camp del Sant Andreu per 0-2, que situa les de Carlos Navas en la quarta plaça, a 10 punts del líder Espanyol B, i a només 3 del Lleida, que és segon (cal recordar que el filial perico no pot pujar, perquè el primer equip juga a Primera). Dura derrota del juvenil al camp de l'Atlètic Balears per 6-1, que deixa els escapulats en l'onzena plaça amb 22 punts, 8 per sobre del descens.