divendres, 17 de gener del 2014

Prèvia Europa - Santboià; a fer-se forts a casa

Després del meritori empat a Cornellà, diumenge toca fer bo aquell punt amb un triomf a casa. Serà l'únic partit al Nou Sardenya en tot el mes de gener, i amb la lliga tan igualada, l'equip ha de convertir l'estadi gracienc en un fortí per mantenir-se al capdamunt de la classificació. Un cop assolit el campionat d'hivern amb la millor puntuació de la història escapulada, l'afició veu més a prop que mai la possibilitat de sumar un títol de Tercera 51 anys després i repetir play-off, i és per això que ja s'està mobilitzant amb vídeos motivadors o la creació de noves penyes com els Eskapulats. També el club vol incentivar la participació a la grada, amb una nova campanya destinada a la creació de nous socis de cara a la 2ª volta del campionat.

Esportivament, la setmana ha estat marcada pel fitxatge d'Albert Cuadras i la marxa d'Édgar Domingo. Possiblement, el nou lateral encara hagi d'esperar per debutar amb la samarreta escapulada, però qui sí podria fer-ho ja és l'altre reforç d'hivern, Albert Vivó, que ja portarà 10 dies al club des del seu fitxatge. En el capítol de baixes, Pedro Dólera no podrà comptar amb el sancionat Ramon Rovira ni amb el lesionat de llarga durada Albert Alegre (per cert, l'excapità Àlex Delmàs li ha dedicat el seu últim article a la contraportada de l'Independent de Gràcia). Fins a 4 jugadors estan apercebuts de sanció i es perdrien el pròxim partit a Gavà si veuen una groga diumenge: Alberto, Valderas, Xavi León i Cebri.

Aquesta és la valoració que fa el tècnic Pedro Dólera:

 Font: BTV Esports

Per cert, que a BTV han parlat aquesta setmana amb el Zamora de la lliga, el porter de l'Europa Rafa Leva, on ha explicat els precedents escapulats a la seva família:

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat

Tot i la seva plantilla i un entrenador que va triomfar amb el Rubí (i que havia passat per l'Europa anys enrere), l'equip d'Alberto Fernández està repetint la irregularitat de la temporada passada: setzens amb 22 punts, els del Baix Llobregat només tenen 5 punts de marge sobre la zona de descens, i tenint en compte que molt probablement algun català de 2ª B baixi i això provoqui algun descens compensat de més, es troba en una situació prou delicada. Només ha guanyat un dels 4 darrers partits (l'increïble 4-3 amb el Gavà), i fora de casa baixa mot el seu rendiment, ja que només ha sumat 8 punts de 30 possibles. De fet, acumula 3 derrotes consecutives a domicili (Montañesa 2-1, Cornellà 3-0 i Terrassa 3-1), no puntua com a visitant des del 10 de novembre (2-2 a Palamós), i només ha estat capaç de guanyar lluny del seu camp als dos últims classificats (0-4 a Sta. Coloma i 1-3 a Vilassar). Una altra estadística curiosa és que tot i que només 2 equips han encaixat més gols que els 32 del Santboià (Vilassar 35 i Grama 39), l'equip de St. Boi és el cinquè més golejador de la lliga amb 30 dianes (només dues menys que l'Europa).

'El cueta' Jordi Martínez anunciava aquesta setmana la seva retirada (FOTO: Albert Salamé / El 9 Esportiu)


La setmana al Santboià ha estat marcada probablement pel sobtat anunci de la retirada del davanter Jordi 'el cueta' Martínez, fruit de la pèrdua de motivació. El davanter de Montmeló, de 37 anys, no ha estat l'únic que ha deixat l'equip des que l'Europa va visitar Sant Boi a la 2ª jornada de lliga, ja que homes com Roberto Morales, Aiham, Uri Serra, Urbano o Yagüe també van marxar a mitja temporada. Per contra, en els darrers mesos s'hi han incorporat futbolistes com Alberto Manga, Miki Massana, Jerson o Pedro Bilbao. Un altre que podria recalar precisament en el conjunt del Baix Llobregat pot ser, precisament, el ja ex-escapulat Édgar, qui medita si acceptar l'interès del Santboià.

De cara a aquest partit, Alberto Fernández no pot comptar amb el lesionat Jaime, el retirat Jordi Martínez, ni tampoc amb 2 futbolistes amb futur incert: Alberto Manga i Miki Massana. Tots dos se'n van 15 dies a uns cursos de la AFE a Alacant que podrien derivar en fitxatges a equips de superior categoria. Sigui com sigui, diumenge no seran al Nou Sardenya. En canvi, el tècnic del Santboià recupera Heredia després de sanció.


PRECEDENTS:


 FONT: Futbolme.com

Tradicionalment, el Santboià ha estat una víctima propícia en els partits a Tercera jugats a Gràcia, ja que només ha guanyat dues de les 19 visites. Dels 5 últims enfrontaments al Nou Sardenya, 4 triomfs escapulats, com ara el 2-1 de l'any passat amb remuntada i un emotiu gol de Carlos Guzmán, en una gran 2ª part dels de Pedro Dólera. Pel que fa als precedents globals a casa i a fora en totes les competicions oficials, segons el CD oficial d'Història i Estadística de l'Europa, ja en són 47, amb un balanç de 22 victòries gracienques, 14 empats i 11 derrotes, 73 gols a favor i 49 en contra.


A LA 1ª VOLTA:

En el primer partit a domicili de la lliga, l'Europa va aconseguir una treballada victòria al tram final de partit, amb un golàs de Guille Ramón:

FONT: BTV Esports


ESTADI:

NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 19 de desembre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa, Cerdanyola i Santfeliuenc
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps


Per cert, la nova penya Eskapulats ha convocat diumenge a les 11:15h davant de taquilles a tothom que vulgui unir-se a ells i la resta de penyes ubicades al gol per animar l'equip com es mereix. En la lluita pel títol i el play-off, tothom suma!

FONT: twitter @eskapulats


PARTITS JORNADA 21:

FONT: FCF.cat

ALTRES PARTITS CEE EUROPA:


-Dissabte 12h, Binissalem: ATL. BALEARS - EUROPA JUVENIL (19ª jornada Divisió d'Honor, grup 3
-Diumenge 12h, Narcís SalaST. ANDREU - EUROPA FEMENÍ (14ª jornada Segona Divisió, grup 3)
 -L'Europa B no juga diumenge, perquè el rival que li tocava, Poble Sec, es va retirar de la lliga.



FONT: CEEuropa.cat