divendres, 25 d’octubre del 2013

prèvia Rubí - Europa; examen d'accés, 2ª part

Rovira va marcar el gol del triomf a Can Rosés l'última lliga (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

Després d'una darrera jornada rodona, l'Europa visita el líder Rubí aquest diumenge amb la voluntat de continuar l'escalada classificatòria i tornar a donar un altre cop sobre la taula. Ara ubicat en la cinquena plaça, a 1 punt del play-off i a només 3 de la primera plaça, el conjunt de Pedro Dólera té una bona oportunitat per guanyar un altre rival directe ara mateix, i furgar en la ferida dels rubinencs després de la derrota que van patir diumenge a Castelldefels. Serà difícil, sí, però és que hi ha algun partit en aquesta igualadíssima Tercera Divisió que no ho sigui?

Els dos reptes estadístics a trencar el més aviat possible són el mes i mig sense guanyar lluny de Gràcia i els 282 minuts sense marcar fora de casa: i és que des del segon gol de Javi Sánchez a Castelldefels en la Diada (al minut 78 de partit), l'Europa no ha tornat a marcar en els 3 partits següents com a visitant: Montañesa, Manlleu i Figueres. Curiosament, però, els números en defensa també són molt millors lluny del Sardenya, on l'equip només ha encaixat 3 gols en 5 partits (pels 6 rebuts en els 5 partits a Gràcia).

El gran mal de cap ara mateix per al cos tècnic escapulat és cóm resoldre les baixes al migcentre. Amb Javi Lara sancionat per acumulació de targetes i Marc Esteban encara arrossegant els problemes de ciàtica, les solucions en aquesta posició poden passar per reubicar al mig algun dels volants, com Charly Ruiz, Valderas o Guzmán. I no hem de descartar algun altre invent imaginatiu, com en els partits en què Cano ha jugat de davanter.

Així valora el rival Pedro Dólera a BTV Esports (als 35"):

FONT: BTV Esports


EL RIVAL:

Ernest Forgas, el pitxitxi de Tercera (FOTO: esportspenedes.cat)

De sorprenent i espectacular es pot qualificar el rendiment d'aquest nou Rubí de Martí Cifuentes. Segurament ben pocs haurien apostat que seria líder de Tercera a la jornada 10, però el cert és que veient el rendiment i la solidesa defensiva dels rubinencs, tothom estarà d'acord que és primer amb tot mereixement. Ja a la pretemporada va cridar l'atenció el fet que no hagués encaixat ni un sol gol, però quan a la jornada 4 només n'havia rebut un, vam començar a pensar que allò no era cap casualitat. És cert que darrerament han perdut un xic aquesta solidesa (ara porten 9 gols encaixats, els mateixos que l'Europa), però tot i així, són el quart millor equip de la lliga en aquest apartat. I encara millor és el bagatge ofensiu, ja que amb 19 gols marcats, només es veuen superats pels 20 que ha fet el Cornellà.

I si parlem de gols marcats, un nom destaca per sobre dels altres en aquest inici de lliga: el penedesenc Ernest Forgas, jove valor sorgit de la Masia del Barça que, amb només 20 anys, és pitxitxi de Tercera Divisió amb 8 gols marcats en 10 jornades, seguint les passes a Rubí de l'ara escapulat Javi Sánchez. Ell és només un dels molts fitxatges d'un Rubí renovadíssim, ja que a més del tècnic Alberto Fernández, a l'estiu també van marxar moltíssims jugadors importants: Javi Sánchez, Oriol Dot, Gallart, Planchería, Mario, Ortega, Joshua, Carroza, Blanchart... per suplir-los, han vingut joves jugadors de 1ª Catalana o categoria juvenil, i també d'altres de categoria superior: Alex Pla (Cornellà), Zambudio (Olot), Ferran Vila (Prat), Héctor Moreno (Vic), Fontanils (Grama) o l'ex de l'Europa Aitor Torres, que com ell mateix ens explicava aquesta setmana en una entrevista a aquest blog, està jugant de defensa central.

Aitor tornarà a marcar Javi, però amb les samarretes intercanviades (FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

De cara a aquest partit, Martí Cifuentes recupera Samu (fins ara lesionat al menisc) i també Cervantes i Segovia (absents a l'últim partit per sanció), i té tots els seus jugadors disponibles. Aquesta setmana, Victor Torras ha marxat al Júnior, i aquest mateix vespre el club rubinenc ha anunciat la incorporació del fins ara jugador del Cornellà Raul Capó. Amb tot, diumenge contra l'Europa encara no podrà jugar. 


PRECEDENTS:

FONT: Futbolme.com

Rubí i Europa s'han enfrontat 18 vegades en competició oficial, i segons el CD d'història i estadística del club escapulat, per ara el balanç és prou bo per als graciencs: 11 triomfs, 1 únic empat, i 6 derrotes, amb 26 gols a favor i 18 en contra. Ara fa uns mesos, en l'última visita, el primer gol de Rovira a la lliga va servir per trencar una mala ratxa de 15 anys sense vèncer a Can Rosés, i per donar un cop a la taula a la lliga. Confiem que diumenge es repeteixi la història...

FONT: BTV Esports



ESTADI:

ESTADI MUNICIPAL CAN ROSÉS, (Avinguda de Les Olimpiades s/n, Rubí)
Diumenge 27 d'octubre, 12h

12 euros General
Gratis Socis UE Rubí


FONT: Google Maps


PARTITS JORNADA 11:


FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:

-Diumenge 17h, Nou Sardenya: EUROPA JUVENIL -BADALONA (8ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Dissabte 18:30h, Mpal. Can Aranyo - Agapito Fernández: MONOPOL 2 - EUROPA B 1 (6ª jornada Quarta Catalana, grup 17)
-L'EUROPA FEMENÍ descansa, ja que no hi ha jornada de Segona Divisió.

FONT: CE Europa.cat


Per cert, si encara no heu vist el penal que va llençar Antonín Panenka al Nou Sardenya divendres passat, aquí teniu el vídeo on llença un repte a Leo Messi i Cristiano Ronaldo...


FONT: Revista Panenka