divendres, 18 d’octubre del 2013

Prèvia Europa - Ascó; examen d'accés

Partidàs en majúscules; tot i que molts podrien pensar que enfrontar-se a un nouvingut a la categoria hauria de ser bufar i fer ampolles per a un aspirant a repetir play-off a 2ª B com és l'Europa, el cert és que aquest Ascó està cridat a ser un dels favorits al títol. L'actual 3ª plaça dels tarragonins, a només 2 punts del líder Rubí i 4 per sobre els graciencs, no és fruit de cap casualitat; i els 11 punts que ja s'ha deixat pel camí el conjunt de Pedro Dólera l'obliguen a donar un cop d'autoritat per tornar a ficar-se de ple en els primers llocs d'aquesta lliga tan i tan oberta ara mateix. Per als que puguin tenir dubtes, l'equip té 1 punt més que la temporada passada en aquesta jornada, i es troba a 4 punts menys del líder. Per tant, molta calma, que encara queda moltíssima lliga. I derrotar un equipàs com l'Ascó seria un magnífic trampolí per disparar l'Europa, a una setmana de la visita a Rubí.

Javi Sánchez torna amb ganes de treure el fusell (FOTO: 'Vamos, escapulados!')

I qui té ganes de disparar el seu fusell golejador és Javi Sánchez, que estarà a disposició de Pedro Dólera, ja recuperat de la fisura al peu que el va deixar fora de combat a Figueres. En canvi, qui continua de baixa és Marc Esteban, que no acaba de recuperar-se del problemes al nervi ciàtic. D'altra banda, caldrà començar a vigilar el factor targetes, i és que homes com Guille Ramón o Javi Lara es troben a només una de complir cicle de 5, i es perdrien la visita a Can Rosés si són amonestats aquest diumenge.

El tècnic, Pedro Dólera, espera que l'equip es faci fort al Nou Sardenya (als 40" del vídeo):

FONT: BTV Esports

EL RIVAL:

L'Ascó és un bloc de grans noms del futbol català (FOTO: Àlex Gallardo)

Un autèntic equipàs. Això és el que ha construït Miguel Rubio per al seu Ascó, en l'any de retorn a Tercera Divisió. Si l'any passat ja tenia un bloc que va guanyar amb autoritat la Primera Catalana, enguany l'ha reforçat amb jugadors experimentats a la 2ª B i la 3ª, que de moment està rendint a molt bon nivell: tercers amb 20 punts, a 2 del líder, i 4 més que l'Europa, i amb una única derrota fins ara, al camp del Cornellà. Impecable a casa (on ha guanyat els 5 partits), és a fora on el conjunt tarragoní s'està mostrant més vulnerable: només ha guanyat 1 partit a domicili (1-2 a Gavà), mentre va empatar a camps complicats com Palamós (1-1) i Terrassa (0-0), i va caure 1-3 a Cornellà. Els seus partits són de pocs gols, i és que només n'ha marcat 11 (onzè equip en aquest apartat), però n'ha encaixat tan sols 6 (segon equip menys golejat, només per darrere la Montañesa). Compte, a més, perquè arriba amb una ratxa de 3 victòries consecutives, i 12 dels darrers 15 punts en joc.

Pel que fa a la plantilla, trobem molts noms destacats del futbol català: a la porteria, Chiné; a la defensa, jugadors com Denis Coch, Giribet, Gerard Roca o els ex-Reus Sangrà i Edu Vives; al mig del camp, un altre ex-reusenc com Jordi Durán, l'ex-perico Roger Canadell, l'ex-Balaguer Sergi Galceran o Genís Soldevila, de tornada a Catalunya després de la seva aventura a 2ª B amb l'Olímpic, amb qui es va quedar a les portes del play-off d'ascens a 2ª A; i a la davantera, homes com l'ex-Nàstic Virgili, l'ex-Figueres Sergi Moreno, o Ermengol, autor d'un dels dos gols del Balaguer en aquell partit al Nou Sardenya que va estar a punt de costar-li el càrrec a Pedro Dólera ara fa dues temporades.

De cara a la visita a Gràcia de diumenge, Miguel Rubio no podrà comptar precisament amb Ermengol, amb problemes musculars. Tret de sorpreses de darrera hora, aquesta seria l'única baixa per a aquest partit de l'equip de les terres de l'Ebre, que no té sancionats.


PRECEDENTS:




FONT: Futbolme

Segons el CD oficial d'història i estadística del club gracienc, només hi ha dos precedents de partits oficials entre Europa i Ascó: els dos que van jugar a la lliga de Tercera d'ara fa 3 temporades, que es van saldar amb un empat a terres tarragonines i un triomf escapulat al Nou Sardenya per 2-0, amb doblet de Roger Segalés:

FONT: hemeroteca Mundo Deportivo

En aquell partit, per cert, el míster Pedro Dólera va canviar la seva estètica habitual en aquella època, per supersticions futbolístiques...

FONT: BTV Esports


ESTADI:
NOU SARDENYA, (Camèlies, 42 - Vila de Gràcia),
Diumenge 20 octubre, 12h

10 euros General
5 euros pensionistes, i socis de la Montañesa i Cerdanyola
Gratis socis, jugadors i familiars Escola i f.base, menors 15 anys, i carnets federatius


FOTO: 'Vamos, escapulados!'

FONT: Google Maps

L'Europa - Ascó serà el partit destacat del programa 'En Joc' de La Xarxa, que comptarà amb el tècnic del Cornellà Jordi Roger com a comentarista de la retransmissió, dins de l'habitual 'carrussel' d'esport català que fa aquest espai radiofònic.

Jordi Roger torna al Nou Sardenya, però pujant de les banquetes a les cabines de ràdio (FOTO: 'Vamos, escapulados!')


PARTITS JORNADA 10:

FONT: FCF.cat


ALTRES PARTITS CE EUROPA:


-Diumenge 12h, Can Jofresa: JABAC TERRASSA - EUROPA JUVENIL (7ª jornada Divisió d'Honor, grup 3)
-Diumenge 12:30h, Mangraners: LLEIDA - EUROPA FEMENÍ (6ª jornada Segona Divisió, grup 3)
-Diumenge 16h, Nou Sardenya: EUROPA B - CATALONIA B (5ª jornada Quarta Catalana, grup 17)