*En vermell si comporta sanció per al pròxim partit

Expulsions a favor:      4  (vs. Cornellà, i a Castelldefels, Montañesa i Manlleu)
Expulsions en contra:  4  (a camp Montañesa, i 3 vs. Cerdanyola)

Quan marca l'Europa?:

Quan encaixa l'Europa?:

CONCLUSIONS / CURIOSITATS:

El pitxitxi escapulat Javi Sánchez no treia el seu fusell des de la Diada (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*L'Europa ha sumat 12 punts de 15 possibles a casa. Al Nou Sardenya ja han caigut Cornellà, Gavà, Pobla de Mafumet i Ascó, i només ha guanyat el Cerdanyola, en el pol·lèmic partit amb 3 expulsions.

*A més, l'equip ha sumat 7 punts dels últims 9, després d'aquell sotrac amb 3 derrotes consecutives.

*Javi Sánchez feia 1 mes i 9 dies que no marcava: l'últim gol del pitxitxi escapulat havia estat l'11 de setembre a Castelldefels.

*Els 3 gols d'Álex Cano en aquesta lliga han estat de cap.

*Per ara han marcat 3 defenses, 2 migcampistes, i 3 atacants. El partit a Castelldefels va ser el primer en què no marcava un defensa escapulat en aquesta lliga.

*Dels 15 gols de l'Europa a la lliga, 9 han estat amb cama dreta, 2 amb cama esquerra, i 4 de cap.

*L'Europa ha encaixat el doble de gols a casa (6) que a fora (3), i encara no ha deixat la porteria a zero al Nou Sardenya. Han marcat Cornellà (1), Gavà (1), Cerdanyola (3), Pobla de Mafumet (1) i Ascó (1)

* L'equip gracienc ha deixat la porteria a zero 3 vegades en 10 jornades de lliga (l'any passat ho va fer en 18 partits de 38). Curiosament, les 3 vegades ha estat a fora: Santboià, Castelldefels i Figueres.

*Rafa Leva ha encaixat 9 gols i acumula, doncs, una mitjana de 0'9 gols encaixats per partit (la lliga passada, l'Europa va tenir una mitjana de 0'65 gols encaixats per partit, rècord històric del club)

*L'Europa s'ha quedat sense marcar 3 vegades en 10 jornades de lliga: ha estat en els 3 darrers partits a fora: Montañesa, Manlleu i Figueres.

*L'Europa porta 282 minuts sense marcar fora de casa. No ho fa des del minut 78 del partit a Castelldelfels, i des de llavors, es va quedar a zero a Nou Barris, Manlleu i Figueres.

Enguany qui marca primer als partits de l'Europa sempre guanya (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*Sempre que l'Europa s'ha avançat en el marcador en aquesta lliga, ha acabat guanyant el partit. Ha estat davant Cornellà (2-1), Santboià (0-1), Gavà (3-1), Castelldefels (0-2), Pobla Mafumet (4-1) i Ascó (2-1).

*Les tres vegades que l'Europa ha anat per darrere en el marcador aquesta lliga, no ha pogut remuntar. Ha estat davant Muntanyesa (1-0), Cerdanyola (1-3) i Manlleu (1-0).

*L'equip porta 1 punt més que l'any passat en aquesta mateixa jornada, i es troba a 5 punts menys del líder. Som cinquens (l'any passat èrem quarts), però després de vèncer 1-0 al Figueres l'any passat estàvem a 8 punts del líder Cornellà, i enguany estem a només 3 punts del primer, que és el Rubí.

*A Manlleu, Cebri va tornar a jugar amb l'Europa després de 10 mesos i mig d'absència per lesió. El seu últim partit havia estat el 18 de novembre de 2012, quan es va lesionar al Nou Sardenya davant el Santboià.

*El porter Rafa Leva és l'únic futbolista escapulat que ha jugat tots els minuts de lliga (900). Amb el debut de Cebri, ja només falta per estrenar-se el porter Eloi.

*Els 6 nous fitxatges han debutat amb l'Europa en lliga: contra el Cornellà, Guille Ramon i Javi Sánchez de titulars, i Charly Ruiz i Alegre a la 2ª part; contra el Santboià, Cristian Del Moral, que va ser titular; i a Castelldefels, el fins llavors lesionat Marc Esteban.

*A Víctor Durán ja li han anul·lat 2 gols legals en aquesta lliga. Tots dos, en només 7 dies: el que significava l'1-1 davant el Cerdanyola, i el que hauria posat el 0-1 al marcador a Manlleu.

*En només 6 jornades, l'Europa ja havia rebut gairebé la meitat d'expulsions que en tota la lliga passada (4, per les 9 de tota la darrera campanya).

*En canvi, també ha rebut gairebé tantes expulsions a favor com en tota la lliga passada (4, per les 5 de l'última temporada completa). Això sí, dues van ser en temps afegit.

L'equip s'ha fet fort al Nou Sardenya... però hi ha encaixat el doble de gols que a fora! (FOTO: Àngel Garreta / CE Europa.cat)

*L'Europa feia 25 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga. Va ser al 1988, quan va empalmar 6 triomfs seguits en l'arrencada de campionat de Regional Preferent, davant Gimnàstica Iberiana (1-3), Hospitalet Atlètic Guimerà (2-1), Amposta (0-3), Poble Sec (2-0), Lleida (1-2), i Gavá (2-1). Com molt bé em matisa l'Agustí Tenllado, aquest partit es va suspendre a la mitja part amb 1-1. Es va reprendre dijous 10 de novembre i l'Europa va guanyar 2-1, així que tècnicament es pot dir que els escapulats van guanyar els 6 primers partits de lliga, tot i que cronològicament la ratxa havia quedat trencada abans d'aquest últim triomf, el 23 d'octubre de 1988, quan l'Europa va caure al camp del Rayo Esplugues per 2-1 en la 7ª jornada de lliga.

*L'Europa feia 30 anys que no guanyava els 4 primers partits de lliga a Tercera Divisió. Va ser al 1983, quan va guanyar els 5 primers partits: FC Barcelona Aficionats (3-1), Reus (0-1), Terrassa (1-0), Horta (0-1) i Vic (1-3). La ratxa es va trencar el 9 d'octubre de 1983, amb una pol·lèmica derrota a casa davant el Júpiter (0-3), en un partit en què l'Europa va patir 4 expulsions!

*L'Europa no perdia 3 partits seguits de lliga des de feia gairebé 21 mesos. L'última vegada va ser en les jornades 17, 18 i 19 de la temporada 2011-2012, quan va enllaçar tres desfetes: a casa contra l'Olot (0-1, 4 desembre 2011), Montañesa (1-0, 18 desembre) i Vilafranca (0-1, 8 de gener 2012). La mala ratxa es va trencar el 15 de gener de 2012, amb un triomf 1-0 davant l'Amposta. L'any passat s'havien enllaçat 3 derrotes en empalmar la darrera jornada de lliga davant la Pobla (1-2), més els dos partits de play-off contra l'Arandina (0-1 i 2-0).

*9 dels 14 gols de l'Europa han estat en tram final de 1ª o 2ª part: els dos contra el Cornellà van ser en temps afegit (el d'Alberto en el temps extra de la 1ª part, i el de Javi Lara en el minut 93); el de Guille a Sant Boi a 9 minuts del final; el segon de Javi Sánchez contra el Gavà, al minut 87; el segon a Castelldefels, a 11 minuts per acabar; l'únic contra el Cerdanyola (Javi Lara de penal) en temps afegit; els dos darrers contra la Pobla, a 6 minuts del final (Guzmán) i en el penútlim (Camacho); i el de Cano contra l'Ascó, a 6 minuts del descans.

*Gairebé la meitat de gols en lliga de l'Europa (7 de 15) han estat en l'últim quart d'hora de partit.

*2 dels 7 gols al darrer quart d'hora de partit han donat 4 punts més a l'equip gracienc. Els altres 5 han servit per sentenciar els partits de Gavà, Castelldefels i Pobla de Mafumet.

*De fet, dels 24 gols que s'han marcat en els partits de l'Europa, 12 han estat en el darrer quart d'hora de partit (7 marcats per l'Europa i 5 pels rivals).

*A l'Europa li han assenyalat 2 penals a favor i 1 en contra en aquesta lliga: tots van acabar en gol. Els 2 favorables els va transformar Javi Lara (davant Cornellà i Cerdanyola al Nou Sardenya), i l'únic en contra també va ser a casa, contra la Pobla.

L'Europa continua invicte davant l'Ascó (FOTO: FCAscó.com)

*Cebri, Javi Lara i Cano lideren el rànquing d'assistències a l'Europa, amb dues cadascú. Amb 1 assistència hi ha Charly Ruiz i Diego.

*L'Europa ja porta 4 pals en aquesta lliga: Guzmán a Sant Boi va fer un travesser, Cano un pal contra el Gavà, Marc Esteban un travesser a Castelldefels, i Diego un travesser contra el Cerdanyola.

*L'Europa no ha perdut mai contra l'Ascó: de 3 enfrontaments, 2 victòries i 1 empat.

*Es manté la maledicció a Figueres, on l'Europa fa 43 anys que no guanya: l'última vegada va ser el 25 de gener de 1970, amb un triomf per 0-2 amb gols de Litri i Gil.

*L'Europa va perdre el primer enfrontament oficial de la història davant el Cerdanyola.

*Abans d'aquest partit davant el Cerdanyola, feia 15 partits oficials que l'Europa no encaixava 3 gols en un partit. Va ser el 14 d'abril, en el 2-3 davant el Manlleu (també pol·lèmic, per cert...)

*En només 39 minuts, l'Europa va encaixar tants gols com en les 5 primeres jornades de lliga (3).

*L'Europa continua sense guanyar mai la Montañesa en partit de lliga: 7 partits, 3 empats i 4 derrotes.

*L'Europa ha guanyat en 3 de les darreres 4 visites en lliga a Castelldefels.

*L'Europa suma 3 victòries consecutives en lliga contra el Gavà. L'any passat va guanyar els 2 partits de la lliga passada, i ara aquest.