divendres, 2 de desembre del 2016

Prèvia Granollers - Europa; parlem de futbol?

Els Granollers - Europa ja són sinònim de Cano contra Cano
(FOTO: Àngel Garreta / CEEuropa.cat)

Quin descans. L'arribada del cap de setmana es presenta com una magnífica oportunitat per deixar enrere pol·lèmiques absurdes, discusions infantils i actituds reprobables, i parlar, novament, del que importa: FUTBOL. Sobretot si tenim en compte que l'Europa es troba en zona de descens, a 2 punts de la salvació teòrica, però a 5 de la permanència real (si tenim en compte els 3 equips catalans en descens directe que hi ha ara mateix a la lliga de Segona B). Per tant, és hora de conscienciar-se i assumir la realitat de la temporada.


L'Europa vol confirmar amb un triomf la millora apuntada contra el Sant Andreu
(FOTO: Fran Capell)

L'Europa arriba a aquest partit després de l'empat sense gols en el derbi amb el Sant Andreu. Un partit que va deixar signes de millora evident, per bé que també va mostrar les moltes carències per pulir. Mica en mica, però sense encantar-se, perquè l'equador del campionat és a punt d'arribar, i ja no hi ha temps per a excuses. La reacció ha de ser ja, i diumenge és una bona oportunitat per començar-la: davant un altre equip en mala dinàmica de resultats i molts dubtes, i no ens enganyem, rival directe a la zona mitja-baixa de la classificació. Les xifres de l'Europa a millorar: només 12 punts sumats de 48; ja fa 5 jornades que l'equip no guanya, i només ha sumat 4 punts dels últims 21; només ha guanyat 1 dels 8 partits jugats a domicili; amb només 9 dianes, és el segon equip menys golejador de tot el campionat; i, atenció, els escapulats ja acumulen 311 minuts sense marcar...

Denis Coch és baixa per la cinquena targeta que va veure al derbi
(FOTO: Fran Capell)

De cara a aquest partit, Joan Esteva recupera Rojas i Joel Marín, un cop han complert els respectius de sanció. Encara li queden 3 partits de càstig a Javi Navarro per l'expulsió a Terrassa, i també és baixa per sanció Denis Coch, que al derbi va veure la cinquena targeta groga. Pel que fa a lesionats, a més d'Abel Rita i Éric Reverter, aquesta setmana cal afegir Dani Márquez i Ignasi Varona, per lesions musculars lleus. Qui causa baixa de manera definitiva és el porter Boison, que aquesta setmana ha rebut la baixa per decisió tècnica.



EL RIVAL:

FOTO: Félix Sancho / twitter EC Granollers 

Si dèiem que l'Europa ha sumat només 4 punts dels últims 21, el balanç del Granollers és fins i tot un xic pitjor: 4 punts de 24. I és que la trajectòria dels vallesans en aquestes primeres 16 jornades de lliga és radicalment oposada. A les primeres 8, va sumar 14 punts de 24 i va arribar a situar-se en places de play-off, golejant Castelldefels, Palamós o Sabadell B. A partir d'aquí, però, canvi de dinàmica radical, que situa ara mateix els homes d'Albert Càmara en la tretzena posició amb 18 punts, a 8 del play-off i amb 6 de marge sobre el descens que marca l'Europa. Ens canviaríem per la seva situació, no ens enganyem.

Tècnic, fitxatges, baixes i jugadors que es mantenen al Granollers
(FONT: Futbolcatalunya.com)

El Granollers ha canviat bastant respecte a l'equip de la passada temporada. Queden alguns jugadors com Ramon Suárez, Héctor, Àlex Gil o Carlos Cano, i hi ha moltíssimes cares noves. De fet, igual que l'Europa, també ha tingut moltes altes i baixes amb la temporada començada, segurament en gran part per culpa de les moltes lesions importants que ha patit l'equip granollerí. Atenció, doncs, a homes com l'ex-porter del Júpiter Víctor Colchero, l'extrem del Sabadell B Àlex Español, jugadors desequilibrants com Alejandro, golejadors com l'ex-escapulat Javi Sánchez o un ex-futbolsita de Primera divisió: l'ex del Depor o Barça B Cristian Hidalgo, fitxat ara fa unes poques setmanes.

De cara a aquest partit, Albert Cámara no pot comptar amb els lesionats Eric Martínez (operat de lligaments fa un parell de setmanes), Marc Burgos i Héctor

 'El fusell' Javi Sánchez apuntarà al seu ex-equip
(FOTO: La Jornada del Vallès)

Si vols saber més detalls de cóm juga el Granollers, pots repassar el partit que va disputar a Ascó fa només 3 jornades, emès per 'Futbol En Joc' de La Xarxa de Comunicació Local:

FONT: La Xarxa


PRECEDENTS:

Cal afegir els triomfs 2-3 i 3-1 de la passada temporada
(FONT: Futbolme.com)

La temporada passada, el partit a Granollers va ser una de les claus de l'espectacular reacció de l'equip a la segona volta. Tot i començar perdent 2-0, l'Europa va protagonitzar una increïble remuntada a la segona meitat, per acabar guanyant 2-3. Va ser el primer partit de l'Europa en aquest 2016:


FONT: BTV Esports



ESTADI:
MUNICIPAL GRANOLLERS
(C/ Girona, 54 - Granollers)
Diumenge 4 desembre, 12h.

10 euros General.
5 euros Jubilats.
Gratis Socis EC Granollers.  

FOTO: La Xarxa

FONT: Google Maps

Temps previst per a diumenge a Granollers
(FONT: meteosat.com)


Partits jornada 17:

FONT: FCF.cat



Agenda partits CE Europa:

FONT: CEEuropa.cat